Перейти до змісту

Саморобні клінги - браслети протиковзання

jack74

Рекомендовані повідомлення

Збираюсь з'їздити в Карпати і от вирішив про всякий випадок запастись так званими клінгами - браслетами протиковзання (антибукси). В інеті багато інформації, кому цікаво - може сам пошукати почитати... Варіантів виконання набачив багато, але вирішив зробити ще простіше :)

Отже, прикинув, порахував кількість необхідних комплектуючих, пішов в "Епіцентр" і купив все необхідне

UWPfZ.jpg

А саме:

1. Ланцюг (4мм, короткі ланки, зварні) - 3 метри. (по 32,65 грн./метр = 97,95 грн.)

Чому саме три метри? Ну, взяв заміряв ширину ската (в мене 175/70R13), це десь 15см, накинув по 5см по боках, вийшло 25см. Два ланцюжки на браслет, три браслета на колесо, колеса ведучих два, тобто: 2*25*3*2=300см. Але! тут потрібно ще врахувати те, що при розрізання купленого ланцюга на 12 ланцюжків ви викинете 11 ланок! Але тут виявилось "але" "Епіцентра" - вони ріжуть ланцюги тільки кратно метру... ну, в такому разі я вирішив спробувати взяти менше, а там якщо що, то докупити...

Порада: коли проплатите ланцюга і прийдете до продавця на відрізку, попросіть його відразу порозрізати того ланцюга на потрібні вам шматки. менше мороки потім...

2. Ремінь для кріплення вантажу - 3 подвійні комплекти (по 59 грн./компл. = 177 грн.)

NJZP6.jpg

3. Болти метричні Д6х50 - 12 штук (вони на вагу, вийшло 9 грн.)

4. Гайка М6 - 84 штуки (вони теж на вагу, вийшло 11 грн.)

5. Шайби на д6 - 24 штуки (вони також на вагу, вийшло 5 грн.)

За все - рівно 300 грн.

Ну а далі справа декількох хвилин (якщо ланцюг вже порізаний):

- два кінця ланцюжків скріплюються таким комплектом метиз:

AZNcq.jpg

Я всередину накрутив гайок, ліньки було бавитись, а можна було гарненьку трубочку вирізати :)

Також на край краще накрутити самоконтрящу гайку (таку з пластмаскою всередині ;)), але в "Епіцентрі вони були дорогі і я просто зажав гроші :) Потім вдома пошукаю, заміню.

Виходить ось така частина браслету

pAHkS.jpg

В мене ланцюжки вийшли по 14 ланок, але краще, щоб кількість ланок була непарна (розтягніть рівно ланцюг і зрозумієте чому - крайні ланки будуть в одній площині, а в мене вийшли перпендикулярними).

Тепер дістаємо ремені, чіпляємо наші ланцюги на колесо, відміряємо скільки відрізати ременя, і по цьому розміру відрізаємо зайві кінці в усіх ременів. Наприклад, в мене "хвости" вийшли по 80 см. До речі, відрізати краще не перпендикулярно поперек, а трішки під кутом... так би мовити загострити кінці хвостів... тоді їх легше пропихати в затискач. Обрізані краї обплавляємо над вогнем (запальничка, свічка, плита...), щоб вони не куйовдилися і не розплітався ремінь.

Отримуємо ось такі комплекти

UcxBX.jpg

Для "роботи" вони заплітаються таким чином (ну тільки на колесі, звичайно)

yol0.jpg

acJFr.jpg

Ну от і все, наші браслети готові до використання.

Ось так вони сидять на скаті

Vxru5.jpg

YhfTZ.jpg

yWQ14.jpg

JhcAY.jpg

PSeh7.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Круть! Думав таке ж робити для АТО , якщо троси і защьолки брати окремо - виходить значно дешевше. Хоча... правильніше сказати виходиЛО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хенд мейд, круто. Але, буду відвертим. В Карпати на 13-колесах, куди!!!? Міжміські дороги чистять, проїзд є. Якщо замите, непроїде ніхто. В далеких селах їздити не на УАЗі,неможливо. Колії і т.д.

Знищити свою машини, варто? Відмовляти не буду, подумайте перш ніж їхати туди і прокладати дорогу.

Ідея маж життя, безперечно.

П.С краще взяти стропу чи троса(дріт для прикурки), це теж необхідне.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Київ-Чоп і основні туристські маршрути чистять доволі справно (позичав колись цепи, щоб підніматися на круті підйоми - навіть не пригодились) . А від пригод, типу попасти в заметіль ніхто не застрахований. Аби поблизу якась "колиба" тільки була :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Потрібна річ, собі збирався робити, але відпала необхідність.

Одна поправка. Браслети робити трішки довші. Щоб облягали покришку і до диска не доходили десь на ланку півтори.

Пояснюю. Якщо попасти на мерзлий сніг чи лід що пластинами буде колотися (коли колесо провалюється по самі диски), то у Вашому випадку стропу може перерізати з часом і прогавити коли згубиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Круть! Думав таке ж робити для АТО , якщо троси і защьолки брати окремо - виходить значно дешевше. Хоча... правильніше сказати виходиЛО.

я шукав окремо самі зажими... не знайшов...

а для АТО... я б теж робив з задоволенням, якби зажими де оптом знайти... Ланцюга теж можна пошукати дешевшого, "чорного". Бо все остальне, то копійки... Замість болтів бралася б шпилька, чи навіть пруток. По кінцях по гайці і заклепати, чи зваркою... та варіантів здешевити вистачає, а от зажими.... все впирається в них...

Треба ще пошукати ... мож в китайців...

Хенд мейд, круто. Але, буду відвертим. В Карпати на 13-колесах, куди!!!? Міжміські дороги чистять, проїзд є. ...

П.С краще взяти стропу чи троса(дріт для прикурки), це теж необхідне.

це само-собою, а на рахунок 13-х колес - ну я ж не на сафарі збираюсь, чи по полонинах гасати :) Мені все по асфальту, а боаслети про всяк випадок... Дорогу ж може за лічені хвилини замести...

Потрібна річ, собі збирався робити, але відпала необхідність.

Одна поправка. Браслети робити трішки довші. Щоб облягали покришку і до диска не доходили десь на ланку півтори.

все правильно, я так і писав, що треба було хоч на ланку довше. А в ідеалі брати на цілих три більше ніж в мене. Ну, зрозуміло, що мається на увазі для саме такого самого колеса. А для інші розмірів треба рахувати по конкретному скату.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

вчора конкретно допомогли вигрібтись з болота!

До речі, зима цього року в нас, звичайно, не під "клінги" :), але все ж - бачив в Епіцентрі, оці ремні для кріплення вантажу, що я купував по 59 грн.за комплект, зара всього лиш 63 грн., тобто, враховуючи, як на все попіднімали ціни "за доларом", то ці майже не подорожчали! Купуйте, поки є ;) (не реклама :D)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Готові комплекти на передні колеса по 300грн. продають, смисл тоді купивати і робити і заплатити ті самі кошти, протому що  ланцюги одягаються значно швидше?!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 хвилин тому, ISV сказано:

Готові комплекти на передні колеса по 300грн. продають

Які?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На форумі Рено

http://www.renault-club.kiev.ua/forum/index.php?showtopic=47931&view=findpost&p=1045894

ЦЕПИ ПРОТИВОСКОЛЬЖЕНИЯ !
Распродажа
172040 LAVITA Цепи противоскольжения KN40
172050 LAVITA Цепи противоскольжения KN50
172060 LAVITA Цепи противоскольжения KN60
172070 LAVITA Цепи противоскольжения KN70
172080 LAVITA Цепи противоскольжения KN80
172090 LAVITA Цепи противоскольжения KN90
172110 LAVITA Цепи противоскольжения KN110
172120 LAVITA Цепи противоскольжения KN120
Фиксированая цена -300 грн

172040_529358911fb6d.jpg

Думаю якщо для ато то він ще скине трохи

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну, що я можу  сказати... я таких цін ніде не бачив. На його сайтах (що тут, що тут...дзеркала,  схоже) такого товару я не знайшов... купиш - похвалишся ;)

Да, і не забувай, ще "плюс" за пересилку (мін 30грн.)

ПиСи: Да! і ще! Лавіта - окупантський виробник! ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, jack74 сказано:

ну, що я можу  сказати... я таких цін ніде не бачив. На його сайтах (що тут, що тут...дзеркала,  схоже) такого товару я не знайшов... купиш - похвалишся ;)

Да, і не забувай, ще "плюс" за пересилку (мін 30грн.)

ПиСи: Да! і ще! Лавіта - окупантський виробник! ;)

Виробник Китай, пересилка делівері 19грн. Продавець з Житомира, може хтось буде проїздом - зможе забрати.

Якщо потрібно для бордівців візьмусь за доставку в Луцьк.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 9 місяців потому...

ну шо, пора робити! :) Бачив в Епіцентрі ті ж ремені, ціна не змінилась, так що вперед :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...