Перейти до змісту

Очередная выходка печально известного ЕСМ


lumax

Рекомендовані повідомлення

У неділю під посольством України в Ізраїлі активісти ЄСМ та їхні ізраїльські соратники спаплюжили національний прапор України. Таким чином вони протестували проти присудження звання Герой України Головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу. Демонстрантів затримала поліція.

Про це повідомляє сайт ізраїльської російськомовної газети Седьмой канал. Члени забороненого в Україні Євразійського союзу молоді під українським посольством у Тель-Авіві тримали у руках символіку своєї організації та плакати із написами російською мовою «Нацистские лизоблюды вон» та іншими наклепницькими і образливими для держави України і всього українського народу гаслами. Вони розірвали, топталися ногами та спалили жовто-блакитний стяг.

Серед демонстрантів були громадяни Ізраїлю, серед них Авігдор Ескін та Ітамар Бен-Гвір, що їх і затримала поліція. Згодом Бен-Гвіра було відпущено, натомість Авігдора Ескіна взято під арешт. Ізраїльтянину інкримінують "порушення громадського порядку" та «наругу над українським прапором».

Учасники акції стверджують, що протестували проти визнання вояків Української повстанської армії воюючою стороною і проти присудження звання Герой України провіднику УПА Романові Шухевичу.

Нагадаємо, Євразійський союз молоді є забороненою в Україні організацією, оскільки сповідує шовіністичні російські ідеї.

У листопаді 2007 року активісти ЄСМ розгромили у Москві виставку Голодомор в Україні.

18 жовтня 2007 р. члени ЄСМ заявили, що знищили Державний Герб України, встановлений на Говерлі. 20 жовтня Служба безпеки України встановила осіб, які поглумилися над державною символікою. Після цього ідеолога Євразійського союзу молоді Олександра Дугіна та лідера ЄСМ Заріфулліна було знову оголошено персонами нон-грата в Україні.

За інформацією СБУ, підозрювані не знищували державну символіку, а тільки імітували цей процес. ЄСМ висміяв дану заяву й оголосив голову СБУ своїм почесним членом.

Взято отсюда

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...