RomanuZ Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 15:22 #1 Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 15:22 Власне треба навчитись правильно настроювати деревяху, напишіть пару добротних порад
RomanuZ Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 15:40 Автор #2 Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 15:40 Бляха муха не там створив тему, перенесіть у флейм
ursa Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 16:13 #3 Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 16:13 Хм, а как это - правильно? Покупаешь камертон (рогатый такой, металлический), например, на "ля". Выстраиваешь по нему 1-ю струну на "ля" (пятый лад), а дальше - стандартно: 2-я на 5-м = 1-я чистая 3-я на 4-м = 2-я чистая 4-я на 5-м = 3-я чистая 5-я на 5-м = 4-я чистая 6-я на 5-м = 5-я чистая Или черезоктавными флажолетами на соседних струнах на 5-м и 7-м ладах (кажется, по такому принципу: 2-я на 7-м звучит так, как 1-я на 5-м, только, естественно, через октаву - точно не скажу, давно гитару не держал, возможно наоборот - 2-я на 5-м как 1-я на 7-м. Но больше склоняюсь к первому варианту) Или найди духовой камертон, они бывают на четыре струны или на все шесть - и по нему выстраивай каждую струну в унисон. Или же используй фортепиано/рояль/синтезатор... Когда-то в телефонной трубке зуммер шёл на частоте, совпадавшей с "ля", кажется...
RomanuZ Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 16:50 Автор #4 Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 16:50 ну правильно, на ля, дякую за розгорнуте інфо якщо хтось хоче ще шось добавити - не стісняйтесь
Banzai Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 17:12 #5 Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 17:12 я как недавний щасливый владелец електры могу посоветовать воспользоваться микрофоном + прогой AP GuitarTuner -оочень дельная весчь!apguitarsetup.rar
Shura Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 17:17 #6 Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 17:17 Власне треба навчитись правильно настроювати деревяху, напишіть пару добротних пораддеревяху настроить невозможно...
RomanuZ Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 18:01 Автор #7 Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 18:01 я как недавний щасливый владелец електры могу посоветовать воспользоваться микрофоном + прогой AP GuitarTuner -оочень дельная весчь! +1 за рульну програмульку але в мене дешевий китайській фалоімітатор, а не мікрофон, хочу получче брати.
Banzai Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 18:04 #8 Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 18:04 впринципе для етой цели вполне сойдет
Deemon Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 19:04 #9 Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 19:04 якщо случаєм юзаєш смартофон на 7-8 Сімбіані, є кульна програма HandDee Gtuner,настроює суперсько, і електро і акустичну гітари. і інші струнні інструменти.
RomanuZ Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 19:06 Автор #10 Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 19:06 ее, ще один питан : як визначити шо струна вже натянута майже до предела? ну шоб не порвалася? мож є які поради?
Shura Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 19:20 #11 Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 19:20 ее, ще один питан : як визначити шо струна вже натянута майже до предела? ну шоб не порвалася? мож є які поради? что? ты это, струны не тяни!!! они рассчитаны на то, чтоб быть правильно настроенными при правильной настройке перетяга быть не может
Banzai Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 23:06 #12 Опубліковано 5 Вересня, 2008 в 23:06 адвансед советы по настройке1 сначала все струны отпускаются почти до предела .. - далее первую струну поднимаеш до ля ми оно же Е на табах - ето для настройки классик Е (или стандарт Е)2 юзаем 3 пост3 хотя на слух етого и не особо слышно особенно если незнать что слушать... но после настройки всех струн попарядку при повторной проверке звучания можно обнаружить смещение нот вследствие возникших деформаций (струны-то деформировали гриф и прочую механику- соответственно ранее выставленные струны отпустились) - посему можно повторить пункт 2 - но ето имеет смысл если пользоваться микрофоном и компом с софтиной ...а так просто будут своеобразные "биения" или модуляции , а не чистый звук на пробных ладах (тоесть по схеме 2 пункта..)
vef Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 09:00 #13 Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 09:00 А я пользуюсь Tune_it - нормально. Попробував дві програми відразу - цікаво доповнюютьодна одну. Надалі так і буду робити. Banzai +1.Колись в Придністров"ї столкнувся з цікавою штукою - нульова струна.Замість першої ставиться струна потонше. Перша - замість другої, друга замістьтретьої ... п"ята замість шостої. Шоста - лишня. Результат - всі струни натянутіна порядок легше і (як для початківців) грати набагато легше.tuneit130.zip
Shura Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 09:06 #14 Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 09:06 Колись в Придністров"ї столкнувся з цікавою штукою - нульова струна.Замість першої ставиться струна потонше. Перша - замість другої, друга замість третьої ... п"ята замість шостої. Шоста - лишня. Результат - всі струни натянуті на порядок легше і (як для початківців) грати набагато легше. бррр... а можно леску разной толщины натягивать... ваще экономия. в мотке лески - 10 метров. наборы струн имеют номера. выбираешь для своей гитары оптимальный и не надо струны местами менять.
RomanuZ Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 09:12 Автор #15 Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 09:12 о, раз взяв нейлонові купив - внатурі леска. 3 перших струни вааще однакові за розміром, да і стягувались весь час, мол настроїв - через пару годин, будто тільки надів. да і вузлом треба завязувати такім шо ппц.
Shura Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 09:20 #16 Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 09:20 добавлю: слабо натянутые струны могут при вибрации задевать более высокие лады (если струны близко к грифу) да и выглядят как бельевые веревки. а нейлон - для своих целей. ганса рэп на них не сыграешь
vanus Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 09:46 #17 Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 09:46 1. В музичних магазинах є спецкамертони для настроювання гітар :-) там наприклад саме з Е (мі) такі собі девайси від свістка до електронного. 2. Хоча все залежить від вашого слуху, а слух треба виховувати - не грати на розстроєних музінструментах НІКОЛИ3. На старих інструментах клаще використовувати нейлонові струни і правильно їх натягувати (постійно під натяжку) настроювати підтягуючи ліва рука крутить права пальцями підтягує.4. Коли настроїв треба пограти трохи боєм а потім підстроїти знову і так 2 рази як мінімум. потім підстроювати відповідно.
ursa Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 09:49 #18 Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 09:49 На нейлоне звук совсем не тот, как по мне - лучше с ним вообще не заморачиваться.
Shura Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 10:02 #19 Опубліковано 6 Вересня, 2008 в 10:02 ursa, для испанской вышиванки ничего кроме нейлона не подойдет.но там и гитара немного своеобразная... по звуку.
ART Опубліковано 7 Вересня, 2008 в 15:53 #20 Опубліковано 7 Вересня, 2008 в 15:53 Класна прога, якраз для мікравонів "фало іметаторів" КАЧНЕМ
Romich Опубліковано 8 Вересня, 2008 в 21:05 #22 Опубліковано 8 Вересня, 2008 в 21:05 А я не заморочуючись здер собі файлег. Не фонтан, але відштовхнутись можна. Правдо настройки колонок, еквалайзера і взагалі особливості роботи техніки відсовують настройку від ідеалу. Тому краще камертон і сторїти на слух, плюнувши на контупер.1struna.wav
Yuraul Опубліковано 9 Вересня, 2008 в 09:51 #23 Опубліковано 9 Вересня, 2008 в 09:51 далее первую струну доднимаеш до ля оно же Е на табах - ето для настройки классик Е (или стандарт Е)Ееем... Ти ап чом? Е, наскільки я знаю, це мі. Чи ти не про це?На рахунок телефону тут хтось писав, то саме так і є - в стаціонарних телефонах гудок має частоту 440 Гц, це згідно із загальноприйнятим стандартом ля першої октави, що і прийнято за еталон. Від цієї ноти будується решта. На гітарі це 5 лад на першій струні. Хоча ніхто не заважає налаштувати гітару за іншим стандартом, наприклад, 445 Гц. =) От в тому ж APTuner можна міняти цей стандарт. Але краще не треба. =))) Взагалі, навряд чи хто буде користуватись таким методом настройки (за допомогою телефона), але різне буває. =)Що стосується методу флажолетів, то він дає змогу налаштувати досить точно, але в цьому полягає і недолік - якщо гітара дешева, вона має свої досить значні відхилення, в такому випадку вже краще налаштовувати гітару за допомогою тюнера або налаштувавши за еталоном першу струну, відстроїти решту, затискаючи кожну наступну на 5 ладі (3-тю - на 4-му). І ще одне - цей фокус з флажолетами не працює з парою друга-третя струна...
Banzai Опубліковано 9 Вересня, 2008 в 11:02 #24 Опубліковано 9 Вересня, 2008 в 11:02 а да сорри - был сбит с толку , щас поправлюсь
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.