Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Вже більше місяця я користуюсь комунікатором Asus P750. І ось -- УРА -- вийшла прошивка, яка переключає дисплей в режим VGA (640x480 пікселів)! Тепер, завдяки sorg з форуму www.asusmobile.ru, Р750 повноцінний (хоч і не офіційний) VGA-комунікатор!

В кого є якісь питання по Р750 -- звертайтесь, розкажу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так, дисплей там 2.6" проти 2.8" в Р525. Працювати цілком комфортно, різниці в розмірах дисплеїв не помітно, поки не покладеш Р750 і Р525 поряд. Різниця точно така ж як між дисплеями смартів Nokia N95 і Nokia N95 8Gb

Враховуючи, що ергономіка Р750 в порівнянні з Р25 досить сильно еволюціонувала, користуватись стилусом доводиться досить рідко. Більшість всього робиться клавіатурою. До речі, VGA прошивка зібрана на Windows Mobile 6.1, який офіційно має вийти тільки завтра. А там деякі дрібнички ще більше заточені під зручне керування без використання тачскріна.

А стосовно збільшення роздільної здатності, так більшість елементів на екрані лишились практично такого ж розміру, але набагато чіткіше і детальніше промальовані. Хоча можна звичайно поставити фікс RealVGA і отримати всі елементи в чотири рази менші, ніж зараз. От тоді не знаю наскільки комфортно буде, напевно не дуже...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

Продовжуючи робити цукерочку з того що вже було зроблено фахівцями ASUS'а, в п'ятницю в мій апарат було впаяно нові чіпи оперативної пам'яті (за що величезний респект DarkMonk'у). Чіпи замовлялись з Москви, бо на Україні потрібних знайти не вдалось. І тепер в апараті оперативної пам'яті 128 мегабайт, а не 64 як було від народження.

Ну що я можу сказати про результат... Апарат повинен був таким народитись! Раніше кілька "важких" програм одночасно працювати просто не могли. Після запуску навігаційної програми NaviTel вільних лишалось близько 4 мегабайт оперативки, а цього не достатньо навіть для нормального функціонування аськи або mp3-плеєра, не кажучи вже про Opera 9.5 з кількома одночасно відкритими у вкладках сайтами. Зараз ситуація кардинально інша -- все без проблем запускається і працює досить шустро, примусового закриття задач не спостерігається. Більше того, PagePool, який відповідає за промальовку інтерфейсу, збільшений з 4 мегабайт до 16, зарахунок чого робота інтерфейсу стала відчутно швидшою. Ну і зрештою така проблема Windows Mobile 6 як "витікання пам'яті" перестала мене турбувати -- раніше за добу кількість вільної оперативки зменшувалась з 24 мегабайт до 14-16, чого абсолютно недостатньо для нормального функціонування апарата в режимі VGA, а тепер з п'ятниці до понеділка зменшилась з 72 до 56, що цілком достатньо для безпроблемної роботи всіх програм, не потрібно перевантажувати апарат кожну добу щоб звільнити оперативку.

Тепер я дійсно отримав практично ідеальний апарат! Найбільшою проблемою зараз є те, що ASUS офіційно не підтримує ні VGA-режим, ні 128 мегабайт оперативної пам'яті в своїх прошивках, тому працює це все добро на прошивці, зібраній "народними умільцями" з сайта www.asusmobile.ru, і деякі нюанси по стабільності роботи програмного забезпечення все ж є, але поскільки "народні" прошивки від sorg'а виходять значно частіше ніж офіційні від виробника, то є надія що всі недоліки в найближчому майбутньому будуть усунені :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...