gorik Опубліковано 31 Грудня, 2007 в 19:53 #1 Опубліковано 31 Грудня, 2007 в 19:53 Нарешті збулися мої мрії і я обзавівся акваріумом. Попрацювавши трохи над ним ось що вийшло.Чекаю коментарів і пропозиці.І ще таке питаннячко, як видно з фото на внутрішній стороні стінок акваріума є бульбашки повітря, чим їх можна прибрати, чи може вони самі відпадуть.Тільки приаттачити зображення не виходить, підскажіть як.
Banzai Опубліковано 31 Грудня, 2007 в 20:17 #2 Опубліковано 31 Грудня, 2007 в 20:17 хз... залей хоть на фтп...
dimmon Опубліковано 2 Січня, 2008 в 11:06 #3 Опубліковано 2 Січня, 2008 в 11:06 Это только я картинок акваса не вижу или они там есть?
keepo Опубліковано 2 Січня, 2008 в 12:10 #4 Опубліковано 2 Січня, 2008 в 12:10 Суслика видиш? - И я не вижу, а он есть gorik, вишли фото на мою електронну адресу (скинув в ПП) - викладемо.
dimmon Опубліковано 4 Січня, 2008 в 13:51 #6 Опубліковано 4 Січня, 2008 в 13:51 Нормально , только так и не пойму какой литраж, примерно 150-200? Наклейка думаю лишнаяя? Да и рыбок чет я не увидел, где они?
gorik Опубліковано 4 Січня, 2008 в 14:34 Автор #7 Опубліковано 4 Січня, 2008 в 14:34 Літраж акваріума - 54 літра. Всі наклейки поздирав це одненька лишилась, погано віддирається, але я її віддеру, бо вона дійсно лишня.Рибок ще не запускав і не купував. Для початку завтра хочу купити пару Півників, бо аератора в мене ще немає, а наскільки мені відомо вони добре обходяться і без нього.Чомусь вода в мене в акваріумі мутна, як з цим боротися?І який взяти аератор, є разом з фільтром, а є окремий, в магазині мені порадили, що на такий об`єм можна взяти слабшого разом з фільтром.І ще де можна взяти живі рослинки? Бо на Варшавці в магазині тільки штучні.
dimmon Опубліковано 4 Січня, 2008 в 15:07 #8 Опубліковано 4 Січня, 2008 в 15:07 Чомусь вода в мене в акваріумі мутна, як з цим боротися?Бороться не надо, надо подождать, это бактерии размножаються. Так всегда при новом аквасе или замене большого количестива воды.
dimmon Опубліковано 4 Січня, 2008 в 15:09 #9 Опубліковано 4 Січня, 2008 в 15:09 І ще де можна взяти живі рослинки? Бо на Варшавці в магазині тільки штучні. В природу заедь что на воле, в форуме есть ссылки на все магазины. А вообще тут частенько люди чистят аквас и выкидывают разные растючки и довольно хорошие.
gorik Опубліковано 4 Січня, 2008 в 15:59 Автор #10 Опубліковано 4 Січня, 2008 в 15:59 Бороться не надо, надо подождать, это бактерии размножаються. Так всегда при новом аквасе или замене большого количестива воды.А скільки приблизно часу вони розмножуватись будуть, бо сильно вже хочеться щоб вода була хрустально-прозора
dimmon Опубліковано 4 Січня, 2008 в 16:36 #11 Опубліковано 4 Січня, 2008 в 16:36 А скільки приблизно часу вони розмножуватись будуть, бо сильно вже хочеться щоб вода була хрустально-прозораВот тут кип уже писал:http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=8183&st=0
gorik Опубліковано 9 Січня, 2008 в 09:24 Автор #12 Опубліковано 9 Січня, 2008 в 09:24 Запустив я рибок.Одного півника, 2-х вуалехвостів, і 2-х брабусів.Фото виложу ввечері, як прийду додому.З.І. Коли добавляю рослини, переставляю обладнання з одного місця в друге без заміни води, чи потрібно при цьому тимчасово переселяти рибок в банку, чи вони собі можуть плавати, а я працювати одночасно.З.І.І. І чи потрібно відселяти рибок, коли замінюю воду?
keepo Опубліковано 9 Січня, 2008 в 09:43 #13 Опубліковано 9 Січня, 2008 в 09:43 Рибу в "природі" брав? який об"єм акваріуму? взагалі барбуси і вуалехвости несумісні впринципі як і півник з барбусами... барбуси взагалі досить рухливі і можуть обкусувати плавники в повільніших рибок.
dimmon Опубліковано 9 Січня, 2008 в 09:45 #14 Опубліковано 9 Січня, 2008 в 09:45 З.І. Коли добавляю рослини, переставляю обладнання з одного місця в друге без заміни води, чи потрібно при цьому тимчасово переселяти рибок в банку, чи вони собі можуть плавати, а я працювати одночасно.З.І.І. І чи потрібно відселяти рибок, коли замінюю воду? 1. Я никогда рыбок не переселяю если делаю уборочные работы 2. Если просто доливаешь воду например 30% то не надо, вот Витька (квает) вообще льет со шланга и потом аквасейв. Я то отстаиваю а потом доливаю, я вообще не делаю подмену воды. А если ты про полную замену то ее делть не надо вообще.
dimmon Опубліковано 9 Січня, 2008 в 09:48 #15 Опубліковано 9 Січня, 2008 в 09:48 Рибу в "природі" брав? який об"єм акваріуму? взагалі барбуси і вуалехвости несумісні впринципі як і півник з барбусами... барбуси взагалі досить рухливі і можуть обкусувати плавники в повільніших рибок. 54 литра, невнимательный ты какойто кипо после праздников А насчет барбусов и вуалехвостов, так интересней будет. Ну а если серьезно то маловато для вуалехвостов места будет, да и для барбусов надо нормальные беговые дорожки. Ну ниче, все бывает в первой, главное фильтруй и обдувай хорошо воду
keepo Опубліковано 9 Січня, 2008 в 10:16 #16 Опубліковано 9 Січня, 2008 в 10:16 54 литра, невнимательный ты какойто кипо после праздников пардоньте, продивився... Я воду теж ллю з крану прямо в акваріум... без виселення рибок, так само і профілактичні роботи при всіх А насчет барбусов и вуалехвостов, так интересней будет. зазвичай все закінчується темою "що з моєю рибкою?"
gorik Опубліковано 9 Січня, 2008 в 11:12 Автор #17 Опубліковано 9 Січня, 2008 в 11:12 От блін, продавці. Купляв рибку на базарі в суботу в приміщенні продуктового, в подвалі. А в того пацанчик, що продавав я питав які рибки можна ще підселити до півника, поки немає аератора, товін мені порадив вуалехвостів і барбусів.
Quiet Опубліковано 14 Січня, 2008 в 11:06 #18 Опубліковано 14 Січня, 2008 в 11:06 Я міняю воду прямо з під крану. Не відстоюю. Я за один раз міняю близько 150л води, де мені їх відстоювати в однокімнатній квартирі, а що робити людям які за один раз міняють по 300-400 літрів? Аквасейф теж вже не застосовую. Не бачу різниці в поведінці риб після заміни води, між періодами коли застосовував Аквасейф і коли не застосовую. Головна вимога при заміні це те, щоб температура не коливалась більше 2 градусів, відносно температури води в акваріумі.
Banzai Опубліковано 14 Січня, 2008 в 11:40 #19 Опубліковано 14 Січня, 2008 в 11:40 квайет! - я полагаю надо обратить внимание начинающих на такую штуку как ржавчина из крана .. я полагаю наш водоканал с их трубами икает безпрестанно ... а собственно ржавчина весьма отриццательно влияет на здоровье рыб ..
Quiet Опубліковано 14 Січня, 2008 в 13:26 #20 Опубліковано 14 Січня, 2008 в 13:26 квайет! - я полагаю надо обратить внимание начинающих на такую штуку как ржавчина из крана .. я полагаю наш водоканал с их трубами икает безпрестанно ... а собственно ржавчина весьма отрицательно влияет на здоровье рыб ..Я лью прямо из под крана, причем мешаю холодную и горячую воду до нужной мне температуры. Естественно если вода имеет откровенно "ржавый" цвет то лить не стоит. Но с другой стороны "ржавщина" это всего навсего оксид железа, тоесть твердый остаток который оседает на дно. По поводу негативного влияния ржавщины на здоровье рыб я лично информации не встречал нигде, даже наооборот некоторые травники специально в густозаросшие аквариумы в грунт ложат гвозди, чтобы обеспечить растения таким необходимым микроэлементом как железо. Такие рекомендации можно встретить даже в некоторых книгах старых изданий. Сейчас этот метод считается устаревшим, поскольку ржавщина это оксид трехвалентного железа которое очень плохо усваивается растеними, а последние исследования показали что растения питаются двухвалентным железом, которое очень не стабильное в воде. Но по этому поводу споры ведутся до сих пор. А с крановой воды больше стоит опасаться не "ржавщины", а веществ которыми дезинфицируют воду: хлор или хлорамин. Но эти вещества очень летучие, и при достаточной аэрации, они очень быстро улетучиваются из воды. Так же в осенне-весенний период некоторую угрозу могут нести нитраты с полей, которые через грунтовые воды попадают в водозаборы.
gorik Опубліковано 5 Лютого, 2008 в 17:20 Автор #21 Опубліковано 5 Лютого, 2008 в 17:20 Ніяк не можу знайти цифровіка щоб нормально сфотографувати і виложити фото. А з телефона рибок майже не видно.В мене на штучних рослинах і на стінках акваріума (ближче до дна) почали появлятися коричневі п`ятна. Ці пятна легко змиваються водою з декорацій, і мочалкою з стінок. Що це таке і як добитися того щоб вони не з`являлися знову?І ще, придбав собі фільтра з аератором. Тільки я не можу зрозуміти: він повинен постійно бути увімкненим, чи можна його періодично вимикати?
PavelS Опубліковано 5 Лютого, 2008 в 19:03 #22 Опубліковано 5 Лютого, 2008 в 19:03 Я свого на ніч виключаю, риби поки скарг не подавали.
keepo Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 07:11 #23 Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 07:11 Який фільтр купив?Взагалі не рекомендують вимикати фільтр більше ніж на 2-3 години, але багато залежить від самого фільтра (внутрішній/зовнішній) і тривалості "ночі". Якщо фільтр вимкнений довго, то починають гинути бактерії, які там живуть. При запуску такого перетриманого фільтру можливе отруєння аміаком в акві.
dimmon Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 07:21 #24 Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 07:21 Взагалі не рекомендують вимикати фільтр більше ніж на 2-3 години... А я его наоборот только включаю на 2-3 часика утром
gorik Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 08:03 Автор #25 Опубліковано 6 Лютого, 2008 в 08:03 Фільтр Aquael mini внутрішній.Акваріум на 50 літрів так шо його впринципі достатньо.Ше такі питання: наскільки часто треба прочищати сам фільтр. І на яку потужність його виставляти (щоб течія була сильна, чи не сильна)?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.