Перейти до змісту

Gnome Partition Editor


nameless

Рекомендовані повідомлення

GParted це додаток Gnome для маніпуляцій з дисковою системою.

Жорсткий диск, як правило, розбитий на декілька розділів, для яких нормальною є відсутність стандартної можливості редагування їх розміру. GParted дозволяє виконувати маніпуляції з розділами диску без втрати даних.

GParted - це потужний пакет для створення, знищення, зміни розміру, пересування, перевірки та копіювання розділів диску і файлових систем на них... і тд =)

Коротше кажучи, це міні дистрибутив, оснований на Дебайн лінукс, основною задачею якого є, як зазначено вище, дискові маніпуляції. Весь дистрибутив важить чуть більше 80Мб. Він має вбудований графічний інтерфейс (вроді флакс бокс), і що саме більше порадувало, зразу правильно зрозумів конфігурацію, яку треба примінити для мого монітора (що з коробки буває доволі рідко =)) В дистрибутиві є всього одна (можливо й більше - я просто не колупався сильно в ньому) програма GParted. Дистрибутив підтримує українську мову, що не може не радувати, працює і грузиться дуже швидко, підримує масу потрібних і не дуже файлових систем, і просто рулить =) Коротше кажучи, мене він зараз дуже виручив, мож комусь пригодиться =)

gparted_7_big.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти його залив на фтп?

Я до ФТП доступу не маю. Кляцнувши на скріншоті, можна попасти на сайт проекту, де є документація і ше скріншоти =) (http://gparted.sourceforge.net/)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...