Перейти до змісту

Багатотарифні лічильники на електроенергію

espert

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня! Задумуюсь поставити у себе у квартирі багатотарифний лічильник на світло. От і маю питання, в першу чергу до тих, хто має такі речі в себе, чи вигідно це є?

Що краще ставити, двохтарифний лічильник чи трьохтарифний?

Чи це проста марна трата грошей?

І хто знає, скільки ця послуга вартує у Луцьку.

.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А скільки ж в квартирі нагорає світла? Я розумію коли великий будинок на електроопаленні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А скільки ж в квартирі нагорає світла? Я розумію коли великий будинок на електроопаленні.

Ну не знаю, в нас в середньому виходить 250-300 Квт. зимою. Звідки - сам не знаю. Але опалення - насос постійно воду ганяє, всякі електрочайники, фени, праски.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну не знаю, в нас в середньому виходить 250-300 Квт. зимою. Звідки - сам не знаю. Але опалення - насос постійно воду ганяє, всякі електрочайники, фени, праски.

погоджуюсь, так на ніч можна закинути стіралку чи ше шось придумати,

впринципі в європі це нормальна практика,

а трьохтарифний це як?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

погоджуюсь, так на ніч можна закинути стіралку чи ше шось придумати,

впринципі в європі це нормальна практика,

а трьохтарифний це як?

якщо не помиляюся:

1 тариф години пік приблизно 7-9 і 18-20 відповідно це найдорожчий 100%

2 тариф між годинами пік вдень середній 75%

3 тариф так званий нічний 50% пікового

Приблизно так, в часі можливі неточності, але сам принцип змалював.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо точно - то так:

За двозонними тарифами:

• 0,7 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23.00 до 7.00),
  • повний тариф в інші години доби.

За тризонними тарифами:

• 1,5 тарифу в години максимального навантаження енергосистеми (з 8.00 до 11.00 і з 20.00 до 22.00);
  • повний тариф в напівпіковий період (з 7.00 до 8.00, з 11.00 до 20.00 і з 22.00. до 23.00);
  • 0,4 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23.00 до 7.00).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікаво, думаю в обл енерго добрепоганяють за всякими справочками шоб такий лічильник поставити

резонно ставити тризонний лічильник

яка приблизна ціна питання?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На разі цікавився лічильниками в інтернеті. Ціни різні. В середньому для квартири вартує 1200 грн. Думаю в обленерго +- пару гривень. Прикидаю, що в 2 тисячі наших гривень вкластися можна. На разі цікавлюся, чи дійсно це вигідно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

недорого, відносно врооді,

цікаво за скільки він окупиться

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо точно - то так: ...

Буде трошки нетак, а краще щодо тарифного коефіцієнта

http://www.nerc.gov....x.php?news=4258

"Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла зміни до Порядку застосування тарифів на електроенергію.

Зміни передбачають зменшення для населення тарифного коефіцієнта з 0,7 до 0,5 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години доби). Ця норма застосовується у разі використання побутовими споживачами двозонного обліку електричної енергії. ...

... Зазначене рішення набуде чинності з 1 квітня 2015 року після державної реєстрації в Міністерстві юстиції та офіційного опублікування в «Офіційному віснику України»."

Двозонний тариф вигідніший, ніж трьохзонний, так як в періоди години максимуму треба обмежувати себе в користуванні електроприборами

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо точно - то так: ...

Буде трошки нетак, а краще щодо тарифного коефіцієнта

http://www.nerc.gov....x.php?news=4258

"Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла зміни до Порядку застосування тарифів на електроенергію.

Зміни передбачають зменшення для населення тарифного коефіцієнта з 0,7 до 0,5 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23-ї години до 7-ї години доби). Ця норма застосовується у разі використання побутовими споживачами двозонного обліку електричної енергії. ...

... Зазначене рішення набуде чинності з 1 квітня 2015 року після державної реєстрації в Міністерстві юстиції та офіційного опублікування в «Офіційному віснику України»."

Двозонний тариф вигідніший, ніж трьохзонний, так як в періоди години максимуму треба обмежувати себе в користуванні електроприборами

Дуже дякую за інформацію.Про це прочитав вперше. Думаю тоді варто дзвонити в обленерго і вже говорити з ними.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

espert,

Зазначене рішення набуде чинності з 1 квітня 2015 року після державної реєстрації в Міністерстві юстиції та офіційного опублікування в «Офіційному віснику України».
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

espert,

Зазначене рішення набуде чинності з 1 квітня 2015 року після державної реєстрації в Міністерстві юстиції та офіційного опублікування в «Офіційному віснику України».

А Ви думаєте така штука робитиметься менше як місяць) Аби до літа змінити лічильника)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про зональні лічильники тут вже писано-переписано, в тому числі і мною. Вчіться користуватись пошуком.

Вигідно при споживанні понад 700 кВт/годин на місяць (принаймні так було в 2011 році).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дзвонив в обленерго, сказали, що задоволення вартуватиме близько тисячі гривень зі всім.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У встановленні зонного лічильника ще є одна "біда". В лічильнику може бути "обмежувач", запрограмований на дозволену потужність споживача. Наприклад - в квартирі 3 кВт, то при включенні бойлер 1,5 кВт+пралка(1.5-2 кВт) - і обмежувач відключає електроенергію. Точно не знаю чи це так, бо ще не вияснив остаточно, але про таку можливість незручностей треба не забувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

espert побачив ваш пост в схожій темі про лічильники.

Вже оплатив. Вийшло 1066 грн для квартири. Чекаю на заміну.

Будь-ласка коротко опишіть всю процедуру -

-яка заява

-що входить в цю суму 1066гр.

-який лічильник [виробник]

-який ваш місячний розхід електроенергії в кВт,

-що спонукало перейти на двотарифний лічильник [крім реклами на це],

-які електроприлади стоять що споживають багато електроенергію особливо цікавить це бо я так зрозумів що ви живете в квартирі багатоквартирного будинку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...