Перейти до змісту

Сучасні фільми про Україну, її історію, бутність і т.ін.


jack74

Рекомендовані повідомлення

Зараз східний "брат" пачками клепає фільми про "щасливі часи" совка, про "Сталін-герой", про "Дєдиваєвалі", натомість наш кінематограф, як завжди, далеко позаду... Сподіваюсь, що все ж таки ситуація зміниться, і як сучасні кіностудії, так і колишні "кузні" (Одеська, ім. Довженка) почнуть продукувати якісний продукт для протидії тій інформаційній пропагандистській "хвилі" з-за бруствера.

Пропоную в цій темі викладати анонси фільмів, котрі б по тематиці стосувалися України, її історії, її становлення, боротьби народу, страждань, перемог, бутності і т.д.

 
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Почну з фільму канадського, картина "Гіркі жнива" режисера Джорджа Менжелюка (сторінка фільму в ВК)

Гіркі жнива. Трейлери HD  
Hide  
Цитувати

Епічна прониклива сага про велике кохання на тлі трагічних подій української історії початку ХХ століття. Життя молодого хлопця і його коханої змінюється назавжди в 1933-му, коли їхня родина і земляки стають жертвами голодомору та сталінських репресій. Це історія про любов всупереч смерті, непереборну волю до життя і дух боротьби, який не згасити. Фільм знятий канадськими кінематографістами в Україні за участю відомих голлівудських, європейських та українських акторів.

Як каже Вікі, цей фільм є першою англомовною художньою кінокартиною про Голодомор та має започаткувати серію фільмів про ідентичність України.

З вчорашнього дня його показують в кінотеатрах. (Адреналін, ПортСіті)

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Українська картина "Червоний", режисера Заза Буадзе

Червоний. Офіційний український трейлер (2017) HD  
Hide  
Цитувати

Сюжет стрічки розповідає про двох українців, які одночасно воювали за різні ідеали. Але доля звела їх в одному таборі. Тепер вони на каторзі: український повстанець Данило Червоний та радянський льотчик Віктор Гуров. Червоний — із Заходу України. Гуров — зі Сходу. Але Батьківщина в них одна, попри розбіжності в ідеалах. Зрозумівши це, тільки домовившись між собою, двоє українських в'язнів змогли протистояти репресіям начальника табору майора Абрамова, підступності ватажка злодіїв Колі Тайги та зробили відчайдушну але відважну спробу вирватися на волю, піднявши справжнє повстання в таборі.

Однойменна екранізація роману Андрія Кокотюхи. Кінофільм «Червоний» створений за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. Прем'єра стрічки запланована на весну 2017 року

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До теми неможна не згадати дуже хороший український історичний драматичний фільм "Поводир" (або Квіти мають очі) режисера Олеся Саніна

Трейлери  

 

1  

 

Hide  
2  
Hide  
3  
Hide  
4  
Hide  
5  
Hide  
Hide  
Цитувати

Історична драма Олеся Саніна про трагічну долю українських кобзарів у часи сталінських репресій. Гаслом фільму є фраза: "Заплющ очі — дивись серцем".

Україна, тридцяті роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїздить до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку (Джамала), на яку давно накинув оком впливовий співробітник НКВС.

За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їхня подорож, сповнена небезпечних пригод, відбувається на тлі найдраматичніших сторінок української історії та руйнування людських доль.

Фільм про кохання, вірність, підлість і зраду у найкращих традиціях голівудського кіно. Знято за реальними фактами та свідченнями.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...