Перейти до змісту

Хочу обновити системний блок

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Значить хочу обновили свій системник. За новинками не слідкую вже з рік і що до чого робиться на сьогоднішній день в комп"ютерній техніці, знаю слабовато, тому і прошу Вашої допомоги. Треба обновити материнку, пам"ять, відео, БЖ, процессор і корпус. Хочу купувати все нове і щоб була гарантія. До речі, купувати буду все поступово, тому магазини не пропонувати, а пропонуйте пліз тільки конфу.

Дякую.

Опубліковано

Якщо не важко... Я хочу щоб зі мною просто поділились конфігурацією, чи допомогли мені підібрати хороший комп на сьогоднішній день. Де буду купувати, я вже знаю.

Опубліковано

То хай там і порадять ЩО купувати, якщо ти вже знаєш ДЕ це робитимеш.

Хіба що можеш викласти приблизну конфігурацію, а тобі тут порадять що краще взяти. Заодно й з цінами можуть підказати де дешевше.

Опубліковано

ото вже... діти.. :0003:.

Мамка під с775 і ддр3 пам'яттю. Процесор Core2Duo (Core2Quad) - Не знаю твоїх фінансових можливостей - тому пишу лише поради по вибору, а не конкретні моделі.

Відео - тут не саме головне, я так вважаю, хоча я б зупинився на nVidia. Корпус.. хм. Thermaltake , або ж chieftec. Модельний ряд широченний.

Далі по грошах - кулер на проц і відео (тишина). БЖ - Залман - від 500 ват, або від виробників корпусів.

ніби так.

Опубліковано
То хай там і порадять ЩО купувати, якщо ти вже знаєш ДЕ це робитимеш.

Хіба що можеш викласти приблизну конфігурацію, а тобі тут порадять що краще взяти. Заодно й з цінами можуть підказати де дешевше.

Там, це просто інет магазин, там не порадять.

Опубліковано

Ha3ik якій бюджет???

Взагалі то почитай Покупаем персональный компьютер. Что выбрать? (Осень 2008)...

Скажеш що вибрав, а там підкорегуємо :0003:

Zheny@

ддр3 пам'яттю

Брєд, зара брати ддр3, по-перше сама пам'ять дорога, по-друге для пам'яті мамка дорога, по-третє різниця від ддр практично ніякої враховуючі високу ціну... а взагалі то рядовому користувачу ддр3 взагалі не потрібна

Опубліковано
Мамка під с775 і ддр3 пам'яттю. Процесор Core2Duo
Не згідний. На сьогодняшній день купувати DDR3 -- утопія. По співвідношенню ціна/швидкість звичайна DDR2-1066 вдвічі ефективніша. До виходу Intel Core i7 з інтегрованим контролером пам'яті переходити на DDR3 недоцільно -- ціна зросте вдвічі, а ефективність на "копійки".

Що стосується процесора, то в такій ціновій категорії я б порадив взяти щось з нових Core 2 Duo на ядрі Wolfdale, виготовлених по 45 нм технології (E7200, E8200, E8400, E8500). На їх боці -- дуже низьке споживання і тепловиділення, чудовий потенціал до розгону, 37 нових інструкцій SSE4, а в старших моделях ще і 6 мегабайт кешу другого рівня.

Мамку рекомендую на чіпсетах Intel P45 або X48. Я б взяв щось з цього: Asus P5Q-E, P5Q Deluxe, Maximus II Formula, Rampage Formula (моделі вказано за зростанням ціни).

Опубліковано

Відео -- варіанта два. Або Radeon HD 4850/4870, або GeForce GTX260. Я ярий прихильник nVidia, але в даному випадку зупинився б на Radeon HD 4870 (бажано з гігом набортної пам'яті)

Корпус -- раджу класичний варіант -- Chieftec. Розмір шассі і "морду" вибирай на свій смак. Там дуже зручна компоновка, сталь 0,8 мм, добре оброблені рубані краї. Єдиний суттєвий недолік як на мене -- незйомна платформа під материнську плату. Але це як на мене, розбалуваного корпусами по 400 баксів без блока живлення :0003:

Опубліковано
Відео -- варіанта два. Або Radeon HD 3850/3870, або GeForce GTX260. Я ярий прихильник nVidia, але в даному випадку зупинився б на Radeon HD 3870 (бажано з гігом набортної пам'яті) 

на сьгодні вже краще  Radeon 4850/4870.

Опубліковано

Rock правду каже, на сьогоднішній день сама вигідна покупка 4850, враховуючи ціна/можливості

Мамку рекомендую на чіпсетах Intel P45 або X48. Я б взяв щось з цього: Asus P5Q-E, P5Q Deluxe, Maximus II Formula, Rampage Formula (моделі вказано за зростанням ціни).

цікаво якій же бюджет, а то Plum пропонує такі мамкі що не кожному по кишені.

Опубліковано

Asus P5Q-E -- доволі недорга мамка, як для системи за 1000 у.о., вона коштує в середньому 170 у.о.

Як би там не було, раджу до вибоу мамки віднестись зі всією відповідальністю. Краще купити дешевший процесор, менше оперативки, простішу відео плату, але мамку відразу взяти таку як треба. Тому що це основа всього. Стабільність, розширюваність і якість всієї системи залежить в першу чергу від мамки. Від неї ж залежить наскільки якісно і безболісно можна буде розігнати систему. А все решту -- з часом можна замінити на більш потужне, головне щоб платформа була правильна

Опубліковано

Значить підібрав таку конфу:

Проц:

Core 2 Duo E 7200 3.0 Ghz/6 Mb/ 1333 MHz S775 BOX - 172$

Вентилятор для процесора:

Zalman CNPS 9500 AT - 53$

Мамка:

MB Asus Socket 775 iP45 P5QL-E ATX - 168$

Пам"ять:

Якось несклалось на тому сайті, є тільки:

DDR II 2048 Mb PC2-6400 Hynix (800MHz) - 38$. Хотілося б теж саме, тільки 1066MHz і х2, тобто загалом 4 Гб.

Відео:

Якось привик і довіряю Нівідії тому і залишись з нею:

GeForce PCi-E 9800 GT Asus - 207 (хоча по выдео можуть бути поправочки :D)

Корпус:

Chieftec DH-03SL-B - 55$

Блок живлення:

ATX Zalman ZM600-HP600W - 128$

Кажись вкладаюсь у суму.

Опубліковано
P5Q Deluxe із DDR3 пам'яттю (чи я помиляюся?)

DDR3 підтримується мамкою P5Q3 Deluxe, а P5Q Deluxe працює з пам'яттю DDR2

MB Asus Socket 775 iP45 P5QL-E ATX - 168$
Треба глянути, чим P5QL-E відрізняється від P5Q-E. Завтра прокоментую цей момент.

DDR II 2048 Mb PC2-6400 Hynix (800MHz) - 38$. Хотілося б теж саме, тільки 1066MHz і х2, тобто загалом 4 Гб.
Пам'ять обов'язково бери парною кількістю модулів -- два або чотири, інакше вона не буде працювати в дхоканальному режимі

ATX Zalman ZM600-HP600W - 128$
Достойний вибір, одобрюю :D
Опубліковано

Ha3ik не бери такий дорогий БП від залмана, візми наприклад chieftec, FSP, залман дорогий дуже.. ну його, а chieftec, FSP зарекомендували себе на ринку як якісні БП..

GeForce PCi-E 9800 GT Asus - 207 (хоча по выдео можуть бути поправочки smile.gif)

та бери, бо тій 4850 я якось не довіряю, тим паче 4850 дуже гаряча, тре буде куплять охолодження, воно тобі треба?

Опубліковано
Ha3ik не бери такий дорогий БП від залмана, візми наприклад chieftec, FSP, залман дорогий дуже.. ну його, а chieftec, FSP зарекомендували себе на ринку як якісні БП..
"Не купуй Mercedes, він дуже дорогий, ну його! Візьми краще Ладу або якийсь Фіат, зарекомендували себе на ринку як якісні авто.."
Опубліковано
та бери, бо тій 4850 я якось не довіряю, тим паче 4850 дуже гаряча, тре буде куплять охолодження, воно тобі треба?
Стокове охолодження чудово справляється з 4850, і до того ж воно досить тихеньке. Ну а при великому бажанні можна взяти 4850 відразу з альтернативним охолодженням, з тепловими трубками і т.д. -- їх зараз є досить, різниця в ціні мінімальна
Опубліковано

Щодо БЖ -- раджу не економити. Zalman якісні БЖ робить. Що саме головне -- в них є досить ефективні фільтри і захист від перевантаження, по-друге лінії +12В розділені грамотно, ну і що досить важливо -- вони дуже тихі. "Рекомендації кращих собаководів" :D

P.S. До того ж, якщо я не помиляюсь, в тій моделі Zalman -- модульні шлейфи живлення для компонентів. А це дуже зручно!

Опубліковано
Стокове охолодження чудово справляється з 4850, і до того ж воно досить тихеньке.

Ти шо на приколі, стокове охолодження - гавно (вибачте на слові), воно взагалі нізчім не справляється - ДОКАЗАНО!!!!

Тихе воно не спорю, але коли піднімати оберти кулера, щоб хочь якось знизити температуру камня шум стає нестерпимим!

"Не купуй Mercedes, він дуже дорогий, ну його! Візьми краще Ладу або якийсь Фіат, зарекомендували себе на ринку як якісні авто.."

лада, фіат це БП за 200грн, потужністю в 600Вт, а мій варіант достойні Бп які нічім не гірші твого залмана, за якій деруть, дуруть гроші.

Шановний Plum, незліть мене, якщо у вас є гроші і ви можете собі дозволити найдорожчі комплектуючі, купляючі їх дивлячісь на як найвищу ціну, а не на їх актуальність і можливості то вибачте мені ідіть ви..

Цікаво дасиш бана, нє? а ле я сказав те що думаю

Опубліковано

Ha3ik збирай такий

Процессор Intel "Core 2 Duo E8400" (3.00ГГц, 6МБ, 1333МГц, EM64T) Socket775 oEM

Кулер для процессора Socket478/754/775/939/AM2 Thermaltake "BigTyp 120" CL-P0114-01 ret

Мат. плата Socket775 GIGABYTE "GA-EP35-DS3" rev.2.1 (iP35, 4xDDR2, SATA II, U133, SATA II-RAID, PCI-E, SB, 1Гбит LAN, USB2.0, ATX) ret

Видеокарта PCI-E 512МБ Sapphire Radeon HD4850 Toxic 512 MB

Модуль памяти 2x2ГБ DDR2 SDRAM Kingston "ValueRAM" KVR800D2N6K2/4G (PC6400, 800МГц, CL6) ret

Жесткий диск 750ГБ Seagate "Barracuda 7200.11 ST3750330AS" 7200об./мин., 32МБ (SATA II) oem

Корпус Miditower Ascot "6TR8" ATX 2.03,

FSP Epsilon (FX600-GLN) - $104

Обґрунтувати?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...