Перейти до змісту

23 квадрата незалежності, на власній землі. Мінідом.

paksivatova

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

ушп фундамент не розглядав через бюджет, мені мій фундамент робота + матеріали став 10тис грн

При пошаговом поступлении средств, затратно сразу залить ушп, но ведь и в твоём доме потом появился утепленный черновой пол, отопление, водопровод, электрика, канализация. А тут все и разом, а ещё и теплоаккамулятор на 30 кубов бетона :-), именно последний пункт в этом фундаменте мне нравится.

мені самому подобається плита, але її ціна все-таки більша ніж стовпчиків, крім того на момент початку будівництва були такі моменти, по-перше, я сам був некомпетентний по плиті і по-друге, сумнівався в компетентності будівельників, які виконували мені всі роботи, да і не був впевнений остаточно в яких місцях закладати всі комунікації в плиті, тому вирішив піти простішим шляхом)

• Відповідей 115
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
Опубліковано

ИЗГОТОВЛЕНИЕ УТЕПЛЕННОГО ПОЛА

Все помним, что дом должен быть транспортабелен, т.е. делиться на 2 части для возможности перевозки. Основы взяты иp каркасного строительства, но со своими поправками.

2 части между собой скреплены шпильками. к фундаментным шлакоблокам никак не закреплен.

лаги 50х150мм, пирог таков, стротекс1300, нитка удерживающая минвату, 100-150мм минваты, алюминизированный паробарьер с проклейкой,22мм дсп.

между блоком и деревом пролаживали в один слой битумку сертентид smile.gif +вспененный полиэтилен.

одно из правил, каждый вечер ВСЕ и ВСЯ у нас укутывалось серой мешковиной типа гидро,паро,ветро от головных болей насморка геморроя вздутия и прочего пленкой smile.gif)) на утро все было чистенькое и приятно было работать с материалом.

post-27763-0-88964800-1420825839_thumb.j

post-27763-0-18976500-1420825842_thumb.j

post-27763-0-77036900-1420825843_thumb.j

post-27763-0-21192600-1420825845_thumb.j

post-27763-0-58480600-1420825930_thumb.j

post-27763-0-17895900-1420825933_thumb.j

post-27763-0-02785900-1420825936_thumb.j

post-27763-0-76274300-1420825937_thumb.j

Опубліковано

Мені здається, що найоптимальнішим для молодої сім'ї все ж мали б бути однокімнатні квартири. Це вигідно з боку опалення, коли з усіх сторін сусіди помагають, це вигідно і по матеріалах для забудовника. Просто розбалансованість всієї нашої економіки, влади зробили з дешевої нерухомості дорогі сімейні проекти. Криза у нас тільки починається, і про продаж дешевого житла за елітними цінами можна забути. Вже зараз в приміських зонах будують будинки з однокімнатними квартирами по 15-18000$. Це біля Львова, наприклад. Знайомі придбали однокімнатну на 39 квадратів за 23$ з автономним опаленням. Тобто щось міняється.

Власний будинок то звичайно класно. Але дійсно ніхто не говорить про дозвільну документацію, про вартість проведення і підключення світла до ділянки, про підключення до каналізації, чи вигрібну яму, про проблеми з водою, вартість буріння сверловини і про те, що на ділянці взагалі може не виявитись придатної води. Якщо це все звести, то побудова власного будинку для життя сім'ї штука затратна, а для декого взагалі попандос. Я от не розумію переваги переносного будинку? Що це таке? Може краще пригнати прицепний вагончик з Німеччини за 3000$ і возити його по світах? Чи скласти конструктор з двох товарних контейнерів десь в гаражному кооперативі, обробити, утеплити і площа тим нівроку і міцність і живуть, принаймі в Москві чувак так пару років жив поки квартиру не прикупив.

Постійно стикаюсь з людьми, які в місті хочуть жити як в селі, а в селі, як в місті. Що в одному, що в другому випадку, це задоволення не з дешевих:)

Опубліковано

Мені здається, що найоптимальнішим для молодої сім'ї все ж мали б бути однокімнатні квартири. Це вигідно з боку опалення, коли з усіх сторін сусіди помагають, це вигідно і по матеріалах для забудовника. Просто розбалансованість всієї нашої економіки, влади зробили з дешевої нерухомості дорогі сімейні проекти. Криза у нас тільки починається, і про продаж дешевого житла за елітними цінами можна забути. Вже зараз в приміських зонах будують будинки з однокімнатними квартирами по 15-18000$. Це біля Львова, наприклад. Знайомі придбали однокімнатну на 39 квадратів за 23$ з автономним опаленням. Тобто щось міняється.

Власний будинок то звичайно класно. Але дійсно ніхто не говорить про дозвільну документацію, про вартість проведення і підключення світла до ділянки, про підключення до каналізації, чи вигрібну яму, про проблеми з водою, вартість буріння сверловини і про те, що на ділянці взагалі може не виявитись придатної води. Якщо це все звести, то побудова власного будинку для життя сім'ї штука затратна, а для декого взагалі попандос. Я от не розумію переваги переносного будинку? Що це таке? Може краще пригнати прицепний вагончик з Німеччини за 3000$ і возити його по світах? Чи скласти конструктор з двох товарних контейнерів десь в гаражному кооперативі, обробити, утеплити і площа тим нівроку і міцність і живуть, принаймі в Москві чувак так пару років жив поки квартиру не прикупив.

Постійно стикаюсь з людьми, які в місті хочуть жити як в селі, а в селі, як в місті. Що в одному, що в другому випадку, це задоволення не з дешевих :)

есть истина в ваших словах. но 23 к.у.е за 1 к.кв. много. + адская комуналка ежемесячно, не стоит оно того. НО у КАЖДОГО СВОИ ПОТРЕБНОСТИ!

бррр, что за глупости переносной дом? я ж не имею ввиду взял и перетащил его за пол дня в другой конец Луцка, это стационарный дом, который можно перевезти малой кровью.

изначально надо четкое ТЗ, а потом выдавать решение нагора. Если у вас не будет цели, то у вас никогда не будет жилья, которое вам нравится. без цели и квартира не квартира и хоромы не вмилость, потому каждому свое. :)

вот если бы застройщик отдавал квартиры в районе 15 к.у.е. с адекватной квартплатой и следил за последующим состоянием домов, было бы прекрасно.

Опубліковано

При наявності автономного опалення ви за всі витрати платите по лічильниках, точно так як в приватному будинку. інша справа коли ви підключені до мереж опалення олігархату. хоча, якщо ви ведете забудову в садовому товаристві, то слід мати на увазі, що електрику вам поставлятиметься не Волиньобленерго, а голова-власник садового товариства, якщо його приватизували. В такому випадку електрика буде дорожчою, бо свої інтереси він не упустить.

Загалом ідея цікава. Декілька моїх знайомих будувались схожим чином по дачних товариствах. В більшості є мрія - власний будинок і це один з шляхів реалізації її. Але тут не обговорюється питання вартості землі під забудову крім всього вище згаданого. В межах міста - це справа не дешева, хіба десь в селах, але проблема з добиранням, комунікаціями.

Ваш варіант оптимальний в якості дачного будинку, або реконструкції-перебудови вже існуючих будівель. Бо дешевий будинок в місті, то велика ілюзія, а ілюзії розвивати не варто.

Опубліковано

Вибачаюсь за невеликий оф-топ

3.jpg

Будинок мрії в 30 кв.м.

всегда рад в теме таким постам:) только жаль стоимость остекления этого райского домика выше стоимости моей коробки :(

Опубліковано

Будинок мрії в 30 кв.м.

всегда рад в теме таким постам :) только жаль стоимость остекления этого райского домика выше стоимости моей коробки :(

В нашому кліматі думаю такий будиночок не побудуєш))

Опубліковано

Алексей Валерьевич, а як каркасна технологія із прибудованою теплицею товаришує? Дерево не буде гнити?

точно так же как и бетонные, стальные и кирпичные, будет открытая влага, будет разрушение и гниль с плесенью. но сейчас есть куча пароизолирующих вариантов, потому ничего страшного нету. Я не тепличник, потому не могу понять сути проблемы или вопроса.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

3.jpg

Будинок мрії в 30 кв.м.

Малоооо. Тобто мала площа будинка, якщо у нього має зявитись офіційний власник, проект і здача в експлуатацію. Пардон, але менше 35кв.м. будувати будинки у нас неможна... такі нажаль жорсткі правила.

Опубліковано

і зробити скатну кришу

Це типу плоску , майже горизонтальну?

Pultowa_trecha.png

так, як душі завгодно, і любий нахил.

Каркасний міні будинок ...випуск "ДАЧА" з Кузьмою Скрябіним( Домік з односкатною кришою....

Опубліковано

На просторах сети попалась мне на глаза ванная комната, с похожей планировкой как у меня. Очень даже ничего.

Дозвольте вставить 5 копійок...

Гуд планування. Один момент є...

При вході зразу там-стіралка? Якщо це вона, тоді треба, щоб стояк (вивід каналізаційний з будинку) був підєднаний до унітазу, а все решта до цього стояка. Чому так? Коли стіралка працює-вода яка скидається з неї буде робити дезинфекцію всієї каналізаційної системи...

Опубліковано

На просторах сети попалась мне на глаза ванная комната, с похожей планировкой как у меня. Очень даже ничего.

Дозвольте вставить 5 копійок...

Гуд планування. Один момент є...

При вході зразу там-стіралка? Якщо це вона, тоді треба, щоб стояк (вивід каналізаційний з будинку) був підєднаний до унітазу, а все решта до цього стояка. Чому так? Коли стіралка працює-вода яка скидається з неї буде робити дезинфекцію всієї каналізаційної системи...

дякую, цікава думка. занотую собі

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...