Перейти до змісту

Який вибрати компютер для 3дмакса

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Добрий вечір, давно не збирав пк, тому вибився з цін та новинок, підкажіть, які вибрати комплектуючі, враховуючи те що, робота буде в 3дмаксі та вложитись в 1к зелених, а також, чому надати перевагу: амд чи інтел, та нвідіа чи радеон, і чи бере відеокарта участь в рендерингу, і чи варто брати потужне відео, чи краще зосередитись на виборі процесора ?

Опубліковано

Я б збирав на 8-10-12 ядерному Xeon, LGA2011, по карточках - однозначно Nvidia FX 5000-6000 серій, в ідеалі Nvidia Tesla

Опубліковано

Однозначно Інтел. Хeon в ідеалі. Якщо бюджету не вистачає, то тоді i7. Проф. відеокарта не потрібна. Вистачить звичайної, але не лоу-енд. (все одно рендерити будете скоріш за все використовуючи cpu а не gpu рендери, а відеокарта в більшості потрібна для комфортної роботи). Оперативної пам'яті потрібно багато. Мінімум 16. Краще 32. DDR3 чи 4 залежить від обраної платформи.  

По HDD- краще SSD і звичайний якщо бюджет дозволить. 

Це все якщо для для нормальної роботи а не для хоббі.

Опубліковано

Відеокарта в основному впливає лише на відображення в вюпорті, чим потужніша тим плавніше. Рендерінгом займається CPU (v-ray в приклад не берем). Тому раджу доплатити і взяти

i7-5820k. 6 Ядер буде цікавіше в максі. Головний мінус це як зажди фінанси, виходить дорожче на декілька тисяч, але в бюджет вкладетесь. Ну і перспективи більше, все таки LGA2011-3.

Опубліковано

На рахунок LGA2011-3, я згідний, але пвід нього мп дешевше 9к не знайдеш, а то вже занадто великий вихід з бюджету

Опубліковано

На рахунок LGA2011-3, я згідний, але пвід нього мп дешевше 9к не знайдеш, а то вже занадто великий вихід з бюджету

По 6 є, що всього на 3 тисячі більше за вашу.

Опубліковано

Рендерінгом займається CPU

Буду сперечатися. Хоча я не є розробник 3Д моделей. Але тести показують, що краще взяти nVidia Qudro FX (як писав Deemon).

І рендеринг буде якщо не в рази швидший , то відчутно помітний.

для системи 128 гіг ССД. І вистачить і запас є. (система розсирається з часом)

Для іншого файла вистачить 1Тб.

Відео, я писав вище. Ігрові відяхи не для рендеринга. Зовсім.

Процесор - чим більше ядер і кеша. Знову ж таки в ДІмона написано. Якщо закруто ,варто пошукати мамку на 1366 і відповідний ксеон до неї.

Якщо із більш стандартних сокетів, то 1155 і7 2600к - повинно вистачити з головою. Його не нового можна знайти з мамкою

ОЗУ 16 гіг вистачить.

Корпус +  бж - це вже релігія :)

Я б радив купити не нову Робочу станцію WorkStation трапляється 2-процесорні на ксеонах із 8-12 гігами ОЗУ. ІЗ Квадро-відео.

Із Вінтами і т.д.

На Борді була тема. Правда ,чоловік трохи дорого їх цінив.

Опубліковано

OLX пропонує без Вінтів і без відео за 21 000 . + SSD (128 гг) 1600 + 1Тб 2300 і того 3900 разом - 25 000. Це на тисячу менше, ніж твій бюджет.

Але ще потрібна Квадро відео. А це ще 6 000.

Опубліковано

А що саме в тому 3дмаксі буде робитись?. Моделінг під ігри, інтер'єрка, ландшафти, чи рендер для відеопродакшна? Під деякі з цих задач можна зекономити на відеокарті або навіть на проці. А так звичайно інтел/нвідіа наскільки грошей вистачить. І раджу не забувати про БЖ. А то бували випадки. Наскладали навибирали а блок того не витягнув :)

Опубліковано

Рендерінгом займається CPU

Буду сперечатися. Хоча я не є розробник 3Д моделей. Але тести показують, що краще взяти nVidia Qudro FX (як писав Deemon).

І рендеринг буде якщо не в рази швидший , то відчутно помітний.

для системи 128 гіг ССД. І вистачить і запас є. (система розсирається з часом)

Для іншого файла вистачить 1Тб.

Відео, я писав вище. Ігрові відяхи не для рендеринга. Зовсім.

Процесор - чим більше ядер і кеша. Знову ж таки в ДІмона написано. Якщо закруто ,варто пошукати мамку на 1366 і відповідний ксеон до неї.

Якщо із більш стандартних сокетів, то 1155 і7 2600к - повинно вистачити з головою. Його не нового можна знайти з мамкою

ОЗУ 16 гіг вистачить.

Корпус +  бж - це вже релігія :)

Я б радив купити не нову Робочу станцію WorkStation трапляється 2-процесорні на ксеонах із 8-12 гігами ОЗУ. ІЗ Квадро-відео.

Із Вінтами і т.д.

На Борді була тема. Правда ,чоловік трохи дорого їх цінив.

Правильно людина написала шо рендерінгом займається тільки CPU. Рендерити можна навіть на інтегрованій карті і на топовій - час буде однаковий. Відеокарта для того що б зручно було працювати, моделити...При рендері проц загружається на 100%.

Опубліковано

Всім дякую за поради, еа рахунок станції, то в цьому немає потреби, рендеритись будуть інтер'єри та ландшафти, а цього, що я підібрав вистачить повністю

Опубліковано

При рендері проц загружається на 100%.

Якщо я кодую відео кодеком Н264 - то задіюю проц.

Якщо якобсь сучасною прогою типу Все-в-одному - то задіюю ГПУ. (CUDA) - швидше в рази. За те якість гірша.

ЩОдо рендерінга  то є конкретні порівняння:

http://www.youtube.com/watch?v=kl4yNCgD3iA

https://www.youtube.com/watch?v=AqmgxxZ73U4

Опубліковано

При рендері проц загружається на 100%.

Якщо я кодую відео кодеком Н264 - то задіюю проц.

Якщо якобсь сучасною прогою типу Все-в-одному - то задіюю ГПУ. (CUDA) - швидше в рази. За те якість гірша.

ЩОдо рендерінга то є конкретні порівняння:

http://www.youtube.com/watch?v=kl4yNCgD3iA

https://www.youtube.com/watch?v=AqmgxxZ73U4

Тож автора написав для чого йому ПК. Може в кодуванні відео використовується відеокарта. А при рендері,як автор пише, інтер'єрів , ландшафтів, які він буде робити в 3d max,буде викорстовувати Vray(також є GPU), або нову в наш час Corona Render (яка тільки процом прораховує).
Опубліковано

Тож автора написав для чого йому ПК. Може в кодуванні відео використовується відеокарта.

Писав свій пост до того, як побачив пост автора.

А взагалі, це моветон просити допомоги і не вказувати для чого саме.

Порадьте ігровий комп!

(і тут почалося, і7, GTX990 32 ГБ ОЗУ вінти по 3 ТБ і т.д.)

А на фіналі виясняється, що гратися буде 5-річна дівчинка в ігри на кшталт "пошук предметів". І мультики "Свинка Пепа" на ютубі.

Зазвичай коли людина просить подібних порад, то чітко вказує цілі.

Сервер для SQL-ної 1С-ки 8,2. Бекапи + файлопомойка. Працювати в терміналі 20+ чоловік. База Овер 1Гб.

Опубліковано

Я і сам толком не знав для яких цілей, бо то не собі підбираю, зараз вияснилось, от і від цього відштовхуємось,

Опубліковано

є хороший комплект під твої задачі: Intel Xeon E5-2650 Socket LGA2011 2GHz(2.8GHz Turbo Boost)/8GT/s/20MB - 8 ядер / 16 потоків Pegatron IPIWB-PB (Pittsburgh) Intel X79

а ціну? (можна в ПМ)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...