Перейти до змісту

Як заставити ЖКП утеплити труби опалення і гарячого водопостачання

Ukrainec

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Всім привіт!

Надіюсь нікому не потрібно пояснювати навіщо потрібно утеплювати труби теплопостачання у підвалах, особливо якщо у вас в будинку/під"їзді встановлено лічильник? Тому в даному топіку наведу приклад історії 3-х місячного "бодання" з ЖКП, яка завершилася "хапіендом".

Так ось минулого року, ми встановили лічильник обліку тепла на підїзд, а тому логічним постало питання відновлення ізоляції труб у підвальному приміщенні, від лічильника до споживача. Якогось року, за рішенням міськради ЖКП провели утеплення труб ізолоном, але як завше по дибільному. На трубу з зовнішнім діаметром 58мм за допомогою дроту і якоїсь мами "натягнули" ізолон діаметром 52мм! Ось що з цього вийшло:

Спойлер

IMG7218.jpg

IMG7216.jpg

Ну місяць звернень толку "0".

Все це заставило мене в чергове "загострити сокиру війни" і йти в наступ!

Витративши кілька вечорів на вивчення документації і година в підвалі породила наступний документ:   

Спойлер

%D0%90%D0%9A%D0%A2_%D0%97%D0%A0%D0%90%D0

IMG7214.jpg

IMG7224.jpg

IMG7213.jpg

IMG7221.jpg

І тут почався "пін понг" з ЖКП, у відповідь на акт отримали ось це:

Спойлер

1.jpg

Я крив цим:

Спойлер

2.jpg

+ усне спілкування; Був ще "хід конем", в якості звернення до депутат ЛМР, але не думаю, що це зіграло якусь ключову роль, хоча я готувався вже навіть йти навіть до суду (Навіть ключову дату собі встановив: перше квітня :)), але обійшлося!

За півтора місяці "туди-сюди", почув від керівника ствердне ЗРОБИМО! (чолов"яга той, як на мій погляд ніби адекватний). Те "зробимо" тягнулося ще два місяці, настала весна і ось нарешті вчора прийшов майстер з ЖКП відчитатися, що все зроблено! 

Сходив я сьогодні глянув; ну справді на 95% те що я собі уявляв зроблено:

Спойлер

IMG20160317205824.jpg

IMG20160317205738.jpg

IMG20160317205728.jpg

IMG20160317205759.jpg

Так що як кажуть "без бумажки ти какашка..." особливо в наш час! ;)

Опубліковано

Вам лічильник хто встановлював Жек, чи стороння організація? 

Прецедент є. ) Буду ворушити мешканців. Проблема точно та сама.  В нас труби не частково, а майже повністю голі.

Опубліковано

Стороння контора: "Мегавод", але я її вам не раджу... 

Мешканців не треба ворушити, їх достатньо поставити до відома і зібрати підписи, було б бажання діяти

Опубліковано

Суть не в тому.

Тепловий лічильник вже стоїть. Ставила стороння компанія. В кошторисі було десь 20к з гаком на "утеплення підвалу". По факту труби голі - платимо, хоч і менше, але забагато. При середній 0,+5 вуличній виходить 10-11 грн/квадрат. Жек відмазується - поставили лічильник - ваші проблеми. )

Цей сезон переживем, далі будем розбиратись. Невиконання робіт згідно кошториса пахне криміналом. Чи ні? 

Опубліковано
Цитувати

утеплення труб ізолоном, але як завше по дибільному. На трубу з зовнішнім діаметром 58мм за допомогою дроту і якоїсь мами "натягнули" ізолон діаметром 52мм! Ось що з цього вийшло:

вангую, що по доках закуплено ізолон 58 мм. і скотч металізований

а по факту взяли 52 мм, і різниця пішла в чийсь карман

п.с. а за тему люто-бешено +

Опубліковано
14 годин тому, Opel75 сказано:

Суть не в тому.

Тепловий лічильник вже стоїть. Ставила стороння компанія. В кошторисі було десь 20к з гаком на "утеплення підвалу". По факту труби голі - платимо, хоч і менше, але забагато. При середній 0,+5 вуличній виходить 10-11 грн/квадрат. Жек відмазується - поставили лічильник - ваші проблеми. )

Цей сезон переживем, далі будем розбиратись. Невиконання робіт згідно кошториса пахне криміналом. Чи ні? 

А у вас є відповідальна людина за керування тепловим режимом? Бо лічильник сам по собі економить десь так як у вас і виходить. В холдний сезон можна і в мінус "просісти". Насправді значна економія досягається лише тоді коли відбувається керування подачею теплоносія. Ось чому так вихваляють автоматичні теплові пункти, бо в них регулювання відбувається в залежності від температури повітря на вулиці і корегується у відповідності до зміни кожного градуса. Можливо і в ручну (як це відбувається в мене), але тоді якщо температура значно щодня коливається потрібно мінімум 1 раз на день регулювати. 

Насправді утеплення труб це 1-3% тепловтрат, які потрібно усувати в комплексі.

12 годин тому, rl72 сказано:

вангую, що по доках закуплено ізолон 58 мм. і скотч металізований

а по факту взяли 52 мм, і різниця пішла в чийсь карман

Та ні, не знаю плакати чи сміятись, але вони певно і на це не здатні, бо коли навіть цього разу закуповлювали ізолон купили точно такий же самісінький :) то ще їздили 3 дні міняли :D  

Опубліковано

1. Є. Регулює двічі на добу (зранку збавляє, ввечері піддає).

2. Повний бардак і всеохоплюючий пох....ізм.

Опубліковано

Тоді не знаю? Потрібно робити енергетичний аналіз.

Ще: чим керується людина коли регулює? Якщо шкалою батерфляя - то одне, якщо показами вбудованого в лічильник витратоміра, то зооовсім інше. В нас за лютий близько 6,5 грн будо і зараз при 0...+5 в середньому по 0,29коп/1м2/добу виходить.

Опубліковано

Старими матеріалами діам.52 мм обмотали труби діам.40 і 32мм. Решта пішла на сусідній під'ізд. Ніби все нормально.

Я розумію, що історія хоч з натіком на "зраду" куди цікавіше сприймається... Всім так хочеться вчергове почути про неі, а іі нема! Є лише приклад: не піднімеш дупу і не будеш звертатися куди треба, і вимагати те що потрібно то ніц не буде. І винен будеш сам!

ТЧК

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...