Victorius Опубліковано 28 Листопада, 2008 в 17:21 Поділитися #1 Опубліковано 28 Листопада, 2008 в 17:21 Цікавить думка гуру гілки "Економіка та фінанси". Є поточний валютний рахунок, відкритий на СПДФО. І на ньому, власне, грошики. Які є варіанти перевести цю "електронну" валюту в готівку (не в гривні, а саме в ВАЛЮТУ). Звичайно, основна мета - якомога менше втратити при цьому. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shura Опубліковано 28 Листопада, 2008 в 18:21 Поділитися #2 Опубліковано 28 Листопада, 2008 в 18:21 Думаю, что тарифы, которые должны быть приложением к договору, ответят на твой вопрос... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Victorius Опубліковано 28 Листопада, 2008 в 19:05 Автор Поділитися #3 Опубліковано 28 Листопада, 2008 в 19:05 Думаю, что тарифы, которые должны быть приложением к договору, ответят на твой вопрос... Вопрос - не в тарифах. Вопрос - в приемлимой СХЕМЕ. На даный момент единственная схема предложенная банком: 1) продать валюту на межбанке (по курсу этого же банка - на сегодня это было 8.81 против нормальных 9.45) заплатить при этом комиссию, естественно. 2) снять гривну (заплатить комиссию) 3) купить в кассе банка евро (заплатить комиссию) Чесно говоря, эту схема меня не сильно устаивает. Но по утверждению работников банка - она единственная. Так ли это? Или есть другие варианты? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Victorius Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 08:10 Автор Поділитися #4 Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 08:10 Ну и шо? Есть идеи?Как варианты:1) открыть валютную карточку и снять с нее2) перекинуть на счет физ. особы и снятьКто-нибудь сталкивался с такой проблемой? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shura Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 08:17 Поділитися #5 Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 08:17 2) перекинуть на счет физ. особы и снятьможно "заплатить" физ.лицупросто перекинуть деньги не получится...а ты не пробовал открыть карту на СПДФО и прнивязать ее к счету? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Victorius Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 09:08 Автор Поділитися #6 Опубліковано 2 Грудня, 2008 в 09:08 а ты не пробовал открыть карту на СПДФО и прнивязать ее к счету?Для гривневого счета так и сделал.Для валютного - банк настаивает, что "всі операції мають здійснюватись в національній валюті", т.е. я не могу перекинуть валюту на карточный счет.А вот правда ли это, или "выкрутасы" банка - тут я уже не знаю... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yakim Опубліковано 10 Грудня, 2008 в 16:55 Поділитися #7 Опубліковано 10 Грудня, 2008 в 16:55 Якщо у Вас є валюта на рахунку то можна випустити корпоративну карту в валюті і перекинути на неї валюту,Правда там є одна деталь -треба надати в банк документи, що валюта на відрядження за кордон(витяг знаказу про відрядження+розрахунок витрат),А потім в банкомат і забирайте, З податківцями розбирайтесь самі Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Tolik_lt Опубліковано 10 Грудня, 2008 в 20:07 Поділитися #8 Опубліковано 10 Грудня, 2008 в 20:07 наскільки я пам"ятаю, підприємцям не можна робити корпоративні валютні картки Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Yarchik Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 01:31 Поділитися #9 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 01:31 Вопрос - в приемлимой СХЕМЕ. А розрахуватися валютою з іноземцем, наприклад, поляком? Правда, поляк має обов'язково сюди щось ввезти в 180-денний термін, інакше кара буде суворою... Чи нема надійного поляка? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Yarchik Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 01:50 Поділитися #10 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 01:50 Нашвидку народилася така схема (правда, треба ще перевірити її законність).Укладаєш контракт з поляком, і проводиш розрахунок з ним за продукцію, яку він має поставити. Але за деякий час поляк каже, що не може цього зробити. Ти йому кажеш - "віддавай гроші!" Поляк приїжджає, міняє отримані від тебе у.о. на гривні, і кладе їх тобі на рахунок, або віддає налом, і все це діло оформляється, як розірвання раніше укладеного контракту. Хоча ця схема потребує ретельної перевірки на законність.Варіант 2. Я звертаюся до тебе з позовом про стягнення з тебе х тис. у.о., які ти мені заборгував за договором позики. Ти приходиш в суд, і кажеш: "Так, я винен, позов визнаю". Виданий судом виконавчий документ несеш в банк, і повідомляєш, що мусиш віддати ці гроші мені, а інакше - виконавча служба їх все одно стягне. Нюанс - якщо банк не захоче віддати гроші, і стягненням займатиметься виконавча служба, то вона також стягне і 10% виконавчого збору. Але, при великому бажанні, цих 10% можна потім стягнути з банку за те, що він відразу не схотів видати тобі твою валюту, і ти мусив вирішувати це через виконавчу службу.Плюс до того, запитай в банку, як вони дотримуються положень п. 3 ст. 6 Декрету кабміну "Про систему валютного регулювання і валютного контролю":Стаття 6. Порядок організації торгівлі іноземною валютою3. Резиденти і нерезиденти - фізичні особи мають право продавати іноземну валюту уповноваженим банкам та іншим фінансовим установам ..., або за їх посередництвом - іншим фізичним особам - резидентам, а також національному оператору поштового зв'язку. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yakim Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 20:20 Поділитися #11 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 20:20 про неможливість випуску корпоративних карток для підприємців- неправда.Маса людей підприємців які здійснюють надання транспортних послуг за кордоном і мають корп,карти,Відповідно при отриманні валюти за перевезення вони мають право перерахувати валюту на карти для відряджень водіїв + на екплуатаційні витрати. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yakim Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 20:27 Поділитися #12 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 20:27 "Укладаєш контракт з поляком, і проводиш розрахунок з ним за продукцію, яку він має поставити. Але за деякий час поляк каже, що не може цього зробити. Ти йому кажеш - "віддавай гроші!" Поляк приїжджає, міняє отримані від тебе у.о. на гривні, і кладе їх тобі на рахунок, або віддає налом, і все це діло оформляється, як розірвання раніше укладеного контракту. Хоча ця схема потребує ретельної перевірки на законність."Не можна - якщо платили поляку валюту отримати назад теж тільки валюту.Не бачу сенсу- у людини на рахунку валюта а від поляка вона знову на рахунку... "Варіант 2. Я звертаюся до тебе з позовом про стягнення з тебе х тис. у.о., які ти мені заборгував за договором позики. Ти приходиш в суд, і кажеш: "Так, я винен, позов визнаю". Виданий судом виконавчий документ несеш в банк, і повідомляєш, що мусиш віддати ці гроші мені, а інакше - виконавча служба їх все одно стягне. Нюанс - якщо банк не захоче віддати гроші, і стягненням займатиметься виконавча служба, то вона також стягне і 10% виконавчого збору. Але, при великому бажанні, цих 10% можна потім стягнути з банку за те, що він відразу не схотів видати тобі твою валюту, і ти мусив вирішувати це через виконавчу службу."Дуже складно і я вважаю дорого ...(суди,виконавчі служби- втомитеся оббивати пороги) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Yarchik Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 20:29 Поділитися #13 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 20:29 Не можна - якщо платили поляку валюту отримати назад теж тільки валюту.Не бачу сенсу- у людини на рахунку валюта а від поляка вона знову на рахунку...Так от фішка в тому, щоб валюта опинилася не на рахунку, а на руках...Якщо "не можна" (цілком можливо, що не можна) - тоді прошу назвати джерело. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
yakim Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 20:49 Поділитися #14 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 20:49 А що робити через 180 днів?Банк повідомить ДПІ про неотримання товаруабо грошей. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.