Перейти до змісту

Початок ІІ-Світової, хто сильніший СРСР чи Німеччина ?

vef

На 22.06.1941р  

7 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

В школі вчили історію Другої Світової, і думали так: Німеччина (і її прибічники) - світовий агресор, який хоче захватити весь світ,

а остальне "світове впівтовариство" тих агресорів ставило на місце, і ми (тоєсть СРСР) ввійшли в війну зовсім непідготовленими,

і почали воювати тільки тому, що на нас напали. Це офіційна версія, в яку всі (і я також) свято вірили.

Років 10 назад попалась мені книжечка "Ледокол" В.Суворова (В.Різун), і в ній автор завзято доказував, що німці

на Радянський Союз напали тільки тому, що вибору в них іншого не було. Чуть "промедления" - і за кілька місяців Крассная Армия - в Берліні,

ще кілька - і "привет Париж", а там... як Бог дасть - можливо Лондон.

Автор пише що наша армія, і вся країна були дуже добре готова до війни, тим паче - до "наступательной" війни, на чужій території.

Робилося все щоб стравити Німеччину з Англією, вони і так були в стані війни з 1939р., але фронту як такого не було, тільки пострелювання друг в друга, і

війна на морі.

Розрахунок такий: німці повертають всі основні сили на Захід, ввязуються в бойові дії з англійцями, і під цей шумок Сталін ,як "істиний визволитель"

іде на Німеччину, проходить "победоносним маршем" всю Європу, а Англія, - це вже як вийде. Основна ціль - привнесення комунізму на

визволені території.

Да сталося не так як гадалося... Була страшнюча війна, і що в результаті ??? Ми все одно перемогли, пів-Європи на 50 років під СРСР,

комунізм переміг якраз на тих територіях, де пройшла і прийшла Червона Армія. Де і тепер до цих пір плюються при згадці про комуністичне "Светлое будущее".

P.S.

Якщо кого задів за живе своїми висказуваннями - звиняйте, не хотів нікого образити.

Мене також спочатку шокували ці всі книжки, але пора навчитись думати, читати між рядками,

між тими рядками, які нам десятиліттями підсовували.

Адже і голодомор 33-го до цих пір багато хто не визнає - "не було такого, і все" ... шила в мішку не зховаєш.

____________________.TXT

_______.TXT

________.TXT

___________.TXT

____________.rtf

________.TXT

__________________________.rtf

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 59
  • Створено
  • Остання відповідь

Суворов-Резун личность одиозная, в РаССее, считается образцом западной либеральной (ессно лживой) пропаганды.

Это так, если не знал...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... а на Майдані американські валянки видавали, і наколоті апельсини.

:):0016::lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наша армія, і вся країна були дуже добре готова до війни, тим паче - до "наступательной" війни, на чужій території.

Точнее было-бы сказать не "тим паче", а только к наступательной войне - тупо разрушеная за несколько лет до ВОВ оборонительная линия в центральной Украине; выпуск танков, которые не ездили по нашему бездорожью, а должны были на автобанах сбрасывать гусенецы и на колёсах рвать на Берлин; подготовленый тыл на западной Украине со складами, которые в первые дни войны немцы и хекнули и тд.

Суворов молодец - книжка зачётная, переворачивает мозги.

Суворов-Резун личность одиозная, в РаССее, считается образцом западной либеральной (ессно лживой) пропаганды.

Ну и заодно там же приговорён к высшей мере наказания...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пам"ятаю цю книжечку. Автор наводить аргументи:

- відсутність карт власної місцевості, натомість достатньо карт Європи,

- розробка планів наступальних дій і відсутність оборонних приготувань,

- друк плакатів: "Родина-мать зовет" ще до початку війни,

- поява і звучання пісні "Священная война".

Та і "Пакт Молотова-Ріббентропа" давав можливість реалізувати такі наміри.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не правда, не верю (с) Станиславский :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Автор пише що наша армія, і вся країна були дуже добре готова до війни, тим паче - до "наступательной" війни, на чужій території.

Що за бред? Ти чув розповіді вентеранів? Благо ще живі є.

Видавали гвинтівки на фронт, проти автоматів, які були в німців. Декому зброю доводилось брати в бою, бо на фронт взагалі без зброї відправлялись.

Відсутність оборонних спроруд? Ви були біля кордону з Польщею? Бачили скільки дотів біля Устилуга?

З історії на кордоні Волинської області фашистко-німецькі війська були затримані на 5 днів. Варто врахувати що війна не була оголошена в перші дні. І термін за який капітулювали деякі великі европейскі держави (Франція, Польща).

Ну й ребятки ви наївні. Вас так легко розвести.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Видавали гвинтівки на фронт, проти автоматів, які були в німців. Декому зброю доводилось брати в бою, бо на фронт взагалі без зброї відправлялись.

по одной на 3-4 бойца...

самые более-менее боеспособные войска были пограничники.

но их просто махиной смяло.

кто сильнее...

техника (танки и самолеты) лучше были у гитлеровцев.

у СССР были модели, превосходившие противника, но в очень малых количествах.

пехота... выучка войск вермахта на порядок выше.

чего стоили просто очереди из МР-38 от бедра, которые просто били в яблочко.

обмундирование...

вообще без обсуждений.

причем, поняв, что шинель - абсолютная фигня при окопной войне, немцы уже в 42-м перешли на куртки и бушлаты.

в нашей армии шинели отменили только в 90-х...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чітати не чітав,з батьком обсуждав,він чітав.Деякі речі є дійсно цікаві.Сам не вірю,не було у СССР на 1941 зброї толкової,Т-34 було 200-300 штук,і то половина на сході Японію сторожили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя думка - не факт що Суворов не набрехав, і тим більше не факт що радянські книжки з історії правду писали.

Правду СССР перекручувало так, як їй вигідно було подати народу, і всі документи що показували реальні факти засекречувались чи знищувались. І чомусь у мене є підозра, що Суворова спеціально навчені люди прибрали б бігом, якби він щось знав і втік з країни.

І навряд чи після такого проміжку часу навішування лапши на вуха ми докопаємося до істини.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя думка - не факт що Суворов не набрехав, і тим більше не факт що радянські книжки з історії правду писали.

Правду СССР перекручувало так, як їй вигідно було подати народу, і всі документи що показували реальні факти засекречувались чи знищувались. І чомусь у мене є підозра, що Суворова спеціально навчені люди прибрали б бігом, якби він щось знав і втік з країни.

І навряд чи після такого проміжку часу навішування лапши на вуха ми докопаємося до істини.

Де ти хочеш найти абсолютну правду? Візьми будь-яку країну світу, аби тільки 25% інформації попало в маси, все інше засекречено.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І чомусь у мене є підозра, що Суворова спеціально навчені люди прибрали б бігом, якби він щось знав і втік з країни.

не факт, что Суворов в своих книках написал правду.

а приговорен он не за то, что написал в книгах, а за то, что унес в голове и запросто мог бы разболтать западным службам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Суть така, книжку читав, але це ще не все, думаю Німеччина була сильнішою, просто часових термінів не розрахували, до зими потрібно було закосити всіх, а це купа території і взагалі німаки переборщили з маштабами - якби вони локально взялись за союз, думаю йому була б торба. Це нас зомбували, що фашиська Німеччина з підсобниками воює проти союзу, але одночасно крім союзу німаки валилися в європі з ополченцями, коже день посилали армади літаків бомбити Лондон, купою підводних лодок топили сотні кораблів з допомогою з ненависної для когось Америки, воювали на танках в Африці - короче колосальні ресурси були розкидані на половині світу. Це що зробила Німеччина - це як то кажуть -безумству храбрих... Фашистів з їх контаборами, я засуджую не меньше ніж радянських катів з ГУЛАГами (німці від сталіна навчились), але факт залишається фактом німаки були дуже і дуже крутою силою, яка при боротьбі один на один могла завалити в ті часи любого. Зараз жодна держава не в стані воювати проти цілого світу, а німці змогли протриматись сім років і рівень озброєнь на той час був не таких низький: і літаки літали і кораблі плавали і танки їздили...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Де ти хочеш найти абсолютну правду? Візьми будь-яку країну світу, аби тільки 25% інформації попало в маси, все інше засекречено.

Ну так я про те ж! Фік ми взнаємо що там було насправді

не факт, что Суворов в своих книках написал правду.

а приговорен он не за то, что написал в книгах, а за то, что унес в голове и запросто мог бы разболтать западным службам.

Здогадуючись (сказати "знаючи" навряд чи в даному випадку можна) про розмах і рівень роботи різних спецслужб в ті часи, я чогось більше схиляюся до думки, що якби він був приговорений до страти - він би не встиг щось написати. Тоді рєбятки працювали швидко й чітко.

Чомусь думаю що це радше був спосіб привернути до себе увагу. (це просто моя думка. можу помилятися)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я засуджую не меньше ніж радянських катів з ГУЛАГами (німці від сталіна навчились)

Доречі Сталін який репресував народи був улюбленим для когось грузином. А після приходу до влади в СРСР українця, почалась відлига.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я засуджую не меньше ніж радянських катів з ГУЛАГами (німці від сталіна навчились)

Доречі Сталін який репресував народи був улюбленим для когось грузином. А після приходу до влади в СРСР українця, почалась відлига.

горбачев, кстати, тоже украинец.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сталін був грузинським євреєм, кажись так само як і Берія. Хрущов народився в Росії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

горбачев, кстати, тоже украинец

Тем лучше для нас :)

Но на самом деле он был русским, хотя таки да, с сильными украинским корнями (Ростовская губерния)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я сильно в політиці не розбираюся, але якщо СРСР хотіла захопити щось, то чому після взяття Берліну вони поплентелися додому. Могли проголосити німецьку країну володіннями СРСР. Чи я щось не поняв?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Могли проголосити німецьку країну володіннями СРСР. Чи я щось не поняв?

Ну они по сути это и сделали :)

Правда конечно не присоединили к СССР, ибо это был бы явный бред, а основали там ГДР - власть которой целиком и полностью зависела от Кремля :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якби не американці з висадкою в Нормандії всі б вивчали мову всесвітнього спілкування (а французкаво і англітскаво нарєчія нєбило і бить нє магло)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

горбачев, кстати, тоже украинец

Тем лучше для нас :)

Но на самом деле он был русским, хотя таки да, с сильными украинским корнями (Ростовская губерния)

А точніше - Ставропольский край. Поряд Чечня, Дагестан і різна калмикія, а хулі українець.  :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А точніше - Ставропольский край. Поряд Чечня, Дагестан і різна калмикія, а хулі українець.

Ты Горбачова видел? Похож он на чечена или калмыка?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читай уважно:

Поряд Чечня, Дагестан і різна калмикія...
.

Якщо Турція поряд з Україною - це не означає, що українці повинні бути схожі на турків.

Чи може ти засумнівався, що Горбачов саме з Ставропольського краю ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я так понял ты намекаешь что он украинцем быть не может, видимо ошибся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...