Перейти до змісту

Менторство(електроніка)

HWman

Рекомендовані повідомлення

Всім привіт. Якось у мене так складається все, що час від часу звертаються люди по темі електроніки, інколи по елементарних речах, інколи по складних, по мірі можливостей допомагаю. Часом навіть щось з грошенять перепадає.

В принципі - прикольно, звертайтесь.

Спойлер

abd93eb5d5189ba6a79d236e7cb93d3d.jpg.3c4b9e2f25d58350b1f212dedd31612a.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 місяця потому...

Щоб не бути голослівним - ось кілька моїх проектів:

Спойлер

3D_Board_Up.png

https://github.com/techn0man1ac/DC_Motor_Driver
Контролер для колекторних двигунів до 9 Ампер, можна й більше, але... Але це вже буде зовсім інший проект.

Проект повністю відкритий, все у вільному доступі, ліцензія MIT.

Спойлер

Photo.jpg
PCB.png
А це теж повністю відкритий проект, тут вже складніше, тому що тут і електроніка, і програмування, як контролера так і під Windows(C#)
https://github.com/techn0man1ac/SoftReobasArduino

Проект демонстраційний, в ньому я показую, що можу зробити програмно апаратний апаратний комплекс для рішення практично любих задач(в рамках здорового глузду), тобто залізки + ПК = Ваша автоматизація.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

І ще кілька моїх проектів, на цей раз у залізі:

Спойлер

Бінарний наручний годинник, життя від однієї батарейки до 7 років

GITHUB.COM

Simple Binary Watches with 4 LEDs. Contribute to techn0man1ac/ATtiny13BinaryWatches development by creating an...

PCB in real life

Спойлер

Регулятор для 3 вентиляторів ПК(керування софтом під ОС)

GITHUB.COM

PC controller 3 cooling fans on ATmega8/ATmega328. Contribute to techn0man1ac/SoftReobasArduino development by creating an...

PCB board photo

Спойлер

Простий і відносно потужний драйвер для колекторних двигунів

GITHUB.COM

Fully isolated DC driver for collector motors 3..9 Amps. - GitHub - techn0man1ac/DC_Motor_Driver: Fully isolated DC driver for collector...

Real board photo

• Подобається 1
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Самий крутий із всіх наведених мною, це звісно наручний годинник, тому що я там досягнув енергоспоживання у 3 мікроАмпери, це дуже крута позначка насправді, це наштовхнуло на ідею "вічного годинника"

Спойлер

• Подобається 2
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

23 хвилини назад, HWman сказав:

Самий крутий із всіх наведених мною, це звісно наручний годинник, тому що я там досягнув енергоспоживання у 3 мікроАмпери, це дуже крута позначка насправді, це наштовхнуло на ідею "вічного годинника"

круть. як стати бетатестером годинника?)
МОже варто зробити гарніший вид, а не гнатись за енергоспоживанням, якщо вже зараз вистачить на 2 роки? Тим більше що теперішні "смарт годинники" рахують за досягнення, показування часу протягом 24х годин без підзарядки)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 годину тому, Dima4s сказав:

круть. як стати бетатестером годинника?)

Я зазвичай беру кілька плат, тому що не завжди все виходить з першого разу, інколи якість виготовлення слабенька, і для вигляду приходиться робити ще на одній... Тому - треба лиш навики пайки, і компоненти.

Який саме варіант тобі краще, з сонячними панельками чи лишень батарейне живлення? 4 чи 6 біт вивід часу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

МОже варто зробити гарніший вид

В принципі - для тебе, якщо маєш акаунт у EasyEDA можу відкрити проект вічного годинника, де зможеш добавити що завгодно ^_^

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Саме круте, що пропонували - перевести проект на електронні чорнила, і так, це можливо, тільки прийдеться змінити трохи.. А може добре схемотехніку. 
Поки що я зосередився на ядрі - механізмі рахування часу з максимальним енергозбереженням, тому що це самий енергоємкий процес в наручному годиннику... Три мікроампери це не кінець, я хочу взяти позначку нижче одиниці, звісно тут вже буде саме залізна складова, скоріш за все зміню проц на трохи новіший, як ось тут:

Але з новим процом ще треба навчитись працювати, тому це процес не швидкий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 годину назад, Dima4s сказав:

а не гнатись за енергоспоживанням, якщо вже зараз вистачить на 2 роки?

Так два роки це є максимум, при активному використанні, а скоріше за все і менше. До 7 років означає що ніразу не користуючись ним, батарейка у режимі очікування стільки протримає :D М-маркетинг.

А що б ти змінив у дизайні?

Над дизайном довго не думав, просто взяв і зробив більш менш симетрично, щоб було зручно мені з моїм паяльником(ЕПСН на 25 Вт) спаяяти ту дрібноту.
Ну я зараз розумію, що кнопку треба не в центрі ставити, а збоку, коло заводної головки, щоб використовувати її як шток для тактової кнопки.

Ще я дізнався, що є датчик удару, ну або просто  струшування, яким можна замінити кнопку, його треба кудись ще помістити...

Але - ціна кожної задумки години а то і тижні моєї роботи, тому це процес не швидкий, нажаль, одна плата без СП пережила 2 ітерації(і це далеко не кінець), а це виготовлення, збірка, тестування - тижні роботи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 годин назад, HWman сказав:

В принципі - для тебе, якщо маєш акаунт у EasyEDA можу відкрити проект вічного годинника, де зможеш добавити що завгодно ^_^

ти мене переоцінюєш) Я 10 рядків коду для сонячного контроллера на ардуїно писав два дні. і так і не розібрався чого частина працює, а інша ні))

Саме круте, що пропонували - перевести проект на електронні чорнила, і так, це можливо, тільки прийдеться змінити трохи.. А може добре схемотехніку. 
Поки що я зосередився на ядрі - механізмі рахування часу з максимальним енергозбереженням, тому що це самий енергоємкий процес в наручному годиннику... Три мікроампери це не кінець, я хочу взяти позначку нижче одиниці, звісно тут вже буде саме залізна складова, скоріш за все зміню проц на трохи новіший, як ось тут:

Але з новим процом ще треба навчитись працювати, тому це процес не швидкий.

По ссилці, цікавий варіант з 12ма діодами. це вже щось більш схоже на годинник в класичному розумінні, не треба додавати, просто глянув і знаєш час. Якщо зробити світодіоди по 2, щоб верхній показував велику стрілку, а нижній малу буде ще зручніше. Також якшо навколо симетрично ще і 12 панельок буде. розмір виросте, але естетично думаю буде цікаво. З іншої сторони,в висновку вийде класичний годинник, який нічим не відрізняється від стрілочного..
Е лінк годинники не зустрічав, ідея мала б бути хороша.

Який саме варіант тобі краще, з сонячними панельками чи лишень батарейне живлення? 4 чи 6 біт вивід часу?

з того що в тебе бачив, звичайно цікавіше з панельками і 6 біт

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з того що в тебе бачив, звичайно цікавіше з панельками і 6 біт

Тоді тут ще треба зачекати, там є нюанси з високовольтовим програмуванням... Але я маю 2 комплекти по деталях.
Сам проект виконаний на 35% всього лише, наприклад час ніяк не задається, просто старт з 09:15, тому до бета тестування ще далеко, це ще альфа.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ти мене переоцінюєш) Я 10 рядків коду для сонячного контроллера на ардуїно писав два дні. і так і не розібрався чого частина працює, а інша ні))

Та там все просто насправді, можна розібратись :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З іншої сторони,в висновку вийде класичний годинник, який нічим не відрізняється від стрілочного..

Угу, як раз у тому і фішка, що у мене мінімум складності, лиш треба звикнути рахувати в бінарному форматі, це тема із розряду "для тих хто в темі", тобто програмістів.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 місяця потому...

@HWman, вітання :ok:,

маєш публікації в популярних групах в інсті. Це круто!:horse:

image.thumb.png.1a74eb07939be53a6debc635b566f516.pngimage.thumb.png.92da9149ccd6f9d257d59f1ed00f2f83.png

Змінено користувачем amadey777
  • Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую, так, і ще до купи - мій вічний наручний годинник

Насправді роботи зроблено масу, щоб ось так потрапити туди... Проте, це заслуга і комюніті цього проєкту, нехай воно мізерне, але...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

круто що в нас є ще кулібіни які шарять щось робити :)

1. може варто якісь курси дітям зробити, я б свого записав малого

2. яка вартість годинника?

від годинника треба

1. підсвідка мінімальна

2. точний час

3. два види будильника

- вібро

- та мелодія

секундомір, та відлік зворотнього часу з повідомленням

- це те що треба для військових напевно в першу чергу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 21.03.2024 в 16:40, MACCEN сказав:

круто що в нас є ще кулібіни які шарять щось робити :)

1. може варто якісь курси дітям зробити, я б свого записав малого

2. яка вартість годинника?

від годинника треба

1. підсвідка мінімальна

2. точний час

3. два види будильника

- вібро

- та мелодія

секундомір, та відлік зворотнього часу з повідомленням

- це те що треба для військових напевно в першу чергу.

Трохи забагато, поки що.

Ось тут я написав про все що є, і чого бракує:

Годинник на стадії тестування, все ще.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 6 місяців потому...

Нарешті добавив встановлення часу для годинника

Змінено користувачем HWman
Апдейтну тему
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 20.10.2024 в 22:19, HWman сказав:

Нарешті добавив встановлення часу для годинника

Ну і також ділюсь досвідом за 6 місяців експлуатації

• Дякую! 1
  • +1 6
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...