Перейти до змісту

Вкористання в IDE ноуті SATA вінчестера

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хто моніторив ситуацію?, діліться інфою)))

Чи існують  якісь перехідники IDE to SATA в штатний роз'єм?

Або варіант замість IDE привода всадити SATA вінт через якийсь перехідник (чи буде система вантажитись з нього?)

Як  можна обійтися без класичного IDE вінта в ноуті з IDE роз'ємами? Може є якісь варіанти на твердотільній пам'ять, хай навіть і малого об'єму (гіг від 10 до 30 вистачить), аби система з нього вантажилась.

Чи інших варіантів окрім як купити інший 2'5 IDE  HDD не існує ?

Опубліковано

Я розумію проблему - сам ноут може бути цілком робочим, але роз'єм ІДЕ, а ці вінти або вже сипляться, або посипляться скоро.

В ітозі тільки через хдд ніякої перспективи в ноутбука нема.

Вирішення таке - наче можна всадити SSD через IDE роз'єм

В ітозі можна продлити життя ще на якийсь час

Як на мене це найоптимальнішій варіант. Хай навіть ІДЕ канал повільний, але через швидкість доступу все рівно буде прибавка до швидкодії...

Опубліковано
1 година тому, Unknown сказано:

Чи інших варіантів окрім як купити інший 2'5 IDE  HDD не існує ?

CompactFlash to IDE 2.5

ставиш карту потрібного розміру і вперед

навіть живлення додаткового не треба

Опубліковано
1 година тому, Zevs_Isver сказано:

CompactFlash to IDE 2.5

Глянув ціни на ті карти,  дорогуваті. На алі в районі 28$ за 32 гіга, і 19 за 16-ку.

Я тут на ютубі порився і натрапив на відео де в ноут 99 року всадили зв'язку з перехідника mSATA і  mSATA SSD встановили. По ціні за лінками автора виходить 3.66$ перехідник,  і 21.7$ ssd. 

На скільки я розумію  SSD по надійносі,  ресурсу і швидкості взує флешку. Правильно? 

Ще бачив перехідник замість DVD,  але чи можна буде на вінт у перехіднику нормально поставити систему? 

Опубліковано

На скільки я розумію  SSD по надійносі,  ресурсу і швидкості взує флешку. Правильно?

угу

Ще бачив перехідник замість DVD,  але чи можна буде на вінт у перехіднику нормально поставити систему? 

це ОптіБей називається

якщо по роз`єму підійде -  то но проблем

Опубліковано
7 хвилин тому, Unknown сказано:

Яка орієнтовно швидкість рандомного читання і запису? 

А по ссилці не судьба сходити? :) Для того ж вона там і є!

Опубліковано
14 минут назад, Unknown сказал:

Новий чи б. у.? 

Яка орієнтовно швидкість рандомного читання і запису? 

чувак це ІДЕ і тут на швидкість сата3 нідаятись не варто. якщо буде 50-60мб/с в дві сторони то буде норм

Опубліковано
3 хвилин тому, sanbOK сказано:

чувак це ІДЕ і тут на швидкість сата3 нідаятись не варто. якщо буде 50-60мб/с в дві сторони то буде норм

як на мене тут головне швидкість доступу - від неї і буде найбільший видимий приріст швидкості роботи системи

Опубліковано
42 хвилин тому, Zheny@ сказано:

А по ссилці не судьба сходити? :) Для того ж вона там і є!

Лінк уважно почитати не судьба? 

Є там дві циферки (35 і 25), але то пік при послідовному доступі.  Можливо продавець тестував,  от я і вирішив трішки глибше поцікавитись цифрами. 

Опубліковано
5 хвилин тому, Unknown сказано:

Лінк уважно почитати не судьба? 

Читав. Але ширше дупи не перднеш. І заявлені показники не завжди відповідають реальності.

Все одно впрешся в пропускну здатність ІДЕ.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...