v.vitalijovich Опубліковано 18 Жовтня, 2015 в 11:31 #976 Опубліковано 18 Жовтня, 2015 в 11:31 Був сьогодні на грибах...маслят багато, але більшість якійсь відморожені...єдиний жирний ,,+,, в тому, що червивих немає)...пройшов по місцях росту польсикий і підберезників - нажаль нічого не знайшов. От що накосив за 2 год...
Rosomaha Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 11:30 #977 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 11:30 Хто знає,що це за гриби.Дуже схожі на зонтики,але я не впевнений.В одних шляпка знизу темно-рожева а в інших біла,на фото видно.
v.vitalijovich Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 11:33 #978 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 11:33 Хто знає,що це за гриби.Дуже схожі на зонтики,але я не впевнений.В одних шляпка знизу темно-рожева а в інших біла,на фото видно.То звичайні печериці!
S-driver Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 11:54 #979 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 11:54 Хто знає,що це за гриби.Дуже схожі на зонтики,але я не впевнений.В одних шляпка знизу темно-рожева а в інших біла,на фото видно.То звичайні печериці!Так, дуже смачні гриби, набагато смачніші, ніж "окультурені" шампіньйони.Тільки потрібно зважати, що у печериці пластинки (ті, що внизу шляпки) ЗАВЖДИ рожевого кольору (чим старіший гриб, тим темніші пластинки), ні в якому разі не білого!І не плутати з Печерицею рудійочою отруйною !
polsno Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 11:57 #980 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 11:57 Хто знає,що це за гриби.Дуже схожі на зонтики,але я не впевнений.В одних шляпка знизу темно-рожева а в інших біла,на фото видно.То звичайні печериці!Так, печериці. В лісі вони розпускають зонтика і стають схожими на курей. Та й запах у печериць виразний. Якщо раніше брав (не в магазині), то не сплутаєш.
Antiphase Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 12:05 #981 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 12:05 що там після дощику, може буде гриб дуже чекаю польського )))
Rosomaha Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 12:11 #982 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 12:11 Хто знає,що це за гриби.Дуже схожі на зонтики,але я не впевнений.В одних шляпка знизу темно-рожева а в інших біла,на фото видно.То звичайні печериці!Так, дуже смачні гриби, набагато смачніші, ніж "окультурені" шампіньйони.Тільки потрібно зважати, що у печериці пластинки (ті, що внизу шляпки) ЗАВЖДИ рожевого кольору (чим старіший гриб, тим темніші пластинки), ні в якому разі не білого!І не плутати з Печерицею рудійочою отруйною !А те що з білими пластинками(на фото),то не печериця?Подивився в інтернеті стільки видів є тих печериць,що без 100 грам не розберешся.
Rosomaha Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 12:17 #983 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 12:17 що там після дощику, може буде гриб дуже чекаю польського ))) Був на грибах сьогодні.З молоденьких тільки печериці повилазили.Взяв ще трохи маслюків старих,сироіжок і пару зонтиків.Думаю вже пізно для грибів.Та й погода недостатньо тепла...
Zheny@ Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 12:36 Автор #984 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 12:36 дуже чекаю польського )))Не ти один!
S-driver Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 12:39 #985 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 12:39 А те що з білими пластинками(на фото),то не печериця?Подивився в інтернеті стільки видів є тих печериць,що без 100 грам не розберешся.Для ВСІХ видів печериць характерною ознакою є рожевий колір пластинок. У старіших грибів вони темніші, у молодих - світліші.У зовсім молодих грибів пластинки прикриті білою плівкою, яка розривається по мірі росту гриба і залишається кільцем на ніжці.Я не побачив на фото грибів з зовсім білими пластинками. Рожевий відтінок присутній скрізь.
Гість Selbeor Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 12:44 #986 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 12:44 А грузді є, ніхто не збирав? Так хочеться засолити на зиму.
pasha717 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 13:20 #987 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 13:20 дуже чекаю польського )))Не ти один!і ще нас +1 )
Zheny@ Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 13:31 Автор #988 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 13:31 А грузді є, ніхто не збирав?так ото ж бо - що сухо і пусто.Якщо правильно складуться планети - то буду в лісі на вихідних.Авось!
yurgen Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 14:16 #989 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 14:16 А грузді є, ніхто не збирав? Так хочеться засолити на зиму.Треба вискочити глянути в суботу по старих місцях. Правда їх треба дохолєри назбирати, щоб наїстися. В мене з відра виходить літрова банка засолених
sergK Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 19:22 #990 Опубліковано 21 Жовтня, 2015 в 19:22 А грузді є, ніхто не збирав? Так хочеться засолити на зиму. Я собирал, правда пару недель назад.
Гість Selbeor Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 12:45 #991 Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 12:45 А грузді є, ніхто не збирав? Так хочеться засолити на зиму. Треба вискочити глянути в суботу по старих місцях. Правда їх треба дохолєри назбирати, щоб наїстися. В мене з відра виходить літрова банка засолених На соління я збирав мішками, тоді в дубову бочечку заквашую. Пару тижнів очікування, набрав, вимив, нарубав, цибулька олійка і така засусь, що пальчики оближеш
Zheny@ Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:14 Автор #992 Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:14 На соління я збирав мішками, тоді в дубову бочечку заквашую.Рецептика б!Вони ж не варяться!
Гість Selbeor Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:27 #993 Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:27 На соління я збирав мішками, тоді в дубову бочечку заквашую.Рецептика б!Вони ж не варяться!Ні не варяться, тільки дуже добре треба вимити перед закваскою. Рецептик вдома, потім напишу
Zheny@ Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:31 Автор #994 Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:31 Ні не варяться, тільки дуже добре треба вимити перед закваскою. Рецептик вдома, потім напишуЗ нетерпінням чекатиму!! Адже так можна всі пластинчаті гриби солити!Тато пішов і з собою рецепт забрав.... Тепер намагаюся відтворити.
pasha717 Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:31 #995 Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:31 цибулька олійка і така засусь, що пальчики оближеш потррібно було б продегустувати, а тоді вже рецептик
Zheny@ Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:32 Автор #996 Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:32 кщо правильно складуться планети - то буду в лісі на вихідних. Походу, планети не складаються...
dimmon Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:37 #997 Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:37 Я вообще не понимаю белых, польских и т.д. это мои любят, а для меня вкуснее жареных/соленых опят и соленых груздей нет ничего. Жду, надеюсь что будут.
Гість Selbeor Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:39 #998 Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:39 цибулька олійка і така засусь, що пальчики оближеш потррібно було б продегустувати, а тоді вже рецептик Та я й сам не проти подегустувати, але останні роки немає груздів
Zheny@ Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:43 Автор #999 Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:43 Я вообще не понимаю белых, польских и т.ддля мене самий гриб - це польський. Бомба.Закривав в тому році синяки - супер - не гірше (Якщо не краще) за білий. Білі - для мене сушені в тушкованій капусті чи супі.
Гість Selbeor Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:46 #1000 Опубліковано 22 Жовтня, 2015 в 13:46 Так.....не наганяйте апетит, а то ж до кінця робочого дня ще трохи є, а вже захотілось тушкованої капусти з грибами)))))))
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.