Перейти до змісту

Охолодження ПК

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Виникла проблема з гарячою відео картою під час ігор. Відео стареньке Nvidia 7300 GT 256mb 128bit з пасивним охолодження. Карта нагрівалася до 60 градусів. Я поставив великий кулер з БЖ і температура зараз в іграх 45 максимум. Тепер питання CPU. Стоіть Атлон 4000+ х2 2,10гц. Температура в режимі спокою 45-46 градусів, в браузері 55-48. Питання чи потрібно щось робити з охолодженням процесора чи це його робоча температура ? Термопасту міняв.

Скрін 1 тест на стійкість системи в Евересті

Скрін 2, рижим спокою

Скрін 3 Характеристика ПК

post-7779-0-73628900-1427718258_thumb.jp

post-7779-0-47454800-1427718282_thumb.jp

post-7779-0-48450500-1427718289_thumb.jp

Опубліковано

В мене також був цей процесор, і грівся капітально, до 90°C :_09:! Комп вирубався, спрацьовував захист. Спочатку думав глюк датчика, але зняв кришку, радіатор на дотик піпєц гарячий ( охолодження було рідне, термопаста свіжа, перекосів не було )

Придбав цікавіше охолодження від Phenom II X4 965...

post-19351-0-79897800-1427719405_thumb.jpost-19351-0-92310500-1427719412_thumb.j

Може на 10% краще стало, комп в іграх не через 5хв, а через 20 виключався :_16:

Почав гуглити, шукати товаришів по нещастю. Хтось радив відкрити кришку, хтось здирав бляшку, щоб поміняти термопасту на кристалі, водяне охолодження ( дорожче за сам пк ), потім натрапив на замикання ножок в сокеті foxconn.

зробив так як на фото, купив 1м лєски 0.5мм порізав на кусочки і проложив між ножками. І вуаля температура в простої 36-38 °C, під нагрузкою вище 55 °C не піднімалась

В мене проблема вирішилась, але не факт, що це ваш випадок

Опубліковано

поки температура не критична - треба влітку міряти при 30+ на вулиці.

і для пасивної відеокатри 60 - нормально

Опубліковано

В мене також був цей процесор, і грівся капітально, до 90°C :_09:! Комп вирубався, спрацьовував захист. Спочатку думав глюк датчика, але зняв кришку, радіатор на дотик піпєц гарячий ( охолодження було рідне, термопаста свіжа, перекосів не було )

Придбав цікавіше охолодження від Phenom II X4 965...

post-19351-0-79897800-1427719405_thumb.jpost-19351-0-92310500-1427719412_thumb.j

Може на 10% краще стало, комп в іграх не через 5хв, а через 20 виключався :_16:

Почав гуглити, шукати товаришів по нещастю. Хтось радив відкрити кришку, хтось здирав бляшку, щоб поміняти термопасту на кристалі, водяне охолодження ( дорожче за сам пк ), потім натрапив на замикання ножок в сокеті foxconn.

зробив так як на фото, купив 1м лєски 0.5мм порізав на кусочки і проложив між ножками. І вуаля температура в простої 36-38 °C, під нагрузкою вище 55 °C не піднімалась

В мене проблема вирішилась, але не факт, що це ваш випадок

Ну у мене він не виключаэться. Вчора стояв десь біля 2 годин на тесті при 100% завантаженні , то проц нагрівся до 70 градусів. В іграх температура у мене 53-57 градусів

Опубліковано

В мне Zalman CNPS5X Performa на і5 4670к - дуже задоволений.

А в мене Zalman CNPS10X Optima на i5 3550, і що??? Яке це має відношення до проблема автора.

На Core i5 можна пасивне охолодження ставити, він холодний. А 10-річний атлон гарячий ого-го

Опубліковано

Термопасту міняв.

термопаста свіжа

Я тут, вчора, одному форумчанину ставив ксеона. Він також вважав, що чим бліьше пасти - тим краще :) Насправді все навпаки. Термопасти має бути МІНІМУМ.

Я вже неодноразово писав. Можна пошукати в технічних форумах мої пости стосовно цього.

зайва термопаста - гарантований перегрів.

У мене майже завжди були якісь цікавіші, від стокового, кулери. ТОму із перегрівом процесора проблем не було. Але є ще один момент, вентиляція в корпусі. Якщо вона відсутня, тоді перегрів ймовірний частіше, аніж із людським охолодженням.

Опубліковано

В мне Zalman CNPS5X Performa на і5 4670к - дуже задоволений.

А в мене Zalman CNPS10X Optima на i5 3550, і що??? Яке це має відношення до проблема автора.

На Core i5 можна пасивне охолодження ставити, він холодний. А 10-річний атлон гарячий ого-го

Відношення пряме- хороший куллер - холодний проц,який не вимикається.

Опубліковано

В мне Zalman CNPS5X Performa на і5 4670к

Ну молодець, похвалився! Тепер всі знають, який у тебе процесор модний і дорогий!

+1.

Опубліковано

Термопасту міняв.

термопаста свіжа

Я тут, вчора, одному форумчанину ставив ксеона. Він також вважав, що чим бліьше пасти - тим краще :) Насправді все навпаки. Термопасти має бути МІНІМУМ.

Я вже неодноразово писав. Можна пошукати в технічних форумах мої пости стосовно цього.

У мене майже завжди були якісь цікавіші, від стокового, кулери. ТОму із перегрівом процесора проблем не було. Але є ще один момент, вентиляція в корпусі. Якщо вона відсутня, тоді перегрів ймовірний частіше, аніж із людським охолодженням.

В мене з нанесенням термопасти все Ok

Опубліковано

Тут крім грамотного охолодження компонентів, треба ще й про вентиляцію корпусу подбати, того як відведене тепло від процесора і карти треба вивести назовні з корпусу, якщо охолодження самого корпусу зроблено через *опу, то ніякий крутий кулєр на проці нічого не вирішить, перевірено на власному досвіді і Атлоні 6400+

Опубліковано

Відношення пряме

Ніякого відношення. У тебе моднячий проц нового покоління на 22нм технології, а у автора, на 65нм технології. Його робоча температура - 55-72°С.

У твого ж максимальна до 70°С.

В мене з нанесенням термопасти все Ok

Я ж кажу, чоловік вчора так само вважав:)

Опубліковано

Зараз з таким курсом долара тільки кпт-8 можна мазати як масло на хліб.
Опубліковано

Термопасту міняв.

термопаста свіжа

Саме з твоїх постів я почав наносити мало пасти:)

Хтось писав про шум пк, він у мене тихий.

Опубліковано

Зараз з таким курсом долара тільки кпт-8 можна мазати як масло на хліб.

Більшість так і вважає. Зазвичай помилково. Можна і КПТ-8 грамотно нанести. Що й робив колись. Зараз маю непогану ZP360. Ціна прийстойна, і вистачає її ой як на довго. Особливо при правильному нанесенні.

Саме з твоїх постів я почав наносити мало пасти:)

ДЯкую, хоч комусь допоміг :)

Повторюся ще раз:

h06Pp.jpg

Тепер по темі:

така температура відеокарти - норма ,особливо для пасивної. АЛЕ! Варто подбати про її охолодження все одно.

Звичайний корпусний кулєр 80 мм. Прикрутити гвинтиками / самонарізами / стяжками до радіатора, включити в материнку і мати святий спокій.

АБО - замінити систему охолодження на активну. Із згорілих відях. Вистачає у людей.

Зроби фото відяхи, або знайди в неті фотку.

Опубліковано

alexvvv, не все так страшно

Є ідейка скинутись і купити в складчину пасту *вигідну банку* GD 900 у китайців, по тестах по х-ках не пасує Arctic Cooling MX-2, але за більш розумні гроші ;)

Опубліковано

Ну з відео проблема вирішина. Я на стяжки та саморіз поставив велий кулер від бж. Шуму не маэ, а температура впала на 10-15 градусів

Опубліковано

тут в сусідній темі чоловік продавав кілька класних кулерів процесорних. Я б на Муген звернув увагу!

Варто поторогуватися.

Шуму не маэ, а температура впала на 10-15 градусів

Все просто! :)

Опубліковано

тут в сусідній темі чоловік продавав кілька класних кулерів процесорних. Я б на Муген звернув увагу!

Варто поторогуватися.

Шуму не маэ, а температура впала на 10-15 градусів

Все просто! :)

Тобто,коли Ви пропонуєте "моднячий" куллер, то все гуд -коли я то мінуси...

Опубліковано

Тобто,коли Ви пропонуєте "моднячий" куллер

Я пропоную звернути увагу. Продавець не я ,якщо ви не помітили. А ви походу, похвалилися.

І я не мінусив!

Опубліковано

Тобто,коли Ви пропонуєте "моднячий" куллер

Я пропоную звернути увагу. А ви походу, похвалилися. І я не мінусив!

Я знаю,що не ви мінусили і я не маю звички вихвалятися :_08: .Просто запропонував, хотів допомогти і все...Ну то таке

Опубліковано

Просто запропонував

Вірю, але вийшло, що похвалився. Ну то таке.

Просто Перформа дорога, Оптіма дешевша, але все одно дорога. Муген - тошонада буде.

Опубліковано

У мене колись був такий процик від АМД, ну і крім нього ще пару, поки не поставив гарні кулери на вдув/видув у корпусі, температура при нагрузці була майже критична літом, при тому що кулер на процесорі був від пічки феном 965 на теплових трубках.

Скоріше за все проблема ваша у поганій вентиляції корпусу, або "зеркало" кулера погано прилягає... ну або брак в самому проці (кришка до кристала погано прилягає).

Я також читав поради Zheny@, бо раніше думав "капнув, і після прижиму вилізе лишнє саме :_07: ", потім просто пластиковою карткою рівняв і всьо :)

А елементами Пельтьє хтось пробував охолоджувати?

не знав що таке є навіть )))

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...