Перейти до змісту

проблема із заміною проца AMD Socket S1 (S1g4)


Рекомендовані повідомлення

Є ноут Acer eMachines E440, з  одноядерним процесором AMD V120. замінив його на двоядерний AMD Athlon II P360, а ноут нормально не завівся. Лампочка світиться, вентилятор крутиться, але на екрані нічого так і не з'явилося. Пробував вмикати кілька разів, поведінка аналогічна. Повернув назад рідний проц, спочатку система запустилася. Я перезавантажив, щоб в біос зайти, а ноут відразу після старту з легким "щолчком" вирубив живлення. Вмикаю ще раз - вентилятор крутиться, але на екрані порожньо (щось подібне візуально, як з новим процом було). Виймаю батарею, знову включаю, знову спочатку відрубав живлення, а з другого разу просто вентилятор крутиться.  Після цього я вийняв обидві планки пам'яті, втикнув назад одну з них, і ноут запустився. Всадив всю пам'ять, все працює нормально.  Пам'ять  хоч і різна, але ще раніше я її перевірив мемтестом.  Біос в ноуті версії 2.14 стоїть, ніби як остання

Питання - які причини невдалої заміни?

1) мої криві руки?

2) дохлий Athlon II P360?

3) замінити ніяк не вийде, бо не підтримується в біосі нічого крім рідного?

Стосовно останньої версії, то її наразі розглядаю як основну, бо ніде не побачив варіанту такого ноута з іншим процесором. Теоретично чіпсет без обмеження підтримує і 2-ядерні і навіть більше ядер, але не факт, що в біосі є ця підтримка.

 

Зважаючи на досить незручну процедуру заміни, чи є сенс пробувати ще раз вставити той самий Athlon II P360, і спробувати пам'ять попереставляти? Чи там дійсно в біосі  проблема?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 02.07.2018 at 20:57, AgentSmith13 сказано:

Люди на форумах пишуть, що ставили AMD Phenom II X4 N950, і працювало.

Буду вдячний за лінк, бо щось не знаходжу сам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...