Перейти до змісту

Новорічна красуня у Луцьку

druid

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Товарисчі......

Ви мене не так зрозуміли. Основне питання, яке підняли екологи (і я серед них) цим зверненням, це те, щоб НЕ РУБАТИ ЯЛИНКУ! І це підтвердили більшість зауважень, які прозвучали тут. Навіть про енергетику. Тіпа н*х... мучити дерево, якщо в нього навіть енергетика фігова.

Ось...... а те, що робити замість ялинки - це вже зовсім інше питання.

Ми запропонували СВІЙ варіант, який (як ми вважаємо) в умовах кризи і очікуваної реконструкції майдану є найоптимальнішим. Ось і все. Те що ви пропонуєте альтернативні варіанти - це дуже добре, сподіваюсь найкращий з них прийде і в нашу хату. То про що суперечка?

З трьома ялинками від гірлянд нічого не трапиться. Це скажуть спеціалісти.

То ВЕФ

Я не казав, що ялинки не буде зовсім, просто вона буде трохи не така, яку звикли бачити всі.

І взагалі, не сприйматиму зауваження товарісча вефа дуже серйозно, тому що він пропонує речі, в яких аболютно не орієнтується. Не маючи нічкого поняття про ПІАР, громадські організації і куски землі, які можна "вибивати" в міської ради...... такого говорити не можна.

Опубліковано

Згоден що не орієнтуюсь в цих речах, але мені завжди було цікаво, чому потрібно захищати ТІЛЬКИ ЦЕНТРАЛЬНУ ялинку?

Особисто я рахую це фарсом. Суть же не в тому куску землі (я теж думаю що його ніхто не виділить), можна і в лісі засадити...

Просто там де треба - немає нікого, зато ялинку на центральній площі будемо оберігати. Краще відновіть "Жидівський" ліс, чи слабо ?

Опубліковано

Жидівський ліс ніхто непомітить,а от з ялинкою в центрі супер піар.

"Освободите Вилли!"

А теремнівським ставком хто займеться?

ЗІ: згоден,що з чогось треба починати

Опубліковано

Все одно перед НР привезуть десятки тисяч нарубаних ялинок на продажу і всіх точно не продадуть, так було завжди, а викинуть/на дрова (досок з того стовбура в три пальці ніяк не вийде). Правда ті, що куплять, теж викинуть. Можна напиляти і привезти на базар менше, це дозволить тоді зберегти більше ялинок, не кожен ж тоді піде в ліс з сокирою. Але ціна на них виросте (вона і так вже останні роки не мала), виходячи з зменшення пропозиції. Отака палка в 2-х кінцях. Щодо ялинки в центрі, то питання не таке вже однозначне. Якщо, як було сказано вище, буде більше зберігатись малих ялинок, які вже після того, як вони стануть вище 3 -метрів ніхто не стане рубати в квартиру, то одну ялину для міста можна дозволити, все одно ж є ділянки з плановими вирубками для потреб деревообробної промисловості. Або ставити таку каркасну, як пропонував zaHARE.

Опубліковано

Якщо в Україні вирубується 5 мільйонів ялинок щороку, всі думають про те, що його ялинка не має до цього ніякого відношення.

Якщо в Луцьку один з найбільших в Україні показників по забрудненню повітря автотранспортом, кожен думає, що його улюблена машинка не має до цього ніякого відношення.

Всі думають: от зміниться щось, от тоді і я стану хороший. Але почати ніхто не в силі. Логіка, достойна справжнього європейського громадянина.

Ялинка в центрі - це не піар, це приклад, який можуть наслідувати інші.

А про теремнівські ставки і жидівський ліс ви мене потішили. Ну звичайно, слабо. Хоча б з тієї причини, що я просто не буду цим займатись. В мене рівно стільки ж можливостей здійснити це, як і в будь-кого в вас...... Будь-ласка, займайтесь, я можу навіть накинути алгоритм дій, який використовується в таких випадках. А вам шо, слабо?

І ще одне. Якби в нас не купували стільки живих/мертвих ялинок - ті 45 гектарів (які засадили добрі лісівники) залишилися б нормальним лісом і ми щороку мали б 45 гектарів нового лісу....... а так - 45 гектрів вирубок. Круто.

Опубліковано

Ще додам для інформації:в Китаї щоб отримати дозвіл на вирубку 1Га лісу,потрібно посадити 5Га.Вивезти з Китаю пиломатеріали фактично неможливо-дуже високе мито,а от ввозити можна без мита в будь-яких об'ємах.А ялинку ставити там нікому в голову не прийде.

Опубліковано

посадити ліс - це не проблема..... зробити так, щоб він доріс до такого щоб можна було різати - оце проблема!

А це років 50 як мінімум (це я також про ялинку в центрі).....

Якщо ви думаєте, що в нас є лісорозсадники, в яких збереглись 50-річні ялинки - ви помиляєтесь.

Опубліковано

Я за агромну пивну ялинку зображену в 17 постІ :) , легка екологічно чиста, якщо підсвітити красіва запросто йде в ріцикл і дуже швидко може бути нарощена знову

А лісова красуня нехай росте

Опубліковано

я підтримую ідею. Там дехто пише, що живі ялинкі попортяться під тиском гірлянд і прикрас, згідний трохи попортиться, але думаю до літа вона стана такою ж красивою як і була, тобто відновиться;)

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Вчора в центрі міста засвітили три ялинкі :0050: Цього року дуже сподобалось - якось все по особливому, нето, що в минулі роки :0071:238.jpg

Опубліковано

а хто сказав, що три зелені красуні-ялинки не в центрі.. Вони теж центральні... І, до речі, так вийшло оригінальніше і цікавіше! :) Мені дуже сподобалось. :)

Опубліковано

і мені сподобалося, вийшло дуже гарно, ялинки ж свійські, не рубані, прикрашені дуже вдало, ввечері проходили поруч, настрій псувала хіба що погода, шеб трохи снігу....

Опубліковано

Дуже гарні вийшли ялинки і прикрасили гарніше ніж завжди :ok: , а сніг як по замовленню, ще б трішки морозу, щоб не розставав. :D

Опубліковано

І морозець з завтрашнього дня буде... Погодка нас не підведе, от тільки б не криза, але це вже в іншу рубрику... :D :D :D

Опубліковано

Йолки! Аж три! Сьоня пішов центром на своїх двох, а ялинки, шо крутиться нема, тіко люк... А праворуч танцмайданчик з 3 живими ялинками. Дуже незвично. Боюсь, аби тих ялинок не спіткала участь "щорічної-новорічної"

• 3 тижня потому...
Опубліковано
У кого є фотки наших центральних трьох ялинок? бажано щоб фотка була вечірня. Поділіться плз!

в мене є!

675635576.jpg

792573485.jpg

661067144.jpg

Ще фотографії трьох центральних ялинок Луцька я закинув на цей сайт:

>>>ТИЦЬ<<<

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...