Перейти до змісту

Ошо, всі за і проти

HWman

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
  В 05.10.2017 в 12:43, Fagot сказав:

Я і не думав шо ведична культура настільки захаращена, зі сторони вона здавалась самобутньою та цілісною, а тут виявляється що вони навіть до Будди дібрались :lol:. Доречі вирішив зайти десь почитати про цю логічну нісенітницю, зайшов на якійсь ведичний сайт - а там вискакує вікно яке не можна ніяким чином прибрати крім того щоб натиснути кнопку в якій я погоджуюсь що сповідую культуру йоги(що звичайно не є істинною), навіть у такій дрібниці нема ніякого вибору, або закривай вікно або погоджуйся що ти йог))) Люди, що з вами не так???  Хватить вже ділити світ на свою правду і все інше неправильне, або чим ви взагалі кращі за будь-якіх сектантів-фанатиків з 90-х. Чесно був набагато кращої думки про ведизм поки не стикнувся з деякими представниками, ну і тут теж саме... В мене шок. 

Показати  

Це про що Ви говорите вже є релігією, а не культурою. У любому випадку я чітко розділяю релігію і духовність, і точно можу сказати одне - за релігії було багато воїн, а духовність це коли людина є істинною, за одне зі своїм духом, такій не потрібні ніякі набори правил, готові відповіді чи якість вчення.

• Відповідей 61
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
  В 06.10.2017 в 09:17, HWman сказав:

Це про що Ви говорите вже є релігією, а не культурою. У любому випадку я чітко розділяю релігію і духовність, і точно можу сказати одне - за релігії було багато воїн, а духовність це коли людина є істинною, за одне зі своїм духом, такій не потрібні ніякі набори правил, готові відповіді чи якість вчення.

Показати  

Досліджуючи істинність людини і її дух,ми все-рівно заглиблюємось в науку,яку на якомусь етапі  людство зробило релігією. Я не знаю людей і не чув про таких,які від народження єдині зі своїм духом,тобто усвідомлюють це.Але знаю людей,які цього досягнули і для них не існує правил.Повірте,зустрівши таку людину,Ви будете вважати її божевільною.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

В 06.10.2017 в 17:16, HWman сказав:

У хорошому контексті?

Показати  

Я чому питаю, а хто вирішує як правильно себе треба вести? Як ми зараз дивився на стиль життя людини з середньовіччя? 

Опубліковано
  В 06.10.2017 в 12:19, zaHARE сказав:

Але знаю людей,які цього досягнули і для них не існує правил.

Показати  

І шо, вони тепер можуть літати і телепортуватись?

Опубліковано
  В 06.10.2017 в 17:16, HWman сказав:

У хорошому контексті?

Показати  

Ні не зовсім в хорошому. Це як в компанії навіть людей з науковими ступенями говориш ,що не вживаєш алкоголь,то вони щиро дивуються - Язва? А коли говориш,що не вживаєш м'яса,то взагалі шок і обов'язково хтось покруте пальцем біля скроні. Недарма  "совєти"  вегетаріанців саджали в психушки. Люба людина,яка не вписується в нашу систему цінностей,систему координат,в матрицю  сприймається,як божевільна. 

Опубліковано
  В 19.10.2017 в 12:41, zaHARE сказав:

Ні не зовсім в хорошому. Це як в компанії навіть людей з науковими ступенями говориш ,що не вживаєш алкоголь,то вони щиро дивуються - Язва? А коли говориш,що не вживаєш м'яса,то взагалі шок і обов'язково хтось покруте пальцем біля скроні. Недарма  "совєти"  вегетаріанців саджали в психушки. Люба людина,яка не вписується в нашу систему цінностей,систему координат,в матрицю  сприймається,як божевільна. 

Показати  

zaHARE, скажи будь ласка - з точки зору послідовників ведів та вегетаріанців - усі хто їсть м'ясо та не веде життя, як ведуть його послідовники ведів - вони нормальні чи не дуже?

Опубліковано
  В 27.09.2017 в 19:53, HWman сказав:

Хто читав? Що думаете?

Показати  

Тема сон - вся его философия, лучшие цитаты по всем основным темам жизни, если  же вас интересуют про него слухи, рекомендую почитать данную книжку, там вся правда относительно множества слухов а также вся закулисная жизни его коммуны: - http://ariom.ru/litera/osho/osho-11/oglav.html

вот что можно сказать относительно всех слухов, и пусть каждый сам для себя отделит зерна от плевел:

секс-гуру

Я никогда не призывал к свободному сексу. Вся беда в идиотизме индийской желтой прессы, которая свела всю мою философию к этим двум словам. Я написал четыреста книг, и только одна из них касается секса. В остальных трехстах девяносто девяти о сексе ни слова, я говорил о нем в одной-единственной книге — причем, и эта книга совсем не о сексе. В ней говорится о том, как превращать сексуальную энергию в духовную. По существу, это антисекс!
Но критики перевернули все с ног на голову, а потом начали обвинять меня в своем же извращенном толковании! Они, впрочем, никогда не представляли меня в истинном свете

вот что можно сказать относительно всех слухов, и пусть каждый сам для себя отделить зерна от плевел:

Вопрос: Много говорили и писали о том, что вы — «гуру свободного секса», что вы верите в случайный секс в сочетании с напряженными словесными столкновениями и контролем над разумом. Правда ли это?

Ответ:
  Показати контент

Секта

Вопрос: Все, что вас окружает, газеты представляют как некий культ, секту. Так ли это? Если нет, то, как можно это назвать?

Это просто движение. Не культ, не секта, не религия, а движение за медитацию, попытка создать науку о внутреннем мире. Это учение о сознании. Обычная наука занимается миром объективным, а это движение создает науку о субъективном мире.

Показати контент

Бренд

Меня спрашивают: «Вы ведь гуру для богатых?» Конечно! Ко мне ведь только богачи приходят. Но настоящие богачи обычно бедны внутренне, поэтому я называю богачами тех, кто богат умом. Я имею в виду тех, у кого есть все, что только способен дать мир. Я имею в виду тех, кто понял, что все это — суета.

Показати контент

роллс-ройсы

Не было необходимости в девяносто шести роллс-ройсах. Я не мог использовать девяносто шесть роллс-ройсов одновременно: та же самая модель, та же самая машина. Но я хотел, чтобы для вас стало ясно, что вы готовы бросить все ваши желания истины, любви, духовного роста для того, чтобы иметь роллс-ройс.

Показати контент

Американцы считают себя самыми богатыми на свете. Но я сыграл над ними очень простую шутку. Я купил девяносто три «роллс-ройса», и вся их гордость мигом улетучилась. Даже их президент начал мне завидовать, не говоря о губернаторах и духовных лицах. Один пастор из округа Васко по воскресеньям начисто забывал про Иисуса Христа. Не забывал он только о девяноста трех «роллс-ройсах»! Он себя превзошел, понося меня с кафедры. А когда я отвертелся от тюрьмы, он написал мне письмо. Вы не поверите, но он вот что писал: «Теперь, когда вы собрались вернуться на родину, я хочу вас спросить: нет ли у вас желания подарить хотя бы одну машину нашей церкви? Это было бы чудесным образцом благотворительности».

Вы сами все понимаете... Я обучал медитации тысячи людей, но Америку это не интересовало. В моей общине собирались тысячи — Америке было все равно. Наши фестивали собирали по двадцать тысяч гостей со всего света — Америке и это было до лампочки. Пресса мусолила только один факт: девяносто три «роллс-ройса».

Показати контент

антинаучность

Показати контент

Книга «От секса к сверхсознанию» совсем не о сексе. Она о сверхсознании.

Я говорил, что человек может пройти «от секса к сверхсознанию» — и все в восторге! Все слышат только «от секса», никто не слышит продолжения: «к сверхсознанию».
Ошо

Опубліковано

Як багато букафф, мало в кого з'явиться сміливість це осилити, так що дарма Ви заморочувались з копірайтою, форматуванням і спойлерами.

Опубліковано
  В 24.10.2017 в 09:37, HWman сказав:

Як багато букафф, мало в кого з'явиться сміливість це осилити, так що дарма Ви заморочувались з копірайтою, форматуванням і спойлерами.

Показати  

якщо навить в одного з явиться таке бажання, значить не дарма, иноди всього одна людина здатна зминити цей свит на краще. той, хто дийсно зацикавиться видшукати правду, скористаеться циэю информациею, хоча вы прави в тому,  що нажаль таких людей не багато, я бы назвав ту копипасту  - вси за...вси проти легко дистаты в инети, як ви вже певно помитили, а от побачити щось поза межою бульварноіі  прессы та выгадок тих, хто не змиг застосувати практику медитации на соби...

Опубліковано
  В 23.10.2017 в 06:45, madkot сказав:

zaHARE, скажи будь ласка - з точки зору послідовників ведів та вегетаріанців - усі хто їсть м'ясо та не веде життя, як ведуть його послідовники ведів - вони нормальні чи не дуже?

Показати  

З точки зору вед кожному дана свобода вибору,відповідно кожен коваль власного щастя. Існують різні рівні буття,як різні класи в школі.Хіба буде вважати десятикласник першокласника ненормальним,якщо той не знає таблички множення? Ні.
  В кожного свій рівень розвитку і свідомості. На нижчих рівнях свідомості людина знає тільки "хочу"(як мала дитина). Далі по мірі розвитку свідомості людина визначає  що для неї є благоприємним(корисним) ,а що ні. При чому тут також є кілька рівнів  від грубого(тілесного) до духовного. Якщо я взнаю,що наркотики руйнують мозок,то я відмовляюсь від них-це  тілесний рівень високої свідомості,тобто я не хочу нищити своє тіло. Якщо я взнаю,що вживання плоті  інших живих істот не дає мені доступ до духовного розвитку,то я відмовляюсь від цього- це духовний рівень свідомості.

Якщо людина знаючи,що в розетці 220вольт,все-рівно суне туди пальці,то це її вибір.Вона робить це усвідомлено для досягнення якоїсь мети.

Опубліковано
  В 25.10.2017 в 07:52, zaHARE сказав:

З точки зору вед кожному дана свобода вибору,відповідно кожен коваль власного щастя. Існують різні рівні буття,як різні класи в школі.Хіба буде вважати десятикласник першокласника ненормальним,якщо той не знає таблички множення? Ні.
  В кожного свій рівень розвитку і свідомості. На нижчих рівнях свідомості людина знає тільки "хочу"(як мала дитина). Далі по мірі розвитку свідомості людина визначає  що для неї є благоприємним(корисним) ,а що ні. При чому тут також є кілька рівнів  від грубого(тілесного) до духовного. Якщо я взнаю,що наркотики руйнують мозок,то я відмовляюсь від них-це  тілесний рівень високої свідомості,тобто я не хочу нищити своє тіло. Якщо я взнаю,що вживання плоті  інших живих істот не дає мені доступ до духовного розвитку,то я відмовляюсь від цього- це духовний рівень свідомості.

Якщо людина знаючи,що в розетці 220вольт,все-рівно суне туди пальці,то це її вибір.Вона робить це усвідомлено для досягнення якоїсь мети.

Показати  

тобто, згідно описаного вище, люди котрі вживають  плоть інших живих істот - не можуть  отримати доступ до духовного розвитку і будуть поза межами духовного розвитку?  чи хочеш ти сказати що послідовники ведів по замовчуванню на вищому рівні?

Опубліковано
  В 25.10.2017 в 09:04, madkot сказав:

тобто, згідно описаного вище, люди котрі вживають  плоть інших живих істот - не можуть  отримати доступ до духовного розвитку і будуть поза межами духовного розвитку?  чи хочеш ти сказати що послідовники ведів по замовчуванню на вищому рівні?

Показати  

імхо

коли людина досягає певного духовного розвитку - то ій просто не хочеться м'яса

організм його не сприймає

Опубліковано
  В 25.10.2017 в 09:17, kroha сказав:

імхо

Показати  

чудово - ось це достойна відповідь, -  не їсиш, бо не хочеться, а не тому, що не можна. саме такої відповіді я і чекав. 

Опубліковано

Спроби комусь нав'язувати свої погляди ні до чого хорошого хорошого не приведуть, навіть можна сказати, що то є марна трата часу, я це вже проходив.

Опубліковано
  В 25.10.2017 в 09:17, kroha сказав:

Показати  

Німб мішає м'ясо перетравлювати.

Опубліковано
  В 25.10.2017 в 09:04, madkot сказав:

Показати  

Щоб не розмивати  розуміння духовного розвитку скажу так,що пізнати Абсолютну істину,Бога без принципу ненасилля неможливо. 
kroha правильно написав(ала),що коли людина йде правильним шляхом духовного розвитку,то приходить розуміння природи душі і тоді людина просто не може вживати плоть.Іноді навпаки з якихось причин людина припиняє вживати м'ясо і свідомість прояснюється і йде духовний розвиток.

У всіх духовних традиціях святі отці(реальні,а не призначені) не вживали  алкоголь і м'ясо. Вони вважали,що м'ясо затьмарює розум,приземляє нас. Тому перед святами існують пости,під час яких людині легше дається духовна практика.

Опубліковано
  В 25.10.2017 в 10:47, HWman сказав:

Спроби комусь нав'язувати свої погляди ні до чого хорошого хорошого не приведуть, навіть можна сказати, що то є марна трата часу, я це вже проходив.

Показати  

ПРавильно,кожен має власне право вибору.Але якщо людина щиро цікавиться,то потрібно дати відповідь.І її право сприйняти чи ні. Кожен коваль власного щастя.

Опубліковано
  В 26.10.2017 в 13:01, zaHARE сказав:

ПРавильно,кожен має власне право вибору.Але якщо людина щиро цікавиться,то потрібно дати відповідь.І її право сприйняти чи ні. Кожен коваль власного щастя.

Показати  

А хто сказав що я маю Вас на увазі? Висміювання нічим не гірше нав'язування. 
Дійсно, коли людина досить розвинута духовно їй всі соціальні догми до одного місця.

Опубліковано
  В 26.10.2017 в 12:57, zaHARE сказав:

Щоб не розмивати  розуміння духовного розвитку скажу так,що пізнати Абсолютну істину,Бога без принципу ненасилля неможливо. 
kroha правильно написав(ала),що коли людина йде правильним шляхом духовного розвитку,то приходить розуміння природи душі і тоді людина просто не може вживати плоть.Іноді навпаки з якихось причин людина припиняє вживати м'ясо і свідомість прояснюється і йде духовний розвиток.

У всіх духовних традиціях святі отці(реальні,а не призначені) не вживали  алкоголь і м'ясо. Вони вважали,що м'ясо затьмарює розум,приземляє нас. Тому перед святами існують пости,під час яких людині легше дається духовна практика.

Показати  

так принцип ненасилля має бути пов'язаний із свідомістю чи все ж таки фізичним обмеженням  харчування?  Ви хочете сказати що усі, хто не їсть м'ясо - автоматично несуть лише добро, мир та любов - у свої думках в першу чергу?

Опубліковано
  В 27.10.2017 в 08:13, madkot сказав:

так принцип ненасилля має бути пов'язаний із свідомістю чи все ж таки фізичним обмеженням  харчування?  Ви хочете скахати що усі, хто не їсть м'ясо - автоматично несуть лише добро, мир та любов - у свої думках в першу чергу?

Показати  

Ці речі взаємопов'язані. Принцип ненасилля  -це свідомий принцип. І не можна сказати,що припинивши їсти м'ясо людина миттєво  припинить насилля.Це  процес,це шлях.Потрібно не тільки позбавитись від поганих якостей,але й культивувати хороші.  Але те,що свідомість міняється на краще-факт.
 Ахімса-це насінина,яка при правильному догляді виростає в милосердя. Потрібно не їсти не тільки м'ясо,але й своїх рідних і близьких теж не треба "істи"( це те,що люблять цитувати :"не те,що до рота,а те,що з рота").

ТОлстой якось сказав,що якби люди закрили всі бійні,то війни припинилися б.
Бійні закамуфльовують жорстокість.Люди не вбивають власноруч,бо не кожен на це здатен.В серці кожної людини є ця насінина милосердя. Тому купити готове м'ясо в магазині не виглядає жорстоким. Але за вбивство тварини несуть відповідальність шестеро-хто дозволив,хто убив,хто допоміг,хто продав,хто купив,хто приготував і хто з'їв. 

Я знаю різні випадки.І коли людина спочатку свідомо не хотіла спричиняти біль тваринам і відмовилась від м'яса. І коли людині лікарі заборонили вживати м'ясо,а коли вже дозволили,то людина не змогла,бо в неї вже проснулося милосердя.

В мене наприклад в якийсь момент пішла відраза від м'яса. І тоді я розпочав з'ясовувати в чому річ.Так буває,коли вмикається досвід з попередніх життів. 
Кожна душа індивідуальна,кожна має свій багаж і під одну копірку не можна гатити. В кожного своя природа,потрібно в ній розібратись і направити в правильне русло.Є люди,схільні до насилля,але мають високу мораль,тоді вони йдуть в поліцію,армію.Де насилля виправдане.

Бо насилля має теж дві сторони медалі. Насилля для нападу і насилля для захисту.Без насилля солдат чи полісмен не захистить людей. Тому за убивство ворога на війні солдата не засуджують,навпаки нагороджують і прославляють.Але якщо цей же солдат уб'є простого перехожого,то його засудять і також можуть убити.

Опубліковано
  В 27.10.2017 в 11:50, madkot сказав:

Це все добре, чому ж тоді частина вегетаріанців проявляють агресію до м'ясоїдів?

Показати  

Тому що, людська агресія не має ніякого відношення до того, що людина їсть.

Опубліковано
  В 27.10.2017 в 11:50, madkot сказав:

Це все добре, чому ж тоді частина вегетаріанців проявляють агресію до м'ясоїдів?

Показати  

Як правило це роблять одиниці і переважно неофіти.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...