Перейти до змісту

Ноут HP 4510s - апгрейд процесора доцільний?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привезла племінниця дружини свій ще студентський ноут (ніби такий) почистити, вінду переставити. Питає, чи можливо його "покращити".

Розібрав, пилюки мало (хоча й ні разу не чистився за 7 років). Візуально все добре. Має 2 Гб ОЗУ і проц Інтел Т3000.

Основне питання таке:

1) Чи варто замінити проц? Чи є щось краще в когось в Луцьку, щоб перевірити?  Чи доцільно з огляду на співвідношення ціна/приріст швидкодії?

2) Ну і якщо перше питання вирішується без проблем і за "недорого", чи варто буде впихнути в нього якийсь невеличкий ССД (після додавання ще однієї планки ОЗУ на 2Гб) з точки зору швидкодії?

Буду вдячний за коментарі, особливо стосовно першого питання (ніколи ще не міняв проци в ноутах :) ).

Опубліковано

потрібен проц на сокет Р, але ставити потрібно з частотою 800 мгц бо 1066 мгц сумніваюсь, що запрацює

Список на які можна замінити тут http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Mobile_Celeron_Dual-Core/T3000.html

Перед обновою бажано оновити біос до самої останньої версії

Опубліковано

в цьому ноуті GM45 чіпсет - 99% що буде розуміти процики на 1066 шині.

з непоганих, є такі варіанти:

Core 2 Duo T8100 - 2.1 GHz  800 MHz 3MB

Core 2 Duo T9400 - 2.533 GHz 1066 MHz 6MB

память позитивно повпливає на швидкодію, SSD - ще значніше прискорить роботу лептопа

Опубліковано
10 годин тому, yu2007 сказано:

Основне питання таке:

1) Чи варто замінити проц?

Варто.  Помітив по своєму старому Асус-і. В браузерах особливо! Інет тепер став тяжченний і сайти ніфіга не оптимізовані.

Опубліковано
11 годин тому, yu2007 сказано:

2) Ну і якщо перше питання вирішується без проблем і за "недорого", чи варто буде впихнути в нього якийсь невеличкий ССД (після додавання ще однієї планки ОЗУ на 2Гб) з точки зору швидкодії?

Щодо ОЗУ так само. Як уже було сказано ,сайти тяжкі, і лише браузер вміє "зжерти" біля (а то й більше) 1Гб. А що лишиться системі та іншим прогам?

Правильно - своп. Який буде смикатися і вбивати вінта і тормозити весь ноут.

Ну, про ССД сказано багато.

Викинути оптичний привід і вставити туди ССД, гіг на 64-120 (існують необхідні Опті-беї). На ССД систему. А на старий вінт всяке гівно складати у вигляді кіно та документів / фоток.

І житиме ще той нотік довго і щасливо.

Опубліковано
10 hours ago, Deemon said:

в цьому ноуті GM45 чіпсет - 99% що буде розуміти процики на 1066 шині.

з непоганих, є такі варіанти:

Core 2 Duo T8100 - 2.1 GHz  800 MHz 3MB

Core 2 Duo T9400 - 2.533 GHz 1066 MHz 6MB

Ці варіанти є в тебе в наявності чи взагалі?

Там вище я питав за P8600 (перше що трапилось на аукро, продавець з Нововолинська). В нього і ТДП менше, але шина 1066, не хочеться гроші викидати, якщо ноут не подружиться з ним. 180 грн. - це нормальна ціна за такий проц?

Опубліковано

в наявності, також Т6600 на 800 шині знайшовшся...

ТДП тут не особо грає роль, кулер буде одинаково дути, що на 25, що 35... (тим паче заводський проц був 35W).

Опубліковано

Придбав нещодавно схожий по конфігурацію ноут для роботи, правда з уже встановленим Р8700! Замінив планку 1Гб на 4Гб, сумарно тепер 5Гб, пихнув ССД на 240Гб і комп ракета! Два потоки FullHD 1080 з двох програвачів тягне без проблем, правда тоді з лоадом під 100%!  На Він7про, Гугль  і оперу по 20-30 відкритих вкладок в кожному браузері + службові програми під які саме він і брався тягне не запинаючись, хоча виробник ПЗ рекомедує  Core і5 з останіх! 

Ноут перепльовує мої потреби втричі! А якщо для рискання в тирнеті і перегляду хфільмів вистачить його ще надовго

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Всім дякую за поради.

Взяв у @Deemon  Core 2 Duo T8100, доставив планочку ОЗУ на 2 Гб, куплену на ОЛХ. Потестив і побачив, що найслабше місце - це інтегроване відео GMA 4500. Від ідеї з ССД відмовився: по-перше ціна (120 Гб коштує мінімум половину ринкової вартості ноута), а по-друге швидкодію відео ССД однаково не покращить (я так думаю).

Опубліковано
8 годин тому, yu2007 сказано:

швидкодію відео ССД однаково не покращить (я так думаю).

Що таке потокове відео?  Зжатий відео-файл. Процесор його обробляє (розжимає, так скажімо) і пише на вінт у вигляді темп-файлу і уже з вінта зчитуєтся і виводиться на екран.  Якщо швидкість читання-запису малі, то відповідно будуть тормоза.

Хіба що мова йде не про потокове відео, а про скачаний файл 720р із великим відеобітрейтом.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...