Перейти до змісту

Платити чи не платити кредит зі збільшеною процентною ставкою?

Doctor

Рекомендовані повідомлення

Кілька днів тому потелефонували з банку, де я брав "гривневий" авто-кредит, про те, що в зв"язку з підвищенням курсу долара, в них зростає процентна ставка.

І дійсно, відкривши договір, я прочитав, що якщо курс долара міняється більш, ніж на 3%, то банк в праві підвищувати (знижувати) процентну ставку пропорційно до підвищення курсу долара. І якщо на їх письмовий запит про згоду в 10-денний термін (з дня його відправки банку поштою) не відповісти незгодою, то це буде рахуватися згодою. В разі незгоди, банк може 

вимагати дострокової сплати кредиту.

Ось таке.

Може хтось щось порадить мені, як позичальнику.

Як не "підпасти" під збільшення процентної ставки?

Дякую

PS. І ще, по якому принципу і у якій пропорційності ведуться розрахунки при обчисленні процентної ставки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik на цю тему писав, пошукай уважно, здається була заготовка листа в банк зі своєю пропозицією платити їм + 0,1% )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Yarchik на цю тему писав, пошукай уважно, здається була заготовка листа в банк зі своєю пропозицією платити їм + 0,1% )

Облазив форум, але на жаль не знайшов нічого подібного :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Упс... дякую! Просто я в цьому підфорумі шукав :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

абзац 3 п. 4 ст. 11 ЗУ "Про захист прав споживачів"

У договорі про надання споживчого кредиту може зазначатися, що відсоткова ставка за кредитом може змінюватися залежно від зміни облікової ставки Національного банку України або в інших випадках. Про зміну відсоткової ставки за споживчим кредитом споживач повідомляється кредитодавцем письмово протягом семи календарних днів з дати її зміни. Без такого повідомлення будь-яка зміна відсоткової ставки є недійсною.

Без отримання письмовового повідомлення тему імхо не варто розвивати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

и какой это у нас банк такой нехороший?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та много их таких. Вот, другу, по кредиту на квартиру тоже увеличили процентную ставку... Кажися ОТП банк (100% не скажу, но вроде он)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...