flashmax Опубліковано 30 Квітня, 2016 в 13:02 #1 Опубліковано 30 Квітня, 2016 в 13:02 Мережа (домашня, ств. через pin code): До роутера, один ПК підключений кабелем, інший WI-Fi. ПК знаходяться в одній робочій групі. При роздачі дозволів для "разшареної" папки, в полі "размещение" (або "В следующем месте"), є тільки локальний комп'ютер (HOME). І відповідно можна вибрати користувачів тільки локального комп'ютера. Якщо вибрати користувача "Все" то доступ до папки з іншого ПК є. Мережа працює прекрасно, все бачиться, "удаленный рабочий стол" працює. З іншого ПК - ситуація аналогічна. Можливо це працює тільки у домені - я у цьому далекий, прошу підказка у знающих. Ціль - дозволити доступ тільки для одного користувача іншого ПК. (мій роутер підключений до іншого роутера, до якого підключені двоє сусідів)
MACCEN Опубліковано 30 Квітня, 2016 в 16:49 #2 Опубліковано 30 Квітня, 2016 в 16:49 треба щоб користувач якому даєш права був з паролем. Тоді коли будеш йти на шару запитає логін і пароль
Marshall Опубліковано 30 Квітня, 2016 в 16:56 #3 Опубліковано 30 Квітня, 2016 в 16:56 заводиш юзера (наприклад user1 пароль обовязково) добавляєш його в групу користувачів "для удаленного доступа" (непамятаю дослівно) даєш доступ до ресурсів. якщо є потреба логінитись на підключаємий комп без пароля - то при підключенні встановити галочку "підключитись з іншим ім"ям" якось так. Пі.Сі. якщо не полцчиться - можу прийти допомогти (за шоколядку;) )
flashmax Опубліковано 30 Квітня, 2016 в 17:35 Автор #4 Опубліковано 30 Квітня, 2016 в 17:35 удаленный доступ у мене працює, відповідно і пароль стоїть на користувачів мені цікаво як добавити видимість ПК2 у полі "размещение" на скріні створив я user на ПК1, добавив у групу "Пользователи удалённого рабочего стола" для потрібної папки на ПК1 дав повний доступ для user на ПК2 створив профіль с таким же ім'ям. не працює. Навіть удал. роб. стіл пропав. дозволі на папку, зявляється не просто user, HOME\user. думаю тому і ПК1 він же HOME, не сприймає user ПК2 він же WORK
Zheny@ Опубліковано 1 Травня, 2016 в 17:46 #5 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 17:46 On 30.04.2016 at 20:35, flashmax сказано: створив я user на ПК1, добавив у групу "Пользователи удалённого рабочего стола" для потрібної папки на ПК1 дав повний доступ для user Для чого давати доступ РДП, якщо доступ треба тільки до папки ? Створюєш користувача user1 - даєш йому права (адмін, юзер, чи, якщо треба РДП, то РДП). Створюєш папку Shara - в "свойствах" -> Доступ - Расширенная настройка - галочка на открить доступ - (там же) - разрешения - добавить - дополнительно - (потім) - поиск - вибираєш user1 - ок - ок - (разрешения для общего ресурса - потрібному юзеру потрібні права) - применить - ок - применить - ок. Потім можна зайти в закладку "безопасность" (поруч з вікном "доступ") і дати вже розширені права для юзера.
flashmax Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:01 Автор #6 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:01 9 хвилин тому, Zheny@ сказано: Для чого давати доступ РДП, якщо доступ треба тільки до папки ? Створюєш користувача user1 - даєш йому права (адмін, юзер, чи, якщо треба РДП, то РДП). Створюєш папку Shara - в "свойствах" -> Доступ - Расширенная настройка - галочка на открить доступ - (там же) - разрешения - добавить - дополнительно - (потім) - поиск - вибираєш user1 - ок - ок - (разрешения для общего ресурса - потрібному юзеру потрібні права) - применить - ок - применить - ок. Потім можна зайти в закладку "безопасность" (поруч з вікном "доступ") і дати вже розширені права для юзера. Все так і роблю - але доступі, можна вибрати тільки локальних юзерів. тобто HOME\\user1 (як на скриншоті) По пораді на іншому форумі, створив user1 також на ПК2 з таким же (паролем), але також не пускає. Завтра завітає сисадмін - будем кумекати.
Zheny@ Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:06 #7 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:06 2 хвилин тому, flashmax сказано: але доступі, можна вибрати тільки локальних юзерів. А з яких тобі ще нада? Папка знаходиться на ПК1 ? Ну то що ще нада? розшарив. Дав доступ користувачам з цього - ж ПК. Бо під тим же логіном і пасом будуть заходити з іншого ПК! Таких юзерів можна зробити хоч 20 шт! І Кожному совї права до своєї папки. На інших ПК нічого і нікого заводити не потрібно. Знаю про що кажу.
Zheny@ Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:09 #8 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:09 Більше того, вони можуть бути у різних групах. По барабану! Більше скажу, можуть навіть мати різні ІР-підмережі. (Але то третє питання) Єдиний момент, що коли комп, що конектиться по WiFi включився раніше за того, де шара - може не достукатися.
flashmax Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:11 Автор #9 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:11 Так під таким же логіном ( user1 ), з другого ПК не пускає в розшарену папку на першому.
Zheny@ Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:25 #10 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:25 13 хвилин тому, flashmax сказано: Так під таким же логіном ( user1 ), з другого ПК не пускає в розшарену папку на першому. значить щось не так налаштовано. Яка ОС?
flashmax Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:27 Автор #11 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:27 1 хвилина тому, Zheny@ сказано: значить щось не так налаштовано. Яка ОС? Win7 x32 ультимат
Zheny@ Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:27 #12 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:27 Парольний доступ включений?
flashmax Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:30 Автор #13 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:30 1 хвилина тому, Zheny@ сказано: Парольний доступ включений? так. і на ПК1 (HOME) і на ПК2 (WORK) удаленний роб. стіл без цього не працює.
Zheny@ Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:32 #14 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:32 перероби спочатку. Грохни папку і юзерів Створи юзерів. Сусід1, Сусід2 Створи папку Шара - і дай доступ (як я і казав) до папки. Повинно працювати.
Zheny@ Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:32 #15 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:32 (Влом робити скріншоти ) може завтра.
flashmax Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:35 Автор #16 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:35 1 хвилина тому, Zheny@ сказано: перероби спочатку. Грохни папку і юзерів Створи юзерів. Сусід1, Сусід2 Створи папку Шара - і дай доступ (як я і казав) до папки. Повинно працювати. на ПК1 Сусід1 ? на ПК2 Сусід2 ? і навіщо удаляти всіх юсерів?
Zheny@ Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:45 #17 Опубліковано 1 Травня, 2016 в 18:45 7 хвилин тому, flashmax сказано: на ПК1 Сусід1 ? на ПК2 Сусід2 ? НІ. Всіх юзерів тільки там - де знаходиться папка! На клієнтських ПК такого не потрібно! ПК1 - Юзер1, Юзер2, ...Юзер19 А грохнути перед тим все, щоб не було мішанини із правами доступу.
LSD Опубліковано 3 Травня, 2016 в 09:25 #18 Опубліковано 3 Травня, 2016 в 09:25 Якщо я не забув ще мелкософтовски системи то: політика доступу до шар буває гостьова і кожен авторизується як сам. Якщо політика гостьова дайте юзеру гость права на папку і ніби доступ буде. якщо це повинно бути поіменно тоді в групових політиках переконуємося що стоїть поіменно аутентифікація. По логіці мелкософта Ваші машини мають бути в однойменних робочих групах(не пам'ятаю чи обов'язково) якщо Ваша машина Хоуме. А у товариша мегатачка2201. То права треба дати мегатачка2201\user оцьому юзеру.
flashmax Опубліковано 3 Травня, 2016 в 09:28 Автор #19 Опубліковано 3 Травня, 2016 в 09:28 1 хвилина тому, LSD сказано: Якщо я не забув ще мелкософтовски системи то: політика доступу до шар буває гостьова і кожен авторизується як сам. Якщо політика гостьова дайте юзеру гость права на папку і ніби доступ буде. якщо це повинно бути поіменно тоді в групових політиках переконуємося що стоїть поіменно аутентифікація. По логіці мелкософта Ваші машини мають бути в однойменних робочих групах(не пам'ятаю чи обов'язково) якщо Ваша машина Хоуме. А у товариша мегатачка2201. То права треба дати мегатачка2201\user оцьому юзеру. ПК в одній робочій групі. Проблема в тому, що я не можу прописати мегатачка2201\user В списку тільки користувачі першого ПК хоуме\\.....
Zheny@ Опубліковано 3 Травня, 2016 в 10:30 #20 Опубліковано 3 Травня, 2016 в 10:30 1 година тому, flashmax сказано: ПК в одній робочій групі. Я ж казав- пофіг. У мене 8 робочих груп. І всі мають доступ до шари. Без домена.
LSD Опубліковано 3 Травня, 2016 в 17:32 #21 Опубліковано 3 Травня, 2016 в 17:32 Базовий Ф1 непоміг? mshelp___windows_.pdf А яа задача? Дати доступ організувати шару, чи дати дотуп лише конкретним людям до конкретних папок\файлів ?
flashmax Опубліковано 3 Травня, 2016 в 17:35 Автор #22 Опубліковано 3 Травня, 2016 в 17:35 1 хвилина тому, LSD сказано: Базовий Ф1 непоміг? mshelp___windows_.pdf А яа задача? Дати доступ організувати шару, чи дати дотуп лише конкретним людям до конкретних папок\файлів ? Дати користувачу ПК2, доступ до папки на ПК1 - і так, щоб більш ніхто не мав доступу.
LSD Опубліковано 3 Травня, 2016 в 18:04 #23 Опубліковано 3 Травня, 2016 в 18:04 А можете дати скрин налаштувань машини сервера де папка лежить. З розділу НетворкАксес: P.S. Якщо що викликається Win+R ввести gpedit.msc ентер! -------------------- А і щойно згадалося там писали про парольний доступ і заведення ідентичного юзера. Паролі ставили ідентичні? (хеш пароля аутентифікації передається на іншу машину, по аналогії до домена по замовчуванню)
Zheny@ Опубліковано 3 Травня, 2016 в 18:39 #24 Опубліковано 3 Травня, 2016 в 18:39 Думаю, що автору легше розказати ,як підняти ФТП Там все це ТОЧНО Є! Насправді - ніяких змін у групових політиках не потрібно. Там вище написано, якщо дати дозвіл всім (all) - то модель працює. Тепер необхідно усього лиш заставити використовувати паролі.
LSD Опубліковано 3 Травня, 2016 в 18:55 #25 Опубліковано 3 Травня, 2016 в 18:55 Якраз заставити використуватвати паролі, гостьові\негостьові входи і паролі\сесії підключення ж і регулюються груповими політиками ... Ну і доступ ВСЕ спрацьовує і при гостьовій політиці. Я так щоб відкинути всі "нюанси" бо дуже часто "серйозні" проблеми впираються в дрібниці ....
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.