Перейти до змісту

Допоможіть вибрати Вінт

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вінт під домашню мултимудійну систему (Хочу дивитися фільми ходити в інет і ча від часу попрацювати з фотографіями) вимоги адекватна робота розмір від 1-3 терабайт бюджет від 1000 до 2000 грн. питання в тому яку краще швидкість вибрати 5900- 7200 об. яка марки вінчестерів краще показуються себе в експлатації, менше ламаються ?

Опубліковано

Якщо добавити +/- 500 грн, то за 2,5 к може вийти набір 60 Гб ssd під систему і програми + 1 Тб hdd на фільми, музику і т.д. - не варіант?

Як на мене - оптимальний вибір, але якщо не те що треба- то в цій ціновій категорії:

-або гібридний seagate на 1 Тб

-або wd, тільки не green.

За samsung-toshiba-inshi vurobnuku ні хорошого, ні поганого не чув, тому і не буду говорити...

Якось так.

Опубліковано

Якщо розмір 1-3 Тб - це має бути "файлопомийка" (або архів для збереження інфи). Якщо інфа ВАЖЛИВА - RAID (для ПК).

В різні роки різні виробники випускають "вдалі" моделі - тому тести і огляди в поміч.

Швидкість 7200 дасть швидший доступ до файлу, але більшу вібрацію і знос.

Швидкість 5900 повільніший доступ, але менша вібрація і знос (так звані "гріни" і "відео").

Менша кількість пластин ("блінів") і "голів" - більша надійність, менші габарити, менше тепловиділення.

Чим більший буфер - тим краще.

Власний досвід: WD, Seagate, Samsung, Hitachi, Toshiba.

Дуже задоволений - Toshiba DT01ACA300. Тихий, холодний, адекватно паркується.

При купівлі орієнтувався на актуальні тести і огляди на ITC, IXBT, ...

• 2 тижня потому...
Опубліковано

а порадьте ще програму щоб глянути стан вінтів

Яких ?ССД? Чи звичайних?

Для звичайних - Вікторія. Для ССД - SSDLife.

Бажано від виробника утиліти ще використовувати.

Опубліковано

Хочу купити

3Тб SATA3 Seagate Barracuda 7200.14 ST3000DM001

чітаю відгуки троха стромно хто що скаже?

Опубліковано

Хочу купити

В мене Seagate 1Тб (DM серії) на момент купівлі був найшвидшим в тестах і оптимальним. Система на ньому крутиться добре. Але коли постало питання купівлі 3Тб теж спочатку хотів брати "брата", але начитавшись інфи саме по 3Тб перейшов на HItachi (ІМХО задоволений - в одному системнику працює тихіше (однозначно) і холодніше (програмно показує), паркується добре (для мене важливо так як на сховище система може деколи звертатися дуже рідко).

Якщо все таки надумаєш брати Seagate перед робою обов'язково перевірити і прошити останнім стабільним firmware (після залиття інфи виробник не гарантує збереження оної після прошивки).

Опубліковано

Seagate 1Тб (DM серії) на момент купівлі був найшвидшим в тестах і оптимальним

Якби може був там Констелейшн :) Із 128-метровим кешом, тоді було б ще цікавіше.

Опубліковано

Коли я свої брав (2012) Констелейшн ще не було. Якщо виходити з інфи то питання по ціні теж 3Тб vs. 1Тб.

Хоча думаю Констелейшн розрахований в першу чергу на багато звернень значної кількості користувачів.

А під домашню мультимедійну систему розмір мав би бути в пріоритеті. :0123:

Опубліковано

Хочу купити

у самого баракуда 7200 тільки об'єм менший - раджу 5+ років працює тьфу тьфу...

Опубліковано

Оскільки купується жорсткий під мультимедіа, треба щоб був тихий і не гарячий. В мене особисто WD Green стоїть, не шумний і достатньо швидкий. Можна взяти і "червоний" WD Red, тільки той вже дорожчий буде, але і гарантії на рік більше.

Тестування WD Green / WD Red - вони трішки повільніші за Seagate, але це в даному випадку плюс - менша швидкість = менший знос рухомих елементів, а отже більш тривалий термін служби.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...