Перейти до змісту

Хамство маршрутчиків.

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ні для кого не секрет, що якість перевезення маршрутними таксі, лишає бажати кращого.

То не зупинився, то нахамив, не дав квиток і т.д.

Деякі водії писаки дійшли до такого, що просто і сміх і гріх.

Напис у одній із них (зміст передаю максимально джослівно) "Пасажир повинен завчасно, голосно і чітко сказати про місце зупинки!" Перепрошу, а якщо я шлухонімий? Яким органом мені це зробити? Звичайно ж легще написати і приклеїти папірця із написом "Кнопка не працює" чи вищевказану.

Як поступати із такими і головне, щоб подіяло. ?

А на днях сфоткав наступного "перла" додаю.

K86DgWtvs2.jpg

• Відповідей 55
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Угу... Оте "Кнопка не працює" вже дістало. Саме злосно те, шо кнопка, при натисканні, таки працює... але маршрутчику видно влом слухать оте її дзижчання, т оі ліплять шо не працює...

Опубліковано

Один момент є цікавий.

Деякі водії не лінуються і ремонтують ті кнопки (слідкують щоб не ломалися) і кажуть "Чого ви там кричите - натисніть на кнопку"..

І от думай в кого вона працює в кого ні..

Опубліковано

кнопки виламані зазвичай лише у 15-х великих, які належать тролейбусному депо. плюс передні двері не відкривають бо: їм дме, їм набивається пил.

у виправдання маршрутчиків скажу, що частіше чув хамство від пасажирів: фамільярне звертання типу" ей, шеф" чи "стань, бля, шо не чуєш"

Опубліковано
А на днях сфоткав наступного "перла" додаю.

ну правильно, своими разговорами мы мешаем ему говорить по мобильнику самому :)

в самих марштках с хамством не стыкался, про место остановки всегда говорю заранее и громко :) так что, как-то проблем не было.

на счет передних дверей не в курсе, я туда не соваюсь, а вот почему в 15-ках задние открывают только по праздникам?

а вот на счет кнопок, в некоторых маршрутках кнопка сигнала расположена рядом с кнопкой аварийного открывания дверей. один раз еле девчонку поймать успели, хотела нажать на вызов, но маршутку трухануло, в итоге открыла двери на ходу.

а вот действительно харит, так это то, как они трогаються и останавливаються. ему то пофигу, он сидит и за баранку держиться, а тут когда стоишь с кульком в одной руке, и кто-то просит передать денежку, и в этот момнет он вспоминает, что в прошлой жизни погиб великим драг рейсером, то устоять проблематично ....

Опубліковано
ну правильно, своими разговорами мы мешаем ему говорить по мобильнику самому smile.gif

Я змовчав (хоча саме крутилося на язиці:) )

Саме цікаве, що закон забороняє розмови по мобільному під керування автотранспортним засобом.. Чи я не правий?

Опубліковано
Саме цікаве, що закон забороняє розмови по мобільному під керування автотранспортним засобом.. Чи я не правий?

В правилах ось що пише:

2.9. Водієві забороняється:

д) під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання).

Опубліковано

запрещены то запрещены, только вот раньше штрафов не было, а вот ща вводят.

в россии то уже давно жопят за это, по последним рассказам, там за соблюдения правил взялись серьёзно, штрафы, если и подняли, то незначительно, зато камер понатыкали вертолёты на патрулирование пустили. ребята говорили, куда-то торопились. обгоняли, и прочее, на въезде в город тормозят их гаишники, и сразу кучу фоток с их машиной, где и какие нарушения... и всё...

а так у нас пожопят малёк и поймут что дешевле купить примочку вільніграблі ;) правда тогда они хуже будут слышать истошные крики пассажиров, которые уже пару километров кричат ему про остановку, и как вариант, кстати, придутся молотки для разбивания стекла при авариях. хачеш выйти, берёш молоток и швыряеш в водилу. :)

Опубліковано

Сигнал (дзвінок чи писк) - це саме той потрібний сигнал, на який реагуєш так як слід. Чому ж його не відремонтувати?

Бо голосно я можу і по телефону розмовляти і сваритися на нахабного пасажира чи там просити решту (здачу), чи передати гроші на квиток (який теж , доречі, не всі дають.

Опубліковано

Самий ефективний спосіб зупинити маршрутку. Потрібно на рускому дуже голосно крикнути - "АЛЬО!!! ШЕФ ТАРМАЗИ!!!"

Коли вони чують російський, зразу паралізються в хамстві.

Опубліковано
1. Сигнал (дзвінок чи писк) - це саме той потрібний сигнал, на який реагуєш так як слід. Чому ж його не відремонтувати?

2. Бо голосно я можу і по телефону розмовляти і сваритися на нахабного пасажира чи там просити решту (здачу), чи передати гроші на квиток (який теж , доречі, не всі дають.

1. ну... всякое бывает. у меня раньше была любимая привычка на табличках "сигнал до водия" дописывать "не доходит, звоните два раза" или ещё чего ;)

2. билетик. я его только в 15-ке беру, а в обычной... я не люблю переднюю часть машруток. бо народ у нас туповатый. на передней площадке, простите, пёрднуть негде, а сзади хоть вальс танцуй. и главное так и едут. тупо билетики никто не передаёт, да и со сдачей тоже, а кричать "передайте мне билетик" как-то не охота, лишний раз людей напрягать.

Опубліковано
І до чого ти це сказав?
До того, як боротися з хамством маршрутчиків. Бо інші методи, нажаль проти них не діют. Бо дуже багато в них правдивих "відмазок"!
Опубліковано
Самий ефективний спосіб зупинити маршрутку. Потрібно на рускому дуже голосно крикнути - "АЛЬО!!! ШЕФ ТАРМАЗИ!!!"

Коли вони чують російський, зразу паралізються в хамстві.

я бы на месте маршрутчика так и сказал бы ;) "а от ти москалику поїдеш до кінцевої, там наші викладачі навчать тебе користуватись російсько-українським словником"

я хоть и всё время на русском разговариваю. но в маршрутке, на украинском. исключение. это когда рядом едут какие-то национально-помешанные украинцы (рагули) и рассказывают как они русскоязычных попускают. то самое любимое место возле бывшего памятника ленину, крикунть с последней площадки на русском языке "возле опкома партии остановите пожайлуста". но и наоборот, когда какие-то империонаследники трендят про уродов-хохлов, которые им жить не дают своей украинизацией, то просто вопрос "Вибаче, а що ви тут забули? вокзал в нас працює цілодобово"...

Опубліковано
рагули

Дурнику, почитай хто такі рагулі і не позорся.

По темі - повністю згідний з посилом на картинці. Вам що більш поговорити ніде?

А якщо по телефону тріплятся декілька людей одночасно це перетворюєтся в балаган.

Ах-да. Хамства від маршрутчиків не помічав.

Можливо треба вести себе нормально (підготувати гроші, не передевати через весь салон, не лізти на передня сидіння через весь салон і т.п)?

Опубліковано
рагули

Дурнику, почитай хто такі рагулі і не позорся.

А якщо по телефону тріплятся декілька людей одночасно це перетворюєтся в балаган.

позориться. а чего мне позориться, у меня такое понимание єтого слова. каждій назівает вещи по своему. тоже самое с обращением "чувак", каждый вкладывает в него своё значение, а кто-то истенное ;)

на счет разговоров, то ... если говорить нормально и оно и не мешает, а вот када некоторые орут... то да. тогда балаган. да и не надо по телефону разговаривать, когда можно и между собой говорить так, что вся маршрутка будет напоминать балаган.

Опубліковано

Шура санітар форуму ;)

Не провоцируй флуд :)

Ні, хоча заробляючи гроші теж сижу в кріслі.

Опубліковано

2 Chudakully ти тільки не ображайся, ти живеш в політиці, може тобі потрібно проконсультуватися в психолога? Тільки без обіди!

Опубліковано

Можливо треба вести себе нормально (підготувати гроші, не передевати через весь салон, не лізти на передня сидіння через весь салон і т.п)?

Я вважаю, що це дурниця - забороняти людині говорити по телефону в маршрутці.

Крім того цей папірець у маршрутці не має під собою ніяких підстав. Це просто особиста ініціатива водія і нехай він з цією ініціативою і сидить.

Хамства від маршрутчиків майже не помічав. Хоча серед них є "гонсалеси", що їздять так, ніби "Богдан" - це "Порше", або яким вдається за півгодини тричі затиснути людей в дверях, чи рушити тоді, коли в людини одна нога надворі, а інша в маршрутці. Але таких, щоб починали огризатися - дуже мало.

Взагалі, мені починають подобатись 15-ки і тролейбуси. Плавно їде, в салоні кондуктор. І немає дурних курок, що зайшли на передні двері, пройшли повз водія через весь порожній салон назад, всілися, попорпалися в сумці і передають гроші через п'ять людей (ну чому не можна підготувати гроші перед тим як сісти в маршрутку?).

Так, я й сам іноді прошу передати за проїзд. Але тільки тоді, коли 1) салон такий повний, що моє пробирання до водія буде для людей більш незручним, ніж передавання моїх грошей; 2) я заходжу з дитиною (але навіть в цьому випадку часто заношу гроші сам: або проходячи повз водія в салон, або залишивши дитину на сидінні під наглядом дружини).

А найбільше бісять ті, що тичуть мені передати гроші, коли я тримаю дитину і сумку. І обурюються, коли я кажу, що не буду передавати.

Опубліковано

кстати, помнится мне, что было какое-то распоряжение, запрещающее всякие "левые" таблички, надписи, объявления, шутки-прибаутки в маршрутках...

Опубліковано
БИДЛО, він же - РАГУЛЬ.

Хто вони такі і як з ними боротися?

Основні характеристики:

Рагуль - самовпевнена, пихата істота, (підвид homo sapiens) яка свято вірить, що на таких як він тримається світ. Беапеляційний, рідко сумнівається в чомусь. З кожного приводу (спорт, політика, мистецтво, література, історія і т.д.) має свою думку, котру насправді вичитав в "Команді", почув від тата/мами в дитинстві або від Васі-корєша з сусіднього під"їзду. Її вважає єдино правильною, альтернативні думки сприймає туго і зневажливо. Утім, легко піддається навіюванню з боку авторитетніших рагулів, особливо, якщо сугестія супроводжується ударами по голові. Улюблені спогади - 1-й рік в армії, коли його чмурили "дєди".

Дуже консервативний у звичках, мріє вигладати "як всі". Взагалі, схильний до мімікрії. Кольорову гаму і гардероб підбирає під колір і гардероб компанії. Любить кєпки як жириновський і лужков. Може слухати будь-яку музику (крім джазу), але, зазвичай, це Любе або Ляпіс Трубєцкой (у просунутих рагулів) або попс і рюскій "шансон" (для рагулів звичайних).

Соціальний тотем: горілка, ковбаса, сало

Заповітна мрія: "шістісотий мєрс"

Улюблена тварина: пітбуль

Особливі прикмети: шкіряна куртка турецького виробництва

Методи боротьби:

1) відстріл (ефективно, але існує загроза демографічної катастрофи)

2) перевиховання в тоталітарних умовах (малоефективно, паліативна міра)

3) дати пристойну зарплатню і почекати 40 років (дані відсутні)

(с) словник Львівського балаку.

:lol: чуть не прослезился!

Опубліковано

Igrek +1 на рахунок тупих курок.

Так я сам майже ніколі не передаю за проїзд тільки коли РЕАЛЬНО не добратися самому до водія (приклад - маршрутка 9ка на Ліпіни там стільки народу зранку що..)

difoto притримай свої сльози скоро тобі придется "слізитися" в новій великій темі створеній мною тільки от Датагруп все ніяк не може провести інтернет хоча до компьютеру від датагрупу 60м метрів максимум і лінію провели за день.

Опубліковано
difoto притримай свої сльози скоро тобі придется "слізитися" в новій великій темі створеній мною тільки от Датагруп все ніяк не може провести інтернет хоча до компьютеру від датагрупу 60м метрів максимум і лінію провели за день.

:)

очередной перл!!!

скажи, а каким образом Датагруп на удалении в 60 метров мешает созданию темы?

и не тот ли Датагруп заблокировал у тебя на клавиатуре знаки препинания?

кстати, а слово "великій" означало большая или великая/архизначимая? :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...