Перейти до змісту

Обміняю картку памяті SDHC на SD

Hockins

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Звичайних SD не буває більше, ніж на 2 гігабайта. Все що більше як 2 і до 32 -- SDHC, а нещодавно анонсували новий стандарт карток -- SDXC -- до 2 терабайт

Опубліковано

гм. Треба в Діфото запитати. Наскільки я знаю -- SDHC це те ж саме, що SD 2.0, можливо Transcend це і мав на увазі, коли написав SD а не SDHC?...

ага, знайшов:

Официально емкость сегодняшних SD-карт не может превышать 2 Гбайт. Ограничение не физическое, а логическое: виной тому используемая файловая система - FAT16. Последняя поддерживает и тома более 2 Гбайт, но при нестандартном размере кластера, на что производители бытовой аппаратуры в большинстве своем не пойдут. А для SDHC официальной файловой системой является FAT32, так что ограничение почти снято. Впрочем, некоторые верхние рамки в стандарт пока внесены — 32 гигабайта

...

Впрочем, несколько смазанным тем фактом, что некоторые производители техники уже освоили поддержку FAT32 и в рамках SD 1.1. А производители карт памяти ответили на это выпуском SD-карт, емкостью 4 гигабайта. Работать они будут впоследствии и в технике с поддержкой SDHC (напомню, что в этом направлении совместимость присутствует), а устройства, которые не поддерживают такие карты, все равно никто не исправит, поскольку SDHC в них работать точно не будут

Тобто, хоча офіційно в стандарті 1.1 підтримується лише FAT16, але деякі виробники використовують FAT32. В такому випадку не факт, що твій девайс, який не підтримує SDHC, зможе прочитати картку SD 1.1, відформатовану в FAT32. Цілком ймовірна ситуація, коли тобі все ж прийдеться картку SD 4Gb форматувати під FAT16, втративши "зайві" 2 гігабайта.

Опубліковано

В мого друга SD на 4гб. ^_^

Я до останнього не вірив, бо теж знав що SDHC більше 2гб.

Доречі він таку взяв на Qtek 2020, бо там даже з дровами мою 8гб не бачив :P

Опубліковано

Спробуй будь-яку картку SD (наприклад на 2 гігабайта) відформатувати на компі під FAT32 і поставити в пристрій, на якому збираєшся використовувати SD 4Gb і подивись, чи він її побачить. Тоді будеш знати, чи є сенс тобі шукати SD (1.1) 4Gb взамін твоєї SDHC.

P.S. До речі, не завадило б вказати клас (2, 4 чи 6) твоєї SDHC картки. Парадокс в тому, що більш старі SD картки бувають значно швидшими, ніж навіть самі швидкі SDHC Class 6 (запис 6 Мб/сек)

Опубліковано

З фат 32 девайси працюють добре(фотік canon a610 і патіфон в машині)

Картка клас 6.

Так шо думаю є сенс шукати SD.

Опубліковано

Есть такие карты, выпускает таковое вроде только Трансценд. Но я один раз обпекся на совместимости и более не желаю. ХЗ как там устроена адресация - я так и не смог разобраться, но в ФАТ16 там было 4Г. Короче, одну такую карту я продал человеку за треть себестоимости и был рад, что подошла, с тех пор не завозил(а это было в то время, когда она стоила около 80 у.е.)

• 2 тижня потому...
Опубліковано
Звичайних SD не буває більше, ніж на 2 гігабайта. Все що більше як 2 і до 32 -- SDHC, а нещодавно анонсували новий стандарт карток -- SDXC -- до 2 терабайт

у мну takems на 4 гигабайта и SD именно.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...