Перейти до змісту

Громадська організація

omur

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня. шановний пане меценасе!

Проблема, якщо коротко, така - хочу створити громадську організацію (поки що розмите спрямування, але однозначно для добрих справ, без політики). з чого почати? окрім визначення напрямку, назви, символіки, написання статуту і т.д. Чи для всіх тих організацій необхідні 1000 прихильників, зазначених у ЗУ "Про обєднання громадян" (в мене нема ще тисячі бажаючих робити добрі справи. поки...)? куди іти, аби зареєструватись? які необхідні документи? дуже прошу Вашої поради.

З повагою,

Олександр

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не знаю. Не займався...

Але на борді є люди, які займалися - наприклад, Forever Autumn - можна в неї запитати.

Так само рекомендував би зайти в облдержадміністрацію - в той відділ, який займається реєстрацією ГО, знайти час, щоб їхні чиновники не були дуже зайняті, і конкретно про все розпитати - думаю, це буде найбільш правильно.

ЗУ "Про об'єднання громадян" ще не вивчав - тому що дуже завантажений. А щоб дати відповідь по питанню, яким ніколи не зймався - треба уважно вивчити нормативну базу. Тому утримаюся від скоропальних і, можливо, некомпетентних відповідей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У громадській організації в принципі вистачає і 10 чоловік.

Пишеться заява на ім*я реєстратора в облюстиції (препротивні люди). Краще туди навідатись передчасно.

Окрім Статуту оформляютсья наступні документи:

1. Відомості про засновників: П.І.Б., дата народження, місце проживання, місце роботи, посада, що засвідчується головою організації.

2. Відомості про апарат управління: П.І.Б., дата народження, місце проживання, що засвідчується головою організації.

3. Протокол засідання, де ухвалено рішення про створення організації, її назву, про органи управління і т.п.

4. Обов*язково у Статуті повинні бути вказані цілі створення даної організації.

З.І. Нам відмовили у реєстрації. Або чекали, що дамо на лапу, або ж не зрозуміли цілі створення нашої організації. А ми провтикали в іншому.

Тому краще всього раджу знайти спеціально навчену людину-бігунка, котра за енну суму грошей займається не тільки поданням документів до облюстиції, а й подальшим оформленням необхідних документів в обмежений термін: свдоцтва, довідки зі статистики, податкової і т.п.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тому краще всього раджу знайти спеціально навчену людину-бігунка, котра за енну суму грошей займається не тільки поданням документів до облюстиції, а й подальшим оформленням необхідних документів в обмежений термін: свдоцтва, довідки зі статистики, податкової і т.п.

Хіба є проблемою отримання свідоцтва і довідки з статистики??? А в податкову інформацію відсилає реєстратор.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хіба є проблемою отримання свідоцтва і довідки з статистики??? А в податкову інформацію відсилає реєстратор.

не знаю, як я написала, до цьго етапу ми не дійшли на жаль.

Складність у тому, що є такий фактор як робота... в робочі дні навряд чи кудись вирвешся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не знаю, як я написала, до цьго етапу ми не дійшли на жаль.

якщо не секрет, чим була вмотивована відмова в реєстрації?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо не секрет, чим була вмотивована відмова в реєстрації?

Я особисто листа з відмовою не бачила ще й до цього часу (що свідчить про організованість тих, з ким ми проводили реєстрацію), тому про мотивацію можу судити зі слів тих, хто безпосередньо займався біганиною з документами: невідповідність і невключеність деяким пунктів із закону "Про об*єднання громадян"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При правильному підході вся процедура займе до 1 місяця.

Ніяких проблем при цьому не виникає.

Головне:

1) 3 засновника;

2) хороший статут;

3) ініціатива;

4) знати, куди бігати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При правильному підході вся процедура займе до 1 місяця.

Ніяких проблем при цьому не виникає.

Головне:

1) 3 засновника;

2) хороший статут;

3) ініціатива;

4) знати, куди бігати.

5) взяти відпустку за свй рахунок

6) знати, кому дати на лапу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже дякую всім добрим людям за допомогу і поради! Зрозумів, що сам не впораюсь - звернувся до "спєциально обучєнних" людей ^_^ сподіваюсь, все буде якнайліпше і про нас ще почують :D ще раз дякую!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже дякую всім добрим людям за допомогу і поради! Зрозумів, що сам не впораюсь - звернувся до "спєциально обучєнних" людей ^_^ сподіваюсь, все буде якнайліпше і про нас ще почують :D ще раз дякую!!!

також сподіваюсь на таке :) швидкої реєстрації та вдалих проектів. якщо нам вдасться просунутись в даному напрямку -- можливо "будєм дружить сємьямі" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...