Jump to content

Утеплення фасадів, гідроізоляція, підлога

Vitok27

Recommended Posts

спілкування на тему утеплення фасаду будинку, влаштування гідроізоляції різного типу та підлог різного призначення. При необхідності допоможу у виборі матеріалу.

Если мсье - эксперт в этой отрасли, пусть объяснит, какой нормой ДБН запрещено утепление внешних стен пенополистиролом :)

Це Вас дійсно цікавить чи це запитання для перевірки???

Система скріпленої зовнішньої теплоізоляції з пінополістирольними плитами може застосовуватись для утеплення зовнішніх стін будинків та споруд різного призначення висотою до 25 поверхів включно ( за виключенням будинків лікувальних установ із стаціонаром; будинків для виробництва, зберігання та утилізації вибухових речовин; будинків та споруд військового призначення) з врахуванням вимог п.3.4 ДБН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва" та змін №1 до нього від 01.06.2007р.

Сподіваюсь, Ви отримали вичерпну відповідь, яка допоможе Вам у майбутньому.

Якщо можна коротко технологію утеплення шлакової і цегляної стін пінополістирольними плитами. Шлакова стіна поштукатурена а цегляна ні. Чим завершується самий верхній ряд, якщо він не некритий скатною кришею? Як нормально зробити, якщо утеплюється сама житлова коробка, а далі йде горище і коньки, котрі зараз не поштукатурені і утепляти їх не потрібно?

Якщо можна коротко технологію утеплення шлакової і цегляної стін пінополістирольними плитами. Шлакова стіна поштукатурена а цегляна ні. Чим завершується самий верхній ряд, якщо він не некритий скатною кришею? Як нормально зробити, якщо утеплюється сама житлова коробка, а далі йде горище і коньки, котрі зараз не поштукатурені і утепляти їх не потрібно?

Вас цікавить вся технологія чи лише різниця між утепленням шлакової і цегляної стіни?

Різниця між цими системами лише в дюбелях.

Для утеплення пінополістирольними плитами шлакової стіни необхідно використовувати термоізоляційні подовжені гвинтові дюбеля (150-340 мм, залежно від товщини утеплювача, щоб глубина анкерування була не менше 110мм). Для стіни з цегли можна використовувати забивний термоізоляційний дюбель (100-340мм), щоб глубина анкерування була не менше 50мм.

Якщо верхній ряд утеплювача не захищений дахом, необхідно виконати гідроізоляцію і встановити відлив.

Якщо можна, схематично зобразіть як саме примикає утеплювач до даху, щоб я міг дати конкретнішу відповідь

Цікавлять варіанти гідроізоляції фундаменту з з/б блоків.

Щоб дати відповідь на Ваше запитання, необхідно мати більше інформації: як рівно виставлені блоки, який максимальний рівень грунтових вод, чи буде експлуатуватись підвальне приміщення, чи зроблена горизонтальна гідроізоляція між блоками і подушкою.

В ідеальному варіанті краще побачити Ваш фундамент (маю можливість візуально оглянути).

В мене питання набагато простіше ніж попередні.

Є бажання продовжити кімнату за рахунок балкону. Ччим креще утеплити внутрішню сторону?

Найкраще утеплити мінеральною ватою, яку необхідно захистити паробар'єром (щоб волога з кімнати не накопичувалась в ваті). Потім зашити утеплювач гіпсокартоном.

Є бажання продовжити кімнату за рахунок балкону. Ччим креще утеплити внутрішню сторону?

Найкраще утеплити мінеральною ватою, яку необхідно захистити паробар'єром (щоб волога з кімнати не накопичувалась в ваті). Потім зашити утеплювач гіпсокартоном.

Таким чином необхідно утеплювати три стінки балкону?

Таким чином необхідно утеплювати три стінки балкону?

Щоб зменшити втрату тепла - не лише стіни. Для цього треба зробити замкнений контур: утеплити стіни, стелю і підлогу. На підлозі можна використати пінопласт ПСБ-35 і залити його стяжкою.

ДБН В.2.6-31:2006 ТЕПЛОВА ІЗОЛЯЦІЯ БУДІВЕЛЬ

п 1.2

Шановний "difoto", Ви запитували:

"Если мсье - эксперт в этой отрасли, пусть объяснит, какой нормой ДБН запрещено утепление внешних стен пенополистиролом"

В ДБН В.1.1-7-2002 є відповідь на Ваше запитання.

В "ДБН В.2.6-31:2006 ТЕПЛОВА ІЗОЛЯЦІЯ БУДІВЕЛЬ

п 1.2" (який вказуєте Ви) пише наступне:

"1.2 При проектуванні теплоізоляційної оболонки будинку на основі багатошарових конструкцій, треба розташовувати з внутрішньої сторони конструкцій шари з матеріалів, що мають більш високу теплопровідність, теплоємність та опір паропроникненню."

Прошу, на майбутнє, не відволікати мою увагу своїми недоречними репліками.

Щоб дати відповідь на Ваше запитання, необхідно мати більше інформації: як рівно виставлені блоки, який максимальний рівень грунтових вод, чи буде експлуатуватись підвальне приміщення, чи зроблена горизонтальна гідроізоляція між блоками і подушкою.

В ідеальному варіанті краще побачити Ваш фундамент (маю можливість візуально оглянути).

Фундамент тільки буде незабаром робитись, блоки різної ширини (40, 50), буде підвальне приміщення на 2/3 будинку, вода ніби глибоко (сусіди на 35м знайшли).

Відповідно ще ніякої ізоляції нема, ні вертикальної, ні горизонтальної над/під блоками. Хочу наперед проконсультуватись, якраз відповідний топік появився.

п 1.2

"Если мсье - эксперт в этой отрасли, пусть объяснит, какой нормой ДБН запрещено утепление внешних стен пенополистиролом"

"1.2 При проектуванні теплоізоляційної оболонки будинку на основі багатошарових конструкцій, треба розташовувати з внутрішньої сторони конструкцій шари з матеріалів, що мають більш високу теплопровідність, теплоємність та опір паропроникненню."

Специально для Вас выделил жирным текст, который в безоговорочном порядке запрещает использование пенополистирола в наружном утеплении ограждающих конструкций.

Попробуйте оспорить.

п 1.2

Специально для Вас выделил жирным текст, который в безоговорочном порядке запрещает использование пенополистирола в наружном утеплении ограждающих конструкций.

Попробуйте оспорить.

Ви посилаєтесь на ДБН В.2.6-31:2006 ТЕПЛОВА ІЗОЛЯЦІЯ БУДІВЕЛЬ п 1.2.

В даному пункті, даної ДБН про заборону використання пінополістиролу інформації нема. Згоден, що опір паропроникності пінополістиролу вищий. Якщо бажаєте зробити утеплення пінопластом з внутрішньої сторони, не буду Вас переконувати. Через певний час Ви відчуєте свою помилку на собі і на стінах Вашого помешкання.

Я прочитав цей топ двічі і певною мірою він нагадує (повторює) топ про питання до інженера будівельника. Тому прохання до автора, написати статтю про типові методи утеплення чи то фасадів, чи то покрівель, чи то підлог з простими малюнками чи то кресленнями стіни в розрізі, деталями утеплення/ізоляції в місцях перходу видів конструкцій (фундамент -стіна, стіна-дах і т.д.) а далі можна розводити питання-відповіді. Не треба багато просто класифікувати типове для Волобласті, все інше потім назбирається

Інакше я все це поредагую і запитання/відповвідь приєднаю тимчасово до вищезгаданої теми, а репліки я оставлю можете далі собі абщатись на тему ізоляції :-), ДБН, ДСТУ, СНиП, ТУ і т.д. Часу даю МІСЯЦЬ - помоєму демократично, з оформленням допоможу.

Я прочитав цей топ двічі і певною мірою він нагадує (повторює) топ про питання до інженера будівельника. Тому прохання до автора, написати статтю про типові методи утеплення чи то фасадів, чи то покрівель, чи то підлог з простими малюнками чи то кресленнями стіни в розрізі, деталями утеплення/ізоляції в місцях перходу видів конструкцій (фундамент -стіна, стіна-дах і т.д.) а далі можна розводити питання-відповіді. Не треба багато просто класифікувати типове для Волобласті, все інше потім назбирається

Інакше я все це поредагую і запитання/відповвідь приєднаю тимчасово до вищезгаданої теми, а репліки я оставлю можете далі собі абщатись на тему ізоляції :-), ДБН, ДСТУ, СНиП, ТУ і т.д. Часу даю МІСЯЦЬ - помоєму демократично, з оформленням допоможу.

В написанні статті я можу посилатись на конкретну систему утеплення (гідроізоляції, влаштування підлог), конкретного виробника???

vanus , я могу выложить мноооогостраничный PDF , альбом готовых архитектурных решений, разработанный и прощитанный НИИ архитектуры и строительства. Но он специфический, разработан под определенный материал.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...