Перейти до змісту

Порада щодо материнки

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Маю ASUS P%K SE, на якій стоїть XEON E5440 і 8 гіг оперативки. Маю два харда. і купив SSD, на який поставив систему. ССД показує швидкість в 2 рази нижче заявленої. В чому причина? В відсутності САТА3 на материнці чи інша? Чи є мамки під XEON, щоб підтримували САТА3. І хто може купити мою, щоб я доплатив і взяв іншу. Пам"ять ДДР2. 800 частота. Дякую.

Опубліковано

В біосі пошукайте параметр ide-sata контролера і виставте AHCI.

Ну і віндовс ставте не нижче 7, бо ХР - це смерть для ССД.

Опубліковано

Маю два харда. і купив SSD,

спробуй відімкнути два звичайні і потестувати швидкість ССД

є здогадка що чіпсет(операційка) ріже всіх на один лад

Опубліковано

"швидкість в 2 рази нижче заявленої" - це яка? Бо маркетологи завжди пишуть на коробці максимальні значення швидкості, а в реальній роботі все по іншому. Тест AS SSD Benchmark прояснив би ситуацію.

Опубліковано

все верно проблема в сата

у меня была таже проблема с ссд винтом но на сокете 1155

пришлось поменять мамку с подддержкой сата3 6 Гбит / с

http://kb-ru.sandisk...a-ii-и-sata-iii

Опубліковано

Дякую за поради. Тестив при включених інших двох хардах. Швидкість 150, а не 450, як заявлена.HD speed Цією утиліткою пробував. Певно, все таки в материнці справа. А чи є материнки, щоб підтримували сата3 і XEON 5440 мій став?

Опубліковано

А чи є материнки, щоб підтримували сата3 і XEON 5440 мій став?

Є. Правда вони дорогі як зараза... .Б.В, від 1000 грн.

Дешевше купити 1155 / 1150. Там одразу Сата-3.

Да процик буде слабший за ксеон. за те новий сокет. І чеерз півроку можна навідкладати на повноцінний і3 чи і5!

Я переїхав з 775 на 1150.

Мамка з mSata та WiFi.

SSD 128Gb поставив. Заявлено 520/320 - реально 450/320. AS SSD Benchmark score - 1050

Ненависна мені (але вже починаю любити :) ) WIndows 8.1 вантажиться, су*ка, аж за 5 секунд від "пік".

Опубліковано

Пробував кодувати відео з АВІ в МПЕГ;. На диску з операційкою звичайному і на диску з ССД. Операційні системи ідентичні. Там - 3хв і 1 с. Тут- 1 хв і 38 с. Може, не заморочуватись тестами і працювати собі:) Але грузиться вінда 7Х64- 20с. Але поставилась з нуля 13хв. Х.З. чи радіти? :))))))))

Опубліковано

продай свою систему и купи на сокете 1150 коре ай5

мамку возьми нормальную

и не зацикливайся на старых ксенонах

Опубліковано

А чи є материнки, щоб підтримували сата3 і XEON 5440 мій став?

Є. Правда вони дорогі як зараза... .Б.В, від 1000 грн.

Socket 775 + Sata III ? Ні синку, це фантастика. Не було таких МП, оскільки всі чіпсети під 775 підтримували тільки SATA2, а додаткових контроллерів SATA3 ніякий виробник, наскільки я знаю, додатково не ставив. Треба шукати МП, яка підтримує AHCI. Різниця у швидкості між SATA2 i SATA3 у повсякденній роботі буде майже непомітна.

Опубліковано

Socket 775 + Sata III ? Ні синку, це фантастика. Не було таких МП, оскільки всі чіпсети під 775 підтримували тільки SATA2, а додаткових контроллерів SATA3 ніякий виробник, наскільки я знаю, додатково не ставив.

Я мав на увазі нові материнки із подвійною памяттю ддр2 та ддр3. Вважав, що там є уже САТА3. Але таки да, їх не ставили.

Я просто сплутав із 1155. Як переїхав з 775 на 1155, то там уже був сата3.

А проблема таки вирішується контроллером. Головн7е, щоб він ТОЧНО був САТА3. Бо з САТА 1 та 2 - вагон.

Маю якогось дома на РСІ-Е 1х (маленький) - можу дати на тести, якщо цікаво.

Але переходити на 1155 / 1150 уже пора.

Бо ксеон - це тимчасове покращення. Так би мовити - перебитися.

.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...