Перейти до змісту

Візит Буша в Україну


freez

Рекомендовані повідомлення

30 березня - 1 квітня президент США відвідає Україну, щоб обговорити деякі питання, в часності і про вступ нашої держави в НАТО.

Мені оць цікаво 1 квітнє вони спеціально вибрали чи просто так співпало :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Президент США здійснить Державний візит до України - Віктор Ющенко

Президент України Віктор Ющенко та Президент США Джордж Буш під час Державного візиту Президента Сполучених Штатів Америки до України планують обговорити актуальні питання двостороннього співробітництва, зокрема План дій Україна - США на 2008-2009 роки. Державний візит Джорджа Буша в Україну має відбутися 31 березня - 1 квітня ц.р.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції у Брюсселі Глава Української держави, у рамках цього візиту ймовірно відбудеться підписання базового документа, що стосується Плану дій Україна - США на 2008-2009 роки.

Крім того, Глави держав обговорять «весь спектр питань двосторонніх відносин». «Безумовно, окремим питанням, яке буде винесене на розгляд двох Президентів, є приєднання України до Плану дій щодо членства в Північноатлантичному альянсі», - сказав Віктор Ющенко. «Ми сьогодні маємо багато друзів, країн, які відкрито, щиро поділяють прагнення України щодо приєднання до ПДЧ», - додав Президент України.

(с)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сподіваюсь мітинги Вітренко розженуть вчасно, щоб у американських гостей не склалось враження, що тут всі такі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

Росія заявила про намір переглянути великий Договір з Україною

УНIАН

1 квітня, в день візиту американського президента Джорджа Буша до Києва, Держдума має намір переглянути Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і Росією.

Про це повідомив голова думського комітету у справах СНД і зв`язкам зі співвітчизниками Олексій Островський (ЛДПР). За його словами, необхідно або продовжити договір, або внести до нього зміни і доповнення, повідомляють «Экономические известия».

Депутат держдуми Костянтин Затулін («Єдина Росія») зізнався, що парламентські слухання за день до саміту НАТО в Бухаресті невипадкові. На саміті буде розглянуто питання про приєднання України до Плану дій по членству (ПДЧ) в Альянсі. «Термін дії договору закінчується в квітні 2009 р. Значить, до 1 жовтня 2008 р. будь-яка зі сторін має право з нього вийти, попередивши про своє рішення іншу сторону», - заявив пан Затулін. Він відзначив, що якщо Україна серйозно збирається вступити в НАТО і її бажання буде підтверджено на саміті в Бухаресті, усередині Росії неминуче посиляться голоси на користь виходу з договору.

Парламентарій від Партії регіонів Тарас Чорновіл вважає, що істотної ревізії договору не буде, тому що в цьому не зацікавлена Росія. «Але нас в черговий раз можуть посунути в питанні військово-технічної кооперації. Російські політики, які хочуть її обмежити, одержать непогані шанси фактично додушити український військово-промисловий комплекс на зовнішніх ринках», - сказав депутат. Він припустив, що на слуханнях в Держдумі обговорять декілька законопроектів, які недавно були прийняті в Україні, зокрема — про визнання держборгом Росії всіх боргів Ощадбанку і ухвалу про достроковий перегляд питання базування Чорноморського флоту Росії.

«Черговий привід розкрутити антиукраїнську карту не повинен дивувати. Спроба прив`язати питання стратегічного вибору України і питання безпеки до невиконання базового договору між Україною і Росією нічого не дасть», - вважає директор Центру світу, конверсії і зовнішньої політики Олександр Сушко (Київ). Він нагадав, що хоча в договорі є пункт про обопільне зобов`язання непідписання угод, направлених проти інтересів однієї із сторін, в ньому немає зобов`язань по збереженню нейтралітету і позаблоковості. Договір також містить взаємні зобов`язання не здійснювати недружніх кроків по відношенню один до одного. «Якби в Україні виникло бажання провести подібні слухання на цю тему, то список недружніх кроків з боку Росії склав би не одну сторінку. Її можна так само звинуватити в порушенні договору. Але це було б неконструктивно», - заявив експерт.

Директор Інституту національної стратегії Станіслав Белковський (Москва) також упевнений, що ні до яких реальних політичних наслідків парламентські слухання в Росії не приведуть. «Росія втратила статус регіональної держави, втратила і ключові схеми впливу на Україну. Тому всі риторичні вислови нічого не означають, і російські політики це розуміють», - сказав політолог.

***Договір про дружбу, співпрацю і партнерство Україна і Росія підписали 31 травня 1997 р. Він є одним з основоположних правових актів у міждержавних відносинах двох країн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От бачите 1 квітня вже не настало а Дума вже готується "відсмалити" :)

Сподіваюсь Джорджі в боргу не останеться :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шуфрич обозвал Буша и Ющенко хромыми уткой и гусем

Член фракции Партии регионов Нестор Шуфрич назвал визит в Украину президента США Джорджа Буша "визитом хромой американской утки к полухромому украинскому гусю".

ОБ этом он сказал в кулуарах Верховной Рады, сообщает пресс-служба депутата.

"Почему хромой американской утки? Потому что в Америке президентов на последнем году выполнения полномочий, когда они практически никем не воспринимаются и ничего не решают, традиционно называют "хромой уткой", - сказал Шуфрич.

"А почему к полухромому гусю? Потому что в следующем году закончится его (Ющенко) срок. Хотя, учитывая, как он "гогочет", то может стать "хромым" уже в этом году", - добавил депутат.

При этом Шуфрич заметил: "Гусь, потому что это украинская глупая, самовлюбленная птица, которая много гогочет, а толку от него, кроме как съесть, никакого".

http://www.pravda.com.ua/ru/news/2008/4/1/73860.htm

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...