Перейти до змісту

Безлактозна сметана


spqr

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
42 хвилин тому, spqr сказано:

Вітаю.Можливо хтось бачив у Луцьку,де продається.Польська або наші виробники.

То це вже не сметана.

 

 

Опубліковано

Там той самий процес вироблення молочних продуктів,тільки додають фермент який розчиняє лактозу.Правда чи ні,не знаю.У відео одного українського виробника молочних продуктів дивився )))

Опубліковано
33 хвилин тому, spqr сказано:

Там той самий процес вироблення молочних продуктів,тільки додають фермент який розчиняє лактозу.Правда чи ні,не знаю.У відео одного українського виробника молочних продуктів дивився )))

Це, швидше за все - соєві продукти.

 

У мене в старшої в дитинстві була алергія на лактозу.

Соєвий "Нутрілон" пила взахльоб.

 

Опубліковано

https://shop.silpo.ua/category/3274

і у будь-якому великому маркеті.

8 годин тому, Zheny@ сказано:

Це, швидше за все - соєві продукти.

 

Ні. Є технології розщепити саме лактозу у звичайному молочному продукті. Відрізняються на смак солодкуватим присмаком (лактозу розбивають на прості цукри). Придумано для людей із непереносимістю лактози. Зокрема, для азійських ринків. Ця раса переносить лактозу до трьох років, а далі.. Саме звідти соєве молоко, тофу і т.д. Європеоїди зазвичай лактозу толерують.

Це НЕ Є здорове харчування, це просто їжа для тих, хто не переносить лактозу (біжить в туалет після склянки кефіру/молока), але хотів би "молочку" їсти. За власними спостереженнями, таким людям вона підходить 50/50. Можливо, від виробника залежить. Бо технологія розщеплення відносно нова і технологічна (читай дорога), то спокуса зекономити є.

Опубліковано

Особисто не пив молока(сметани) 20 років,сир не весь добре переношу,не хочеться у туалет летіти :)))То зараз,з безлактозним молоком) відвожу душу.Мюслі,здоба,халва і тд.Не часто але хочеться )))

Опубліковано
On 02.11.2021 at 21:11, LIROL сказано:

https://shop.silpo.ua/category/3274

і у будь-якому великому маркеті.

Ні. Є технології розщепити саме лактозу у звичайному молочному продукті. Відрізняються на смак солодкуватим присмаком (лактозу розбивають на прості цукри). Придумано для людей із непереносимістю лактози. Зокрема, для азійських ринків. Ця раса переносить лактозу до трьох років, а далі.. Саме звідти соєве молоко, тофу і т.д. Європеоїди зазвичай лактозу толерують.

Це НЕ Є здорове харчування, це просто їжа для тих, хто не переносить лактозу (біжить в туалет після склянки кефіру/молока), але хотів би "молочку" їсти. За власними спостереженнями, таким людям вона підходить 50/50. Можливо, від виробника залежить. Бо технологія розщеплення відносно нова і технологічна (читай дорога), то спокуса зекономити є.

На скільки мені відомо з кругів "качалочки" , то у людей, які не переварюють лактози просто відсутній фермент для такої роботи. І от без лактозні продукти, це омана на упаковці, в них ніхто лактози не забирає, можливо це навіть не реально, а просто додають цей фермент, який відсутній або не достатній в таких людей, і відповідно, з даним ферментом їхній організм з перетравленням молочки уже справляється. А назва на упаковці, як завжди маркетинг, вам впринципі має бути всерівно яким чином, головне що все працює і приносить користь ;)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...