Перейти до змісту

Облом Росії в Брюсселі

kudrom

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Деталі тут:

http://pravda.com.ua/news/2009/3/24/91881.htm

Основна суть: в Брюсселі українській делегації несподівано вдалося отримати дипломатичну перемогу. Розклади виявилися такими, що Росію фактично відсторонили від участі в модернізації нашої газотранспортної системи, а Європа навпаки погодилася в це вкладати чималі кошти.

Обурена делегація Росії покинула конференцію і зараз займається чорним піаром щодо України.

Фактично як не дивно, Ющенко і Тимошенко продемонтували спільну позицію, завдяки якій шанси Росії загребти наші газопроводи зменшилися

Коротше, приємна несподіванка на фоні мишиної возні в нашій політиці...

Опубліковано

как по мне Европа поступила розумно, ибо ей нужно что бы была стабильность с поствках газа не зависищая от месячных циклов товарисча Путина, а стабильность эту можно обеспечить (окромя альтернативных источникоы гаха такого же объёма) возможностью запасти газ, а запасти его можно в хранилищах, которые есть на територии Украины в близи границ с Европой

Опубліковано

Як казав Че Гевара, бути під русскіми нічим не краще ніж бути під грінго, екстраполюй цей мудрий висновок на Україну

Опубліковано

діти чесслово. і україна і єс. обговорювати питання модернізації гтс, себто і питання реконструкцій самої гтс для збільшення її пропускної здатності - без участі сторони яка і буде цей газ давати для гтс - це цирк. на мою скромну думку росія вчинила правильно.

це тіпа я домовлюсь з продавцем комп.заліза про модернізацію свого компа для встановлення собі 10 гігабітної сєтєвухи щоб в мене був 10-гігабітний інтернет. а з своїм датагруп про це домовлятись не буду :)

Опубліковано

штука в том том что ЕС не нужно БОЛЬШЕ газа, им нужены СТАБИЛЬНЫЕ поставки

а стабильность можно обеспечить запасами (хранилищами)

как показала зима - мы на запасах продержались

Опубліковано
обговорювати питання модернізації гтс, себто і питання реконструкцій самої гтс для збільшення її пропускної здатності - без участі сторони яка і буде цей газ давати для гтс - це цирк

справді, про збільшення не йшлось, а от про той же контроль - коли на українській стороні будуть встановлені лічильні станції, які зараз є на російській - якраз мову вели.

ситуацію можна змоделювати трохи по-іншому:

я купую з провайдера канал 10мегабіт, і продаю його 10-м людям. проходить конференція, на якій я і мої користувачі домовляємось, що ставимо на вході до мене приблуду, яка показує швидкість на каналі, щоб провайдер не кричав, що внього все гут і нет є, а користувачі від мене нічого не отримують :)

якщо облишити політику, то росії невигідно непродавати газ - це прямий збиток для неї, без варіантів...

Опубліковано

а ми теж, блін, якісь монополісти! чого завжди на Росію оглядатися? не хочуть нашим газопроводом - хай літаками перевозять, поки в обхід збудують

я вважаю, що це дійсно важлива подія для України, не знаю тільки чи наші політики зможуть з неї отримати користь

Росія будь-яким шляхом хоче загребти нашу ГТС, а тут така халепа, а зараз є угода, якщо хочуть, можуть ПРИЄДНАТИСЯ до ЄС, але тут вже не вони єдиноначально будуть все контролювати, а і хлопці з Європи, які зацікавлені в тому щоб рахувати правильно

а Росія хай піднімає прес-конференції, їй же треба свій імідж підтримувати, треба ж народу пояснити, що це був не облом, а хитрі витівки України

Опубліковано
не хочуть нашим газопроводом - хай літаками перевозять, поки в обхід збудують

зазопровод то построить можно, хоть два, а вот хранилища не построиш

а что бы поддерживать "стабильное давление" и "постоянный сервис" нужны офигенные хралилища

и никаких 2 газопровода не зашитят ЕС то "месячных цыклов"

Опубліковано
діти чесслово. і україна і єс. обговорювати питання модернізації гтс, себто і питання реконструкцій самої гтс для збільшення її пропускної здатності - без участі сторони яка і буде цей газ давати для гтс - це цирк. на мою скромну думку росія вчинила правильно.

це тіпа я домовлюсь з продавцем комп.заліза про модернізацію свого компа для встановлення собі 10 гігабітної сєтєвухи щоб в мене був 10-гігабітний інтернет. а з своїм датагруп про це домовлятись не буду :)

Ти забув, що в тебе є контрактик з Датагрупп на пару терабайт трафа ;)

Опубліковано

а что бы поддерживать "стабильное давление" и "постоянный сервис" нужны офигенные хралилища

Завжди було цікаво а ЩО ЯВЛЯЮТЬ СОБОЮ ГАЗОВІ СХОВИЩА? Тобто це якісь шахти, бункери.... ?

Опубліковано

Завжди було цікаво а ЩО ЯВЛЯЮТЬ СОБОЮ ГАЗОВІ СХОВИЩА? Тобто це якісь шахти, бункери.... ?

нето и не другое :)

для больших газовых хранилищ используются природные емкости

тоесть было когдато газовое местрождение его выработали (давно) и было пусто, потом придумали туда закачивать газ

вот так и работает,

с нуля такое не построиш, или если построиш то будет ограмное и дорогое

Опубліковано

Нічого там Росія не програла, просто отрима шанс "Громко хлопнути дверима", а тепер дивиться з насолодою як всі їй обясняються, а ще й тепер отримала шанс жостко поводитись. Їх взагалі треба гладити за шерстю і робити своє діло.

Опубліковано

Догнали у Європі що по Балтиці не дешево трубу ложити,там бомб і брухту купа,якщо щось не так під воду у шторм не просто залізти.

Опубліковано

я думаю ці події україні ще "аукнуться". росія явно образилась, а образ вони не прощають.

як завжди ми між молотом та наковальнею.

Опубліковано
хлопці з Європи

Эти хлопці з Європи доли в своих ГТС продали "ГАЗПРОМУ", теперь у них и долгосрочные контракты на газ есть, и бабло на содержание своих ГТС получают. А для Украины, как всегда, - особистий шлях ...

Опубліковано

Икспєрд, нє? :_07:

Шановні, ви вірите в те, що эвропейці (Бацьку не щітаєм ;) ) настільки ДУРНІ, що віддадуть злобним карликам хоть болтик з своїх ГТС?

Ссылу давай, ато в воду пукать - всі кремляді - мастера.

Опубліковано
хлопці з Європи

Эти хлопці з Європи доли в своих ГТС продали "ГАЗПРОМУ", теперь у них и долгосрочные контракты на газ есть, и бабло на содержание своих ГТС получают. А для Украины, как всегда, - особистий шлях ...

О, це щось новеньке! Давай нам ще про *вєлікій южний пАток і поставки газу  танкерами* заспівай :D

Опубліковано
я думаю ці події україні ще "аукнуться". росія явно образилась, а образ вони не прощають.

як завжди ми між молотом та наковальнею.

уже обижались,

и Путинчег и Медвед по ТВ

и обесчали что скоро "вся Сибирь по украински заговорит"

Опубліковано

А чи не здається вам, що цей "кабалістичний" обряд проведений для вокресіння покійного РЕЙТИНГА Юлія Капітельмановича?

http://www.pravda.com.ua/news/2009/3/24/91929.htm

Російські заяви, що лунали цілий день 23 березня – спочатку в Брюсселі, а потім у Москві – вражають уже починаючи з того моменту, що в Брюсселі взагалі не повинно було бути ніяких росіян. Причому туди вони не хотіли самі.

Принаймні, про це ще напередодні повідомляв впливовий (і завжди лояльний до "Гапзрому") російський "КоммерсантЪ". З посиланням на анонімного урядовця газета писала, що на конференцію в Бельгії не збираються ні представники російського Мінпаливенерго, ні керівники "Газпрому".

Такі "зливи", і в таких газетах, з добра-дива не з'являються.

Той же "КоммерсантЪ", до речі, оприлюднив і всі плани двох сторін, які готувались до підписання. І не помилився ні в чому.

Тим дивнішими виглядали два факти.

Перший: делегація з Москви на конференцію таки приїхала, і то в досить представницькому складі – на чолі з міністром паливенерго РФ Сергієм Шматком та заступником глави правління "Газпрому" Валерієм Голубєвим.

Другий: той-таки міністр Шматко заявив, що, тільки приїхавши до Брюсселю, "зі здивуванням" дізнався про плани українських та російських переговірників.

Один з коментарів під статтею:

Ай да Юля, ай да молодец. Кардинальные вопросы жизни и смерти она решать умеет. А путик покричит и успокоится, не впервой.
Опубліковано
почитати українські форуми - у них там облом за обломом -

і як вони тільки там до цих пір лямку тягнуть?

напевно про "обломи" просто не знають.

ты что, их утаивают, а хто кричать начинает - сразу расстреливают

Опубліковано
хлопці з Європи

О, це щось новеньке! Давай нам ще про *вєлікій южний пАток і поставки газу  танкерами* заспівай :D

В Молдове в компании "Молдоватрансгаз" ОАО "Газпром" обладает 51% акций

В Литве, в компании "Lietuvos dujos" ОАО "Газпром" имеет 34% акций

В Латвии, в компании "Latvijas Gaze" ОАО "Газпром" владеет 20,7% акций

В Эстонии, в компании "Eesti Gaas" 37% принадлежит ОАО "Газпром"

Чехия : Gas-Invest S.A. (37.5 %) Vemex s.r.o. (33 %)

Румыния: WIROM (25 %)

Польша: EuRoPol Gaz (48 %)

Греция: Prometheus Gaz (50 %)

Италия: Volta SpA (49 %) Promgas (50 %)

Венгрия: Panrusgas Rt (40 %) Borsodchem (25 %) TVK (13.5 %) DKG-EAST Co (38,1 %)

Финляндия: Gasum Oy (25 %) North Transgas Oy (100 %)

Австрия: GHW (50 %) ZMB Gasspeicher Holding GmbH (66,67 %)

и т.д.

"Газпром", RAG и WINGAS открыли подземное хранилища газа (ПХГ) "Хайдах" в районе Зальцбурга вместимостью 2,4 млрд. кубометров.

Это второе по величине ПХГ в Центральной Европе.

"Газпром" владеет долей и в крупнейшем в Западной Европе ПХГ "Реден" (4 млрд. куб. м.), расположенном в Германии.

ЗЫ. А танкерами "хлопцям з Азii" газ поставляют, с Сахалина

Опубліковано

зате в Білорусії Бацька продав 51 % ГТС тіпа за боргри,

а тут в Україні не можуть прибрати до рук ГТС ото і видєлуються

- то газ перекривають на Новий Рік тіпа контракти закінчились

- то дверима хлопають дєйствуєт Враг народа против Расєї - не охото Україну відпускати в Європу віконце звужується

Опубліковано

Ккого беруть, кого не беруть.

Пропоную медведю продати мені 51% своєї квартири, заодно я там зроблю ремонт і поставлю нову сантехзніку. Ох житуха в тебе начнеться кльова. Я хлопець надійний. Буде легше від сусідів відбиватися, в мене є знайомі (роми) підселим їх і тоді йцілому підїзду дамо по шапці.

Опубліковано
Ккого беруть, кого не беруть.

Пропоную медведю продати мені 51% своєї квартири, заодно я там зроблю ремонт і поставлю нову сантехзніку. Ох житуха в тебе начнеться кльова. Я хлопець надійний. Буде легше від сусідів відбиватися, в мене є знайомі (роми) підселим їх і тоді йцілому підїзду дамо по шапці.

сравненице слегка не уместно, не кажется?

З.Ы. Про ЕС - надо нам забыть, лет на 20 минимум...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...