Перейти до змісту

18 лет независимости

Ridiska

Рекомендовані повідомлення

В марте 1951 Мухамед Моссадык провел через парламент указ о национализаци Англо-иранской нефтяной компании против воли Англичан .За этим последовало народное ликование - и резкое сокращение доходов от продажи нефти, так как именно Англия была ее главным потребителем. Моссадык, несмотря на это, оставался популярным необычайно. Он разорвал дипломатические отношения с Лондоном. В Вашингтоне и Лондоне стали не без оснований опасаться, что Иран перейдет в число стран-сателлитов СССР и начали подготовку к свержению Моссадыка

В августе 1953 года Массадек был свергнут народом который еше вчера был готов ево носить на руках

нефтяной бизнес вернулся в руки США

подробно

1954 год Гватемала Хакобо Арбенс он стремился вывести Гватемалу из состояния полуфеодальной отсталости, укрепить национальную экономику, обеспечить элементарные права трудящихся, проводить независимую внешнюю политику. В 1952 году в стране была начата аграрная реформа, в результате которой были национализированы латифундии местных олигархов. Кроме того, были изъяты 80 тысяч гектар земли, принадлежащих американской «Юнайтед фрут компани».

В январе 1954 года на заседании СНБ был обсужден план свержения правительства Арбенса, получивший кодовое название «Эль диабло» («Дьявол»). Он был разработан заместителем директора ЦРУ по планированию Фрэнком Уиснером и заместителем госсекретаря США, бывшим директором ЦРУ генералом Уолтером Беделлом Смитом при участии посла США в Гватемале Джона Перифуа, резидента ЦРУ в этой стране Джозефа Рэндона и военно-воздушного атташе полковника Генри Шаака. Согласно ему предполагалось организовать вторжение в страну «армии освобождения» под прикрытием ВВС США и одновременный мятеж в гватемальской армии

подробно

С Венесуельским призидентом Уго Чависом было тоже самое он просто начал контролировать нефтяные запасы Венесуеллы и избавился от американских компаний

подробней

В 1964 г. в Бразилии был совершен государственный переворот, в результате которого было свергнуто прогрессивное правительство и установлен режим военной диктатуры. Конституция была отменена, десятки тысяч человек подверглись политическим репрессиям

11 сентября 1973 г. Сальвадор Альенде после того как заговорил о национализации крупных компани пренадлежавших США в результате государственного переворота в Чили был свергнут президент Сальвадор Альенде. Он покончил c собой сразу после штурма президентского дворца Ла-Монеда.

ТУТ

1990 годы Балгария и Албания.

В январе 1990 г. Болгарское национальное собрание проголосовало за отмену монополии коммунистов на власть, а Тодор Живков, правивший страной в течение 35 лет, был снят со своих постов и арестован за нарушение законов и злоупотребление властью. С тех пор у власти сменилось девять правительств, а главными соперниками на выборах становились представители трех крупнейших политических сил

В декабре 1989 в Мануэ́ль Анто́нио Норье́га вазомнил что Панамский канал пренадлежит Панаме п присоеденился ко всем выше указаным

Список большой туда входит таже Грузия ,все бархантые и цветные революции искуствены

Сможем мы противостоять етому ?

А теперь впрос чья Криворож сталь и еше дисяток крупных предприятий ? и что будит если мы попытаемся их вернуть Украине ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 50
  • Створено
  • Остання відповідь

А теперь впрос чья Криворож сталь

а шо, Лакшмі Міттал - амєріканскій єврєй?....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Причем тут кремль? СССР проиграло холодную войну не кремлю. Кремль сейчас в такой же попе как и мы, только они хоть как-то борятся, .... какие же вы наивные ....

Союз розпався із-за своєї макроекономічної моделі, а не через те що програв холодну війну. Країна прагнула за будь що побудувати все найбільше, найпотужніше, наймасштабніше і часто без потреби, аби лиш бути впєрєді планєти всєй (БАМ, Буран, радянський конкорд і т.д., прикладів багато) і при тому говорити про загниваючий західний світ, де продають вже нарізаний хліб, бо людина неможе одразу весь буханець купити.

И дурак, тот кто считает Россию врагом -- это наши братья, как и белорусы. Мы должны стоять друг за друга, а не грызьть друг другу горло.

"В Британії немає постійних ворогів і постійних друзів, а є постійні інтереси" (непам"ятаю хто сказав). Як на мене, то це найкраща модель розвитку країни в даний час.

Для справки: поинтересуйтесь про Директиву Аллена Даллеса

Та таких Аленів Даллесів було маса з обох сторін.

P.S. Ridiska, і все ж грамоті в школі не просто так навчають, більше 20 помилок виправив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

И дурак тот кто шитает россию врагом ето наши братья как и беларусы мы должны стоять друг за друга а не грызьть друг другу горло

ІМХО:

Хм... Цікава думка... А якщо згадати 18-тий рік??? Росіяни брати, а чи можуть брати вбивати студентів, дітей якщо розібратися... :angry:

Якби не Росія, то ми могли б відчисляти роки своєї незалежності вже з 1918 року... Хоча там і наша влада винна, що перегризлася і вчасно не створила армії... Адже після Першої світової війни у нас було 5 мільйонів вояків зі своєю зброєю, їх тільки організувати залишалося... Але ж ні((((((

На мою думку проблема в тому що наша влада ніколи не може домовитися і тільки свариться, а на країну і народ їм наплювати, думають тільки про свої інтереси... Отакі справи(((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 лет прошло со времен того как мы проиграли холодную войну,

18 лет псевдо независимости ,псевдо демократии

как вы думаете если ли у нас шансы сбросить кандалы самостоятельно ?

По- перше. Ми не програвали холодної війни, бо ми в ній просто не брали участь, хоча, багато хто старається нам "впарити" інше. Це Росія воювала з США і боронила свої інтереси ціною наших бід і бід інших національностей. Вони обісралися, у них "гниє флот". Україна - не ворожа країна, і в нашому менталітеті цього не було, так що нам в цьому плані простіше)))

По-друге. Незалежність і демократія - це ДУЖЕ АБСТРАКТНІ і СУБ"ЄКТИВНІ поняття, ними можна гратися як завгодно, тому не треба їх так сильно приймати до серця, ці поняття розвиваються і стають якіснішими тоді, коли ми (українці) розвиваємося і стаємо сильнішими, чеснішими, впевниними у собі людьми) "Не старайся змінити світ, зміни спочатку себе"

---------------------------P. S. "Посміхайтеся і світ буде посміхатись разом з вами, плачте і будете плакати на самоті"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По- перше. Ми не програвали холодної війни, бо ми в ній просто не брали участь

10000%

я не участвовал!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 лет прошло со времен того как мы проиграли холодную войну
- МИ, це хто? я особисто не програвав :)

кому неподобається незалежність - вперед в дружню країну, там вас приюять і обігріють :)

рівень мого життя моєї сім’ї порівняно з 91-м роком, наприклад, покращився, якщо вже міряти незалежність такими категоріями!

не забуваємо дружню допомогу "Брата":

- 1627 р. Указом царя московського Олексія Михайловича та його батька патріарха Філарета звелено було книги українського друку зібрати і на пожежах спалити із суворою забороною будь-коли в майбутньому купувати українські книги. Так у Москві спалено "Учительське євангеліє" Транквіліона-Ставровецького разом з іншими авторами та "Катехизис" Лаврентія Зизанія Тустановського.

- 1654 р. - Переяславська угода з Московією Прийняття "протекції" московського царя. Русь-Україна та Московія зобов'язувалися підтримувати одна одну в боротьбі проти спільного ворога - Польщі.

Наслідки відомі, через кілька років на місці України - Руїна, і поневолення на довгі роки...

- - 1703-1720 pp. - Десятки тисяч українських селян та козаків були насильно зігнані на будівництво Петербурга, 25 тисяч загинули від хвороб в тамтешніх болотах.

-- 1764 р. Скасування української держави Гетьманщини.

-- 1783 р. Закріпачення селян Лівобережної України.

знищення української мови, культури, постійні репресії і т.д. Голодомор, як апофеоз дружніх відносин...

коротше, можна довго писати:

коли бачу такі теми, посилаю всіх бажаючих почитати тут:

http://www.geocities.com/ua_ukraine/ukrainerus070.html

будьмо уважно, українці, незалежність - це вам на рай на землі, треба виборювати свої права, пам’ятаючи про історію :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

kudrom +1 Абсолютно чітко і вірно, респект :ok:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мінус один -

а чому би не написати про стосунки з польщею?

з турками?

з німцями?

з монголами :)

хто там нас ще обижав?

бо топікстартер не зове нас у:

польщу

туреччину

німеччину

монголію

:)

кстаті, шо за странний новий логотіп?жидоускій якийсь :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мінус один -

а чому би не написати про стосунки з польщею?

з турками?

з німцями?

з монголами

хто там нас ще обижав?

Я дуже уважно дивлюсь телевізор, і читаю пресу, там про таке не розказують. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хто там нас ще обижав?

А ще:

марсіани,

лунатик,

снігові люди,

масони і інші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ту Толік Виходить що тільки Ющенко відкрив Нову лікарню, Нові музеї. То чого ж Ви на нього так срете в інших постах що й про коми забуваєте.

ту олл все що на нашій Землі - НАШЕ, будуть вимахуватись заберем, а от за чуже і нам по башці можуть дати.

ту енді енді в тбе що комплекс москаля, розумієш що вони тут натворили і боїшся помсти, не бійся, слава богу в нас немає статті про дітей ворогів народу і не буде. Нам всім разом Україну будувати і всім разом в ній жити, все що зробим все для один одного. Ну а вороги будуть як без них, будем їх мачіть в сортірє.

Дякую тобі Боже.....за Тараса, За Богдана, За Степана...вони вели мене за руку до тебе...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ту Толік Виходить що тільки Ющенко відкрив Нову лікарню, Нові музеї. То чого ж Ви на нього так срете в інших постах що й про коми забуваєте.

Говорун к короткой позитивной тенденции в Украине не имеет никакого отношения. И больницы и школы и т.д., все начали делать и открывать еще при Кучме. Могу сказать, что в точности до наоборот, твой горячо любимый гарант с воодушевлением "старался" что бы развалить и не делать...

И, кстати говоря, ты об этом прекрасно осведомлен, но, судя по всему, широко закрываешь на все это глаза.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про коми - етапять! :lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я ващє про нього в цій темі слова не сказав:) і виходить, що не тілько він:) він міг поприсутствувать:)а роблять то інші люди

Дякую тобі Боже.....за Тараса, За Богдана, За Степана...вони вели мене за руку до тебе...

Бог у іншій стороні, Ваня. і не вони до нього ведуть. Вань, не твори собі кумирів і поменше пафосу, а то скидаєшся на хворого.

Кожен з них зіграв свою роль у становленні нації, але й пророків з них робити не треба. Енергія, зміст, глибина- але й слабкості й гріхи, як і у будь-кого з нас.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за того, що "Мир душі твоїй, Богдане, не так воно сталось"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не нервуй мене, бо зараз знову запитаю, шо ото за жэдоуська вивыска зверху :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ми вам не мішаєм абщаться

тоді хто брехун, хто сказав що шкіл не будували і лікарень? :lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рідіска. Ти луцький, чи с-РУн ? Всмысле с "зоны-РУ ?

Просте питання :)

Ато був тут уже один "шейх". <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Класна в нас ментальність. Копаємось в історії, шукаємо, хто ж то ще нас образив (аби хоч не забути), ненавидимо всіх політиків (і благополучно підемо на вибори їх же обирати. Або нових, щоб було на кого гнати через рік), бачимо тільки погане в усьому.

А що ми самі робимо? Скажіть чесно, якби вас обрали депутатом і пропонували 1 млн. за голос, ви б не взяли? В нас патріотизм залишився тільки показушний. Ми все ждем месію, а чи заслуговуємо на нього?

Кожен другий готовий вкрасти і краде - на роботі, на базарі, в магазинах ... в держави. Ми стали продажними, а, може, завжди такими були.

Я не знаю виходу. Назад до Союзу - брєд сивої кобили. Продаватись Європі, Штатам - в якості кого? - робочого непотрібу, зони для відходів? Тільки самим зсередини - міняти закони, судову систему, управлінську, але хто це зробить?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ту Толік Виходить що тільки Ющенко відкрив Нову лікарню, Нові музеї.
тоді хто брехун, хто сказав що шкіл не будували і лікарень? :lol:

От найбільше мене дивує в українцях віра в міфи про турботливих та добрющих вождів. (то не до Вануса зараз звертаюсь, то просто "мислі вслух"). Я наважусь заявити що ані Кучма ані Ющенко нічого не побудували. І ніхто з кормчих не будував і не будуватиме.

1. будували наймані будівельники за що їм платили гроші.

2. Хто платив? Ми з Вами з своїх кишень податками. І не забуваємо що в той же час на всякі елітні Феофанії та меморіальні комплекси вгачувалися колосально більші гроші. А ще візьмемо до уваги які кошти про%№буються роздутими зажравшимися апаратами президентів, кабінетів і рад, не кажучи вже про місцевих казнокрадів.

3. А прискакати та з заумним писком нобелівського лауреата перерізати червону стрічку я вважаю вищою мірою нахабства. Апогейом того нахабства була ідея героїчно зустрічати моряків з Фаїни які сиділи в полоні кілька місяців, забуті своєю державою.

Я вже не здивуюсь якщо ближче до виборів в корів почнуть рости надої а кури нестимуться як бєшені і все це відбуватиметься під "патронатом" самі знаєте кого.

І кожен поважаючий себе політик в період виборчої кампанії ночей не спатиме в пошуках щоб то почесно перерізати, я думаю що "недальок" тот час коли в хід підуть навіть пуповини. Адже нас має ж бути 52 мільйони

Поглянемо на іншу сторону: от коли якийсь великодушний пан продасть свій маєточок в КончеЗаспі, виторгує за нього неймовірну сумму, "парішає" особисто всі організаційні вопроси по збудові нового обєкту, позбирає довідки дозволи, організує будівництво не закордонними гастарбайтайтерами з Турцій, Німеччин, Австрій а своїм дасть заробити. І в якомусь містечку вдруг-аткуда-нівозьмісь за пів-року виросте школа чи лікарня.... От тоді я зможу чесно сказати що той пан таки щось побудував.

А поки шановні згадуємо національні телемарафони по збору грошей на лікарні майбутнього які і досі лишились мильними бульбашками, не забуваємо що дружини перших осіб на цьому що є сили піарились, і викреслюємо з свого лексикону слова-паразити президент-збудував, міністр-шосьтамзробив а головаколгоспу-теж-капець-як-тужився.

vanus, до речі, даруй мою необізнаність, а за якого Богдана це ти Богу дякуєш, до речі?

я звісно можу й помилятись але чомусь одразу лише Богдан Тітомір згадується <_< і хто скаже шо він не українець нехай перший жбурне в мене каменюкою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я звісно можу й помилятись але чомусь одразу лише Богдан Тітомір згадується <_< і хто скаже шо він не українець нехай перший жбурне в мене каменюкою.

Я жбурну. Олег Титоренко (його справжнє прізвище) зараз такий же українець, як я бушмен. Те, що він народився в Одесі українцем його не робить. Нє? Чи піпл хаваєт?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я жбурну. Олег Титоренко (його справжнє прізвище)

А от я цьому і не повірю без предявлення ксерокопії його паспорта! :P Це все проіскі його зависників, які хочуть його світле ім’я спаплюжити, Тіматі наприклад....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я жбурну. Олег Титоренко (його справжнє прізвище)

А от я цьому і не повірю без предявлення ксерокопії його паспорта!

Ти сам напросився

IMG3410-1238760688.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти сам напросився

тепер я ще ближче зрозумів текст його пісні "пасматрі на міня - думай абамнє", його мульті-паспарт не лишає іншої можливості, мені певно ще й медикаменти не допоможуть певний час про нього не думати....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...