Перейти до змісту

Святого Юрія

Vlad3

Рекомендовані повідомлення

Святий Георгій. Cвятий Юрій. Святий Юр, Юрій-Змієборець, Георгій Переможець (від грец. агіос Георгіос) — святий, мученик і воїн, патрон візантійських імператорів, а пізніше і руських (українських) князів, зокрема князів Коріятовичів. Святий Георгій є однією з найвідоміших постатей в християнському світі, його історія надихала митців протягом століть.

Святий Георгій народився у III столітті в Каппадокії. Він походив із князівського роду. Його батько обіймав високу посаду в римському війську, однак незабаром його скарали на смерть за Христа, і мати з дитиною переїхала до свого маєтку в Палестину, у місто Ліди. Вона присвятила життя вихованню сина, навчила його Святому Письму. Часто розповідала про християнських мучеників і про доблесний подвиг його батька. Святий Георгій вступив на військову службу і завдяки своїм здібностям і мужності, виявлених у боях, вже в молодості одержав звання полководця і трибуна при імператорі Діоклетіані. Він стає радником, супутником, наближеним імператора. Однак, коли Діоклетіан почав гоніння на християн, Святий Георгій не вагаючись відмовився від слави, почестей і земних благ і встав на захист віри свого батька — християнства. Міцний, непоборний воїн, він зазнав тяжких мук за сповідування Христа і загинув від них. І за цей подвиг в ім’я віри Церква нарекла його Побідоносцем.

О всехвальний, святий великомученику і чудотворцю Юрію! Зглянься на нас скорою твоєю поміччю і вблагай чоловіколюбця Бога, хай не осудить нас, грішних, у беззаконнях наших, а простить їх нам з великої Своєї милості. Не зневаж молінь наших, але випроси нам у Христа Бога нашого, тихе і благовгодне життя, здоров'я душевне й тілесне, землі плодючість і достаток у всьому; і нехай не на зло обернемо блага, даровані нам з милості всещедрого Бога, а для слави святого імені Його і в прославлення сильного твого заступництва; щоб зміцнив Він державу нашу вічним миром і благословенням.

Вислухай нас, мученику Христовий, Юрію, і моли за нас неперестанно Триіпостасного Владику всіх Бога, щоб з великої благодаті Його і чоловіколюбства, твоєю ж допомогою і заступництвом, знайдемо милість разом з ангелами і архангелами і всіма святими праворуч правосудячого Судді стати, і Того славити з Отцем і Святим Духом нині й повсякчас, і навіки віків. 

Амінь.

Зі Святом усіх!

Святого Юрія.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 року потому...
Святий Великомучениче й Чудотворче Георгіє! Глянь ласкавим оком на мене й проси милосердного Бога, щоб не карав мене за мої тяжкі гріхи, а щоби поступив зі мною по безконечному Своєму милосердю: нехай за Твоїми молитвами, святий Великомученику Георгіє (Юріє), я завжди одержую від Бога здоров’я душі й тіла, благословення в усіх своїх працях та змаганнях, а передовсім прощення моїх гріхів і ласку видержати в доброму до кінця. 
Будь при мені, святий Великомученику, по всі дні мого життя, будь при мені особливо в годині смерті й допоможи в останній вирішальній боротьбі, щоб я разом з Тобою міг(-ла) у вічності славити в Тройці одного Бога. 
Амінь.

Зі Святом усіх!

Святого Юрія 2021.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні, 6 травня, в Україні відзначається День Піхоти – цього року вже втретє. Так історично склалось, що піхота, яка є основним родом військ в Сухопутних військах, на відміну від інших родів, донедавна не мала власного свята. Але цю несправедливість було виправлено і, наразі, День Піхоти – це величне свято героїчних людей, яке відзначається в Україні

https://defence-ua.com/army_and_war/pihota_osnova_zbrojnih_sil_ukrajini_ta_90_vidsotkiv_skladu_oos-3600.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...