Перейти до змісту

Сайт Луцьких пластунів

Гість ximik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

значить так, Пласт був заснований в 1912 році. А скаутинг був заснований трохи раніше в 1909 здається. Так що це було ще аж до піонерів, а вони в нас стирили майже все. так шо таке. І щоб ви знали пластунами називали найпроворніших козаків котрі мали неймовірно аномальні здібності. Це так, для загального розвитку...

Опубліковано

Хорош прикалуватись.

Організація правильна. Може культуру дітей піднімуть! Ато 40% в комп. клубах або в подваротнях.

А піонерів я згадав - бо ще памятаю таких мудаків! ;)

Опубліковано

Хімік, розкажи цьому еее... шановному пану відмінності, оскільки ти знаєш цю всю штуку зсередини...

Опубліковано

2 georg:

+1

на самом деле все это промывка неокрепших мозгов. как в данный момент надо партии и прательству, так и будут промывать, причем жестко и с пристрастием, чтобы на всю жизнь сделать киборга с "невероятно аномальными способностями" :)

Опубліковано

2 Шкодер...

таааа... та ти жжош, я всьо пойняв... пласт відновив Кучма, щоб створити власний Кучмоюгенд! ага! всьо розкрилось... тікайте хлопці...

Опубліковано

А піонерів я згадав - бо ще памятаю таких мудаків! :)

Наверное крепко обижали тебя пионеры в детстве, что до сих пор на них зло держишь? :)

Найди три отличия, кроме названия, в организациях скаутов, пионеров, пластунов и гитлерюгенда :)

Слава богу я не дотянув до піонера. Десь через тиждень мали посвящати і тут раз СССР нету.

А шо делать?? Така жизнь.

Опубліковано

если на их сайте хотя бы две трети инфы - правда, то с меня вполне хватит инфы для размышлений :) растут себе солдатики под эгидой романтики - ну и ладно, мне-то какое дело.

Опубліковано

Значить так шановні, пора відповідати за свої слова.

georg Найди три отличия, кроме названия, в организациях скаутов, пионеров, пластунов и гитлерюгенда
ти питаєш про відмінності? не знаю які там відмінності в піонерів і в гитлерюгенда, так як про те дуже мало знаю і не був в тих організаціях. А от щодо скаутів і пластунів то я скажу. Що відмінності є. Пласт був заснований на ідеях скаутингу котрі були поширені в Англії в 1909 році Бейденом Пауелом. І чим тобі скаути не подобаються? А пластуни? Давай, називай конкретні факти, інакше це буде просто пусті слова. Пласт заснував Олександр Тисовський, Петро Франко та Іван Чмола. Це є аполітична організація, так що не треба за'являти мов
на самом деле все это промывка неокрепших мозгов. как в данный момент надо партии и прательству, так и будут промывать, причем жестко и с пристрастием, чтобы на всю жизнь сделать киборга с "невероятно аномальными способностями"

повір, мені насправді краще знати що це і як там все відбувається. І ніяка то не промивка "мозгів". Відомими пластунами були: Степан Бандера, Роман Шухевич, якщо вам шановне товриство ці імена про шось кажуть. Половина Січових стрільців були в Пласті .І це тільки та мала частка тих людей, котрих я пам'ятаю. Наразі почесними пластунами є президент України В.А.Ющенко (ще до того, як він став президентом України) і Сашко Положинський, котрий приймає участь в наших акціях.

если на их сайте хотя бы две трети инфы - правда, то с меня вполне хватит инфы для размышлений растут себе солдатики под эгидой романтики - ну и ладно, мне-то какое дело.

Інформація на сайті цілком достовірна, тому що я є його адміном. А про солдатиків, то я багато говорити не буду, а скажу просто словами однієї видатної людини: "Молодь кожного народу повинна бути готова до збройної оборони своєї Батьківщини.".

До речі до вашого відома Начальний Пластун - пл.сен. Любомир Романків, є одним з найкрутіших спеціалістів в галузі ІТ в компанії IBM.

Відмінність між нами це те, що ми намагаємось створити країну, та й пак цілий світк кращим, а деякі просто "ляси точать".

p.s.Перш ніж заявляти безглузді речі, варто бути поінформаваним якщо не на 100%, то принаймі на 90%.

Опубліковано
Значить так шановні, пора відповідати за свої слова.

Це є аполітична організація, так що не треба за'являти мов

...

p.s.Перш ніж заявляти безглузді речі, варто бути поінформаваним якщо не на 100%, то принаймі на 90%.

Георг.. ну окуляри поправ )

Опубліковано

кстати, ximik, происхождение такого любопытного герба не прояснишь? одно дело геральдическая лилия на старинных монархических гербах, а другое дело - современная молодежная огранизация..

Опубліковано

герб? Без проблем.

Символом скаутингу є трилиста біла лілія. Котря символізує три Головні обов'язки скаутинга.В нашому трактувані це такі обов'язки

1.Бути віним Богові та Україні

2.Допомагати іншим

3.Жити за пластовим законом і слухатись пластового проводу

і ще вони завжди направлені у верх. тобто пластуни будь яким чинома намагається вдосконалиит себе. А для того, щоб підкреслити, що це українські скаути, то ця лілейка гармонічно і естетично вплетена в наш національний герб. В Тризуб.

Опубліковано

ось він наш герб в оригіналі. А, ще варто зауважити, що цей герб носять заприсяжені пластуни та пластуники на своєму односторої і коли пластуни дивиться на герб то він згадує головні обов'язки.

post-149-1149866211.jpg

Опубліковано

2 ximik:

все что ты написал есть на сайте, а читать я и сам умею. ты мне расскажи историю герба. почему именно монархическая лилия? откуда такая средневековая символика?

ps. я почему-то при взгляде на герб вспоминаю не обязанности, а фразу "да здравствует король" :P

Опубліковано

так,дійсно середньовічні французькі королі використовували лілею (геральдичну) - як символ влади. але це не від того.

правда й те що геральдична лілея (хто дивився Код да Вінчі) - справді символ Божої влади на землі (чому саме - наразі не можу пояснити, але можна пошукати) .

а наша лілея ось звідки:

Лілейка використовували на зображенні лицарі та царські роди, як ознаку шляхетності.

Зображення Лілії (3-х листої) зображувалось у китайців на стрілочці. Стрілочка була одностороння і вказувала лише на Північ. Інтерпретуючи - лілейка як вказівник правильного шляху.

Опубліковано

информация о происхождении символа в корне неверна. в Европу лилия как символ попала на дорогих восточных тканях (китайских в том числе) и "ознакою шляхетностi" стала просто из-за того, что такие ткани могли себе позволить только сильные мира того. насчет отношения лилии к богу - это ты что-то себе выдумал, хотя может и было что-то такое раннехристианское вроде изображения рыбы.

мне конечно было интересно почитать твои досужие размышления, но все-таки интересно узнать реальное происхождение герба скаутов.

ps. моя инфа с российского сайта по геральдике

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...