Перейти до змісту

Міжбанківський валютний ринок


Victorius

Рекомендовані повідомлення

Отже, прошу допомоги наших гуру економіки та фінансів.

Який принцип роботи міжбанківського валютного ринку?

Поясніть "чайнику", пліз... :rolleyes:

Шо воно таке і як функціонує?

Яким чином визначається курс і від яких факторів залежить?

Чому, наприклад, на фінансових сайта зазначений один курс, а мій банк по заявці продає/купляє валюту зовсім по іншому?

Буду вдячний за доступно викладену інформацію ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Найточнішу інформацію про те, яким чином відбувається торгівля і формується курс на МБВР зможе надати, мабуть, тільки дилер, який бере участь у цих торгах.

Теоретично все відбувається за наступною схемою:

До банка звертаються клієнти, які хочуть купити і продати іноземну валюту. В результаті співставлення цих операцій у банка виникає необхідність або докупити валюту (щоб задовільнити своїх клієнтів у повній мірі), або продати надлишок валюти. Усі клієнтські заяви купівлі-продажу валюти реєтсруються в загальній системі НБУ (якщо не помиляюсь, Система підтвердження угод).

У кінцевому результаті кожен банк виходить на МБВР з метою купити або продати іноземну валюту. За яким курсом? Залежно від того, як домовиться з іншим банком. Тут діє закон попиту і пропозиції. Чим більше бажаючих продати валюту, тим менший курс. І навпаки, якщо дефіцит валюти, то високий курс. В торги також може втрутитись НБУ, виступивши з пропозицією купити або продати валюту, використовуючи свої резерви. В цьому полягає його інтрумент регулювання валютного курсу на МБВР.

Крім того, кожен банк для своїх клієнтів може встановити інший курс, ніж курс, за яким цей банк здійснив купівлю чи продаж валюти на МБВР (з метою додаткового заробітку).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...