Перейти до змісту

Возможно ли вместо IDE поставить SATA

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привет всем!

Подскажите пожалуста возможно ли поставить жосткий диск с интерфейсом SATA?

На комп где стоит жосткий диск 40Gb с IDE .Просто хочу увеличить объём памяти.

Компу 4 года материнка MICRO-STAR INTERNATIONAL model: MS-6391

Опубліковано

блин спасибо вам большое за ответ завтра гляну эти переходники в магазине интересно сколько стоят

И ещё я хочу оставить тот старый 40Gb с IDE как мастер а новый с SATA поставить как slave .

Как думаете пойдёт?

А когда новый винт покупаешь его надо там разбивать или форматировать или просто ставишь да пользуешся

Опубліковано

В писиай слот САТА контроллер не проблема.

АТА диск без проблем можешь оставить мастером, а новый САТА - слейвом.

Новый диск после подключения надо разбить и форматнуть.

Опубліковано

Думаю що піде. Виставити джампери і все.

Новий вінт розбивається на розділи. Можна спец. прогами Partition Magic, або простіше.

Пуск-панель упр. - производительность и обслуживание - администрирование - управл. комп. - вкладка запоминающ. устройства - управл. дисками.

Там можна розбити і вибрати потрібний об'єм розділу.

Опубліковано

ІМХО, простіше буде для SATA-вінта купити зовнішній карман з SATA-інтерфейсом, з можливістю підключення до компа через USB 2.0, і можна буде з нього зробити сторейдж для фільмів, музики, і т.д. Ще й з собою таскати вийде.

А на комп докупити АТАшний вінт (б/в) - гіг на 160-250, поставити на нього систему, а на той вінт, що є (40 Гб) почепити файл підкачки.

Опубліковано
А на комп докупити АТАшний вінт (б/в) - гіг на 160-250, поставити на нього систему, а на той вінт, що є (40 Гб) почепити файл підкачки.

Усьо прально, систему на один вінт, а підкачку на інший. Теоретично система має бути шустрішою. Файл підкачки по обєму в бортову ОЗУ, але 40 гектар то прикол :closedeyes:

Опубліковано

Нє... ну я ж не про те, щоб весь вінт під своп-файл загнати :closedeyes: просто, щоб оптимізувати - система на одному, своп - на іншому...

Опубліковано

А может ещё что нибудь посоветуете с оперативкой придумать просто сейчас стоит 384мб SDRAM? тоесть в 1 слоте 128 а во 2 слоте 256.

PC133 SDRAM

Хочется 1 гиг поставить так не знаю покупать эту DDR2 или она не пойдёт.

И как разрулить такую ситуацию.

Наверное только материнку менять и всё да?

Опубліковано

З точки зору оптимізації дійсно правильно поставити систему на один диск, а своп розмітити на іншому. Але забуваєте врахувати, що у вас не два рівноцінні за швидкодією вінчестери. Стара сороковка може відчутно поступатися в швидкості новому вінчестеру. В результаті вийде, що все зробили правильно, а приросту в швидкості не отримали. Скоріше навпаки.

Варіант з зовнішнім USB карманом цікавий, але не знаю чи тут він доречний. Портів на даній платі лише 4. На задню стінку виведено 2. На передню планкою ще два має виводитися.

По-моєму, варіант з PCI контролером SATA більш доречний.

Опубліковано
А может ещё что нибудь посоветуете с оперативкой придумать просто сейчас стоит 384мб SDRAM? тоесть в 1 слоте 128 а во 2 слоте 256.

PC133 SDRAM

Хочется 1 гиг поставить так не знаю покупать эту DDR2 или она не пойдёт.

И как разрулить такую ситуацию.

Наверное только материнку менять и всё да?

з старої баби дівку не зробиш (с)

все міняти ,материнка в тебе ну дуже древня ,десь з 2001 року , :) 1 гіг PC133 SDRAM , буде коштувати раза в два дорожще за весь твій комп , контолер тоже денег стоїть , так що , прошче купити

нове , для прикладу ,

Athlon 64 LE-1620 (AM2) Processor Box аналог 3800+, 2400МГц,1MB,Orleans,45W, 250,00

Abit NF-M2SV (AM2, nForce6100+405, DDRII, Video, PCI-E x16, mATX) 290,00

DDR2 1024M z Patriot, retail 125,00

HDD 250G, 7200, WD, WD2500AAJS, 8M buffer, SATA2 , 8 MB кеш, 7200 об/хв 335,00

за все про все 1000 гривнів. :)

Опубліковано

в спрайті бачив перехідник з сата на ата, може є навпаки треба іти питати. якщо дуже треба зайди поцікався.

але краще повтав сата контролер.

незнаю точно але швидкість роботи через перехідних буде порівняно мала.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...