Перейти до змісту

Настройка гітари

RomanuZ

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Власне треба навчитись правильно настроювати деревяху, напишіть пару добротних порад

Опубліковано

Хм, а как это - правильно? :)

Покупаешь камертон (рогатый такой, металлический), например, на "ля". Выстраиваешь по нему 1-ю струну на "ля" (пятый лад), а дальше - стандартно:

2-я на 5-м = 1-я чистая

3-я на 4-м = 2-я чистая

4-я на 5-м = 3-я чистая

5-я на 5-м = 4-я чистая

6-я на 5-м = 5-я чистая

Или черезоктавными флажолетами на соседних струнах на 5-м и 7-м ладах (кажется, по такому принципу: 2-я на 7-м звучит так, как 1-я на 5-м, только, естественно, через октаву :rolleyes: - точно не скажу, давно гитару не держал, возможно наоборот - 2-я на 5-м как 1-я на 7-м. Но больше склоняюсь к первому варианту)

Или найди духовой камертон, они бывают на четыре струны или на все шесть - и по нему выстраивай каждую струну в унисон.

Или же используй фортепиано/рояль/синтезатор...

Когда-то в телефонной трубке зуммер шёл на частоте, совпадавшей с "ля", кажется...

:)

Опубліковано

ну правильно, на ля, дякую за розгорнуте інфо :rolleyes: якщо хтось хоче ще шось добавити - не стісняйтесь

Опубліковано
Власне треба навчитись правильно настроювати деревяху, напишіть пару добротних порад

деревяху настроить невозможно...

Опубліковано
я как недавний щасливый владелец електры могу посоветовать воспользоваться микрофоном + прогой AP GuitarTuner -оочень дельная весчь!

+1 за рульну програмульку

але в мене дешевий китайській фалоімітатор, а не мікрофон, хочу получче брати. :rolleyes:

Опубліковано

якщо случаєм юзаєш смартофон на 7-8 Сімбіані, є кульна програма HandDee Gtuner,настроює суперсько, і електро і акустичну гітари. і інші струнні інструменти.

Опубліковано

ее, ще один питан : як визначити шо струна вже натянута майже до предела? ну шоб не порвалася? мож є які поради?

Опубліковано
ее, ще один питан : як визначити шо струна вже натянута майже до предела? ну шоб не порвалася? мож є які поради?

что? :rolleyes:

ты это, струны не тяни!!!

они рассчитаны на то, чтоб быть правильно настроенными

при правильной настройке перетяга быть не может

Опубліковано

адвансед советы по настройке

1 сначала все струны отпускаются почти до предела .. - далее первую струну поднимаеш до ля ми оно же Е на табах - ето для настройки классик Е (или стандарт Е)

2 юзаем 3 пост

3 хотя на слух етого и не особо слышно особенно если незнать что слушать... но после настройки всех струн попарядку при повторной проверке звучания можно обнаружить смещение нот вследствие возникших деформаций (струны-то деформировали гриф и прочую механику- соответственно ранее выставленные струны отпустились) - посему можно повторить пункт 2 - но ето имеет смысл если пользоваться микрофоном и компом с софтиной ...а так просто будут своеобразные "биения" или модуляции , а не чистый звук на пробных ладах (тоесть по схеме 2 пункта..)

Опубліковано

А я пользуюсь Tune_it - нормально. Попробував дві програми відразу - цікаво доповнюють

одна одну. Надалі так і буду робити. Banzai +1.

Колись в Придністров"ї столкнувся з цікавою штукою - нульова струна.

Замість першої ставиться струна потонше. Перша - замість другої, друга замість

третьої ... п"ята замість шостої. Шоста - лишня. Результат - всі струни натянуті

на порядок легше і (як для початківців) грати набагато легше.

tuneit130.zip

Опубліковано
Колись в Придністров"ї столкнувся з цікавою штукою - нульова струна.

Замість першої ставиться струна потонше. Перша - замість другої, друга замість

третьої ... п"ята замість шостої. Шоста - лишня. Результат - всі струни натянуті

на порядок легше і (як для початківців) грати набагато легше.

бррр... а можно леску разной толщины натягивать...

ваще экономия. в мотке лески - 10 метров.

:)

наборы струн имеют номера.

выбираешь для своей гитары оптимальный и не надо струны местами менять.

Опубліковано

о, раз взяв нейлонові купив - внатурі леска. 3 перших струни вааще однакові за розміром, да і стягувались весь час, мол настроїв - через пару годин, будто тільки надів. да і вузлом треба завязувати такім шо ппц.

Опубліковано

добавлю:

слабо натянутые струны могут при вибрации задевать более высокие лады (если струны близко к грифу)

да и выглядят как бельевые веревки.

а нейлон - для своих целей. ганса рэп на них не сыграешь :)

Опубліковано

1. В музичних магазинах є спецкамертони для настроювання гітар :-) там наприклад саме з Е (мі) такі собі девайси від свістка до електронного.

2. Хоча все залежить від вашого слуху, а слух треба виховувати - не грати на розстроєних музінструментах НІКОЛИ

3. На старих інструментах клаще використовувати нейлонові струни і правильно їх натягувати (постійно під натяжку) настроювати підтягуючи ліва рука крутить права пальцями підтягує.

4. Коли настроїв треба пограти трохи боєм а потім підстроїти знову і так 2 рази як мінімум. потім підстроювати відповідно.

Опубліковано

ursa, для испанской вышиванки ничего кроме нейлона не подойдет.

но там и гитара немного своеобразная... по звуку.

Опубліковано

А я не заморочуючись здер собі файлег.

Не фонтан, але відштовхнутись можна. Правдо настройки колонок, еквалайзера і взагалі особливості роботи техніки відсовують настройку від ідеалу. Тому краще камертон і сторїти на слух, плюнувши на контупер.

1struna.wav

Опубліковано
далее первую струну доднимаеш до ля оно же Е на табах - ето для настройки классик Е (или стандарт Е)

Ееем... Ти ап чом? Е, наскільки я знаю, це мі. Чи ти не про це?

На рахунок телефону тут хтось писав, то саме так і є - в стаціонарних телефонах гудок має частоту 440 Гц, це згідно із загальноприйнятим стандартом ля першої октави, що і прийнято за еталон. Від цієї ноти будується решта. На гітарі це 5 лад на першій струні. Хоча ніхто не заважає налаштувати гітару за іншим стандартом, наприклад, 445 Гц. =) От в тому ж APTuner можна міняти цей стандарт. Але краще не треба. =))) Взагалі, навряд чи хто буде користуватись таким методом настройки (за допомогою телефона), але різне буває. =)

Що стосується методу флажолетів, то він дає змогу налаштувати досить точно, але в цьому полягає і недолік - якщо гітара дешева, вона має свої досить значні відхилення, в такому випадку вже краще налаштовувати гітару за допомогою тюнера або налаштувавши за еталоном першу струну, відстроїти решту, затискаючи кожну наступну на 5 ладі (3-тю - на 4-му). І ще одне - цей фокус з флажолетами не працює з парою друга-третя струна...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...