Перейти до змісту

Приватизація горища або даху!


init

Рекомендовані повідомлення

Мешкаю на 9 поверсі цегляного будинку! Дах там пологий і цілком придатний для благоустрою мініспортзалу(з легкою металоконструкцією) для власних потреб.

ЗА покриття даху євротолем не так давно ЖЕК здер кругленьку суму. Тому вважаю що маю повне право щось там робити. Але цікаво, що каже закон в таких випадках.

Мова йде лише про ту частину, що знаходиться над моєю 4х-кімнатною квартирою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо отримати згоду від усіх (повторюю - УСІХ! незалежно від того, над чиєю квартирою дах) власників приватизованих квартир (тобто, кожної людини, яка вписана в свідоцтво про приватизацію) в УСЬОМУ будинку, а також від головних квартиронаймачів неприватизованих квартир - тоді, за наявності технічних умов для цього, можна робити надбудову.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У меня тоже 5 этаж 5 этоажного дома, смотрел чердак в мой рост, хорошие получились бы 2 спаленки для детей :) тож подумываю. Но блин летом там просто пекло надо чтото будет придумывать. Насчет разрешения, вопросы:

1. А можно ли если у нас ОСББ просто на зборах это решить или надо у каждого получить подпись?

2. У нас 1 чердак на 2 подьезда, и 6 подьездов т.е. 3 отдельных чердака (проходов нет), надо получать у всех разрешение если хочешь достройку только над собой?

3. Чердак 1 на 2 подьезда, есть входы в каждом подьезде, я так понимаю что надо обязательно делать (оставлять) проход между двумя этими входами на чердак, я всмысле что нельзя занять всю територию над своей квартирой т.к. ен будет сквозного прохода, надо обязательно делать проход? Я прав?

4. И вообще кто сталкивался, кто делал расскажите долго ли занимет время разрешения беганина по чиновникам, стройка. Поделитесь опытом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікава тема, весь час думав що це просто брєд. але слова дімона "получились бы 2 спаленки" зацікавило, тоже живу на 5-тому, і пробити дирку в бетоні не проблема. А існують в нас прециденти з такими надстройками?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут http://board.lutsk.ua/index.php?s=&sho...st&p=302386 я уже піднімав схоже питання, але, на жаль, відповіді на питання так і не отримав. Послали в в цей топік для вирішення питання про власність (про яке я сам вартий розказати немало) на горище.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

відповідь на питання явно платна, тому ніхто і не відповідає

так питання вроді ж вже дано, Ванус, чо підмахувати? :)

Якщо взяти згоду кожного власника/квартиронаймача, і технічно умови для надбудови є - будуйте.

Там, де є товариство співвласників - треба вивчати їх статут про те, якими повноваженнями вони себе наділили, і як приймають рішення.

Основне - отримати згоду (власників/наймачів/товариства співвласників), та щоб надбудова не порушувала існуючих стандартів (наприклад, стіни деяких цегляних будинків згідно будівельних норм розраховані лише на 5 поверхів, а не на більше).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ту Ярчик ПАРДОН прав, (я просто не написав що це для васо)

Знач мій друг вже закінчив цю процедуру. Проблем не було майже. Один мужичок тільки захотів за 1 м2 отримати компенсацію як в будинку за 1 м2 житл. площі. Но потім якось уламався.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую, всім хто відгукнувся. Трошки зміню напрямок розмови. Якщо, не брати до уваги горище, а лище сам дах. Чи можна його обладнати, і якось узаконити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...