Shipshinka Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:18 #1 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:18 Не знаю, де краще створити тему... тому тут. Сьогодні приходить до мене сусід, із запитанням. Чи є в мене банківська картка. Він продає телефон на олх, і є покупець, який хоче придбати, запитує куди переказати кошти. Ну, кажу, дзвони та кажи, що картка є. Набирає номер, повідомляє покупця, що картка є. Передає мені трубку, приблизно така розмова: покупець(п) - я(я) П- Добрий день, як вас звати? Я- Добрий, Олексій... П- Дуже приємно, мене Станіслав. Мені потрібен номер картки, куди я зможу переказати гроші. Я- диктую... П- Термін дії до?.. Я- !?, диктую... П- Переверніть картку на зворотній бік... (диктує 4 перші цифри під магнітною стрічкою. Він називає цифри (швидко), я стверджую. Після четвертої цифри мовчить, чекаючи, що я продовжу... П- (після паузи) Назвіть будь ласка три останні цифри. Я- Для чого вам цифри, введіть номер картки, і з'явиться моє прізвище, вам цього достатньо. П- Назвіть три останні цифри, щоб я впевнився, що ви власник картки. Я- Вам достатньо знати номер рахунку. П- Яка сума на вашій карті? Я- Не пам'ятаю...П- Мені треба пересвідчитись, що це ваша картка, назвіть три останні цифри. Я- Вам не потрібні ті цифри. П- У вас є якась недовіра до мене? Я- Так, є. (починає щось морозити, про те що він юр-особа, купує на фірму, і т.п.) П- Назвете три останніх цифри? Я- НІ, вони вам не потрібні. П- Тоді я не впевненний що ви є довірена особа, тому купувати не буду. Я-... Приблизно така відбулася розмова. Три цифри, це CVV-код. Знаючи номер картки, термін дії, та CVV-код. Можна робити платежі в інтернет, не маючи (фізично) картки. І при цьому не потрібен пін-код. Для того, щоб переказати на картку гроші, потрібен тільки номер рахунку та прізвище власника (для виключення помилкового введення номеру), все!!! Будьте уважні, а якщо Вашу картку, беруть сторонні особи (при розрахунках), затріть CVV-код та термін діі, на картці. Я на своїй затер... P.S. У сусіда картка теж є. Але "покупець" поцікавився чи є там кошти. Сусід відповів що є... 40коп. "Покупець" сказав, що не може перекинути гроші на рахунок з таким балансом, та порадив знайти довірену особу з карткою...
Deemon Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:24 #2 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:24 Shipshinka, ти просто адміральний генерал майор очевідность, стопіцот раз усі банки нагадують своїм клієнтам про нерозголошення таких даних даних третім особам, нікому і ніколи. Давати свою картку лапати постороннім? Хм, цікаве хоббі
vaz75 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:25 #3 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:25 Про це треба розповідати, розповідати, розповідати...Тоді шахраям не буде шансу.
NoGood Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:28 #4 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:28 Ну а привязка до номеру телефона і смс з кодом?
Shipshinka Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:37 Автор #5 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:37 В 03.01.2015 в 16:28, NoGood сказав: Ну а привязка до номеру телефона і смс з кодом? Це працює в приват24. А якщо купувати поза П24, то немає смс. Якщо є ці дані по картці, то шахраї обходять, і проблему з підтвердженням по смс. В 03.01.2015 в 16:24, Deemon сказав: Shipshinka, Давати свою картку лапати постороннім? Хм, цікаве хоббі Якщо розраховуєтесь, в магазині, ресторані, картку беруть...
Deemon Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:38 #6 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:38 це клієнти самі пхають в жменю офіціянтці яка либиться, а тра підняти зад і підійти самому до терміналу.
vaz75 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:48 #7 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:48 Ну, зокрема, в Там-Тамі на касі продавець бере вашу картку і проводить через термінал, а над нею вісить камера. Я думаю ви здогадуєтеся, що там взнати всі реквізити картки не важко.
Skorpio76 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:50 #8 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:50 ці В 03.01.2015 в 16:25, vaz75 сказав: Про це треба розповідати, розповідати, розповідати...Тоді шахраям не буде шансу.ТС (точніше сусіду) попався слабенький шахрай. Туго у нього (шахрая) з логікою. Для шахрайства краще підходять старші люди, які на свою біду вирішили щось продати на ОЛХ. Саме серед цієї категорії продавців найлегше знайти необізнаних з такою формою шахрайства.Старші люди навряд чи будуть продавати мобільні телефони. Щось дачне, запчастини до старого авто і т.д.- це товари, які може продавати старша людина. Тому невірну товарну групу обрав шахрай. У цій групі товарів продавці - це переважно молоді хлопці, які про такі "фокуси" вже чули і спроба шахрайства 99% буде невдала.З власного досвіду. Щонайменше двічі стикався з такими "покупцями". Один (як він сказав чистою рос мовою з Рівного) хотів купити для свого "клієнта" стару неприглядну шафу (її доставка у Рівне коштувала б дорожче за саму шафу). Типу він посередник!!! купує шафу, яке вже сподобалася клієнту у Рівному. Брєд. Скажу чесно, вже хотів повідомити номер картки, але був не у Луцьку... Думаю, окрім номера картки нічого не повідомив би.Другий випадок відносно нещодавно. Не пам"ятаю якого "барахла" стосувався інтерес "покупця". Кажу йому "відпишіть мені через на ел/пошту (в оголошенні є така опція), повідомлю номер картки щоб не помилитися, напишете куди висилати". На що він мені відповів "У нас в офісі немає інтернету (чи то ел пошти)". Мало стримав себе щоб не сказати "А у офісі ваші колеги не в полосаті костюми одягнуті?".Спільне, що помітив у дзвінках шахраїв:1. Не цікавляться деталями товару. 2. Мова специфічна, характерна для "мешканців" місць позбавлення волі. 3. Тиснуть, вимагають під різними причинами інформацію про картку як-найшвидше. 4. Видають себе за представників бізнесу (менеджерами), а цікавилися барахлом, орієнтованим на дачників, пенсіонерів і т.д.У мене інше питання - на якому етапі шахраю можна підкинути невірну інформацію, що б він "попалився" і бажано мав проблеми? Чи можливо підставити шахрая? Як це зробити?
BodyLife Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:51 #9 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:51 В 03.01.2015 в 16:48, vaz75 сказав: Ну, зокрема, в Там-Тамі на касі продавець бере вашу картку і проводить через термінал, а над нею вісить камера. Я думаю ви здогадуєтеся, що там взнати всі реквізити картки не важко.Так вже давно зі спутника газети читають, так що каси то вже прошлий вєк)) Ви під тотальним контролем...
Deemon Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:56 #10 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:56 Цитата Ну, зокрема, в Там-Тамі на касі продавець бере вашу картку і проводить через термінал, а над нею вісить камера. Я думаю ви здогадуєтеся, що там взнати всі реквізити картки не важко. роздільна здатність камери спостереження дозволяє при маханні картою засікти 16 цифр номеру-рельєфу і CVV? там точно камера, чи лабораторний мікроскоп? смішно, ну їйбо...
Shipshinka Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:58 Автор #11 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 16:58 В 03.01.2015 в 16:50, Skorpio76 сказав: У мене інше питання - на якому етапі шахраю можна підкинути невірну інформацію, що б він "попалився" і бажано мав проблеми? Чи можливо підставити шахрая? Як це зробити? Ну, хіба тільки, балакати як лох, який повівся. І надати непривдиву інфу, що до терміну дії картки, та CVV-коду. А коли хитрий, введе і зауважить, що щось не вірно, послати нах...
Skorpio76 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 17:07 #12 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 17:07 В 03.01.2015 в 16:58, Shipshinka сказав: В 03.01.2015 в 16:50, Skorpio76 сказав: У мене інше питання - на якому етапі шахраю можна підкинути невірну інформацію, що б він "попалився" і бажано мав проблеми? Чи можливо підставити шахрая? Як це зробити?Ну, хіба тільки, балакати як лох, який повівся. І надати непривдиву інфу, що до терміну дії картки, та CVV-коду. А коли хитрий, введе і зауважить, що щось не вірно, послати нах...Послати нах... і номер мобільного з відповідними коментарями пустити по безмежних просторах Інтернету - це програма - мінімум. Хотілося, що б шахрай засвітився на камери банку чи ще якось "влетів". Загалом такі шахрайства можливі в тому числі через те, що сім-картки у вільному продажі.
vaz75 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 17:10 #13 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 17:10 В 03.01.2015 в 16:56, Deemon сказав: Цитата Ну, зокрема, в Там-Тамі на касі продавець бере вашу картку і проводить через термінал, а над нею вісить камера. Я думаю ви здогадуєтеся, що там взнати всі реквізити картки не важко. роздільна здатність камери спостереження дозволяє при маханні картою засікти 16 цифр номеру-рельєфу і CVV? там точно камера, чи лабораторний мікроскоп? смішно, ну їйбо... Ну може й так, я дав версію, після свят перевірю (в мене над касою FullHD IP-камера висить). Думаю навряд чи хтось тут таке робив і на всі 100% сам перевірив і впевнений, що нічого не видно.
Demeter Опубліковано 3 Січня, 2015 в 17:13 #14 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 17:13 Цитата У мене інше питання - на якому етапі шахраю можна підкинути невірну інформацію, що б він "попалився" і бажано мав проблеми? Чи можливо підставити шахрая? Як це зробити? Тут, на борді, вже хтось писав: підключити на телефон тариф із бонусами за вхідні дзвінки (наприклад, лайф ) і дати побалакати людям які мають "час та натхнення". Як мінімум...
Адміністратори t0rik Опубліковано 3 Січня, 2015 в 17:16 Адміністратори #15 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 17:16 По замовчуванню інтернет-платежі в Приватбанка вимкнені
Shipshinka Опубліковано 3 Січня, 2015 в 17:25 Автор #16 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 17:25 В 03.01.2015 в 17:16, t0rik сказав: По замовчуванню інтернет-платежі в Приватбанка вимкнені Напевно, це не єдиний шллях отримання коштів "нашаріка". Або шахраі, спонукають до підключення такої послуги.
sergej Опубліковано 3 Січня, 2015 в 17:36 #17 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 17:36 В 03.01.2015 в 16:48, vaz75 сказав: Ну, зокрема, в Там-Тамі на касі продавець бере вашу картку і проводить через термінал, а над нею вісить камера. Я думаю ви здогадуєтеся, що там взнати всі реквізити картки не важко.Вже колись обговорювали щось подібне, як цього уникнути. Я роблю такhttp://board.lutsk.u...entry1053140370
olun4ik Опубліковано 3 Січня, 2015 в 18:28 #18 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 18:28 В мене завжди при покупках в інтернеті приходить смс з кодом-підтвердженням(щось типу сек'юріті коду) і тільки після введення правильних циферок знімаються гроші. Хоча, коли просто поповняєш телефон, підтвердження не потрібно, напевно, просто платіжний сервіс інший.. Portmone наприклад.
Factory Опубліковано 3 Січня, 2015 в 18:46 #19 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 18:46 взагалі на цю тему я вже якось думав)можна розводілу і самого розвести якщо язик підвішений:коли дзвонять і починається взнавання лєвої інформації можна вмикати 'менеджера' і спробувати швидко нагрузити- ну знаєте я немаю достовірної інформації по балансу але точно платежі приходили, давайте ви залишите своі контактні дані і наша фірма зателефонує, булоб непогано якщо визалишите номер карти з якоії буде проведено оплату за товар так ми швидше обробимо ваше замовлення і відпрвимо товарякщо є досвід триндіння на дроті з клієнтами то це не проблемаможна їхні схеми на них і застосовувати, як то кажути клин клином)булоб цікаво так пару разваділ попалити з полічним)
Deemon Опубліковано 3 Січня, 2015 в 19:02 #20 Опубліковано 3 Січня, 2015 в 19:02 Мені здається, що сучасний нарід, який з інтернетами на ти, простіше об"єгорити, ніж бабулю з глухого села, заміною гривні на євро з потретом Кучми.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.