Перейти до змісту

Паливний генератор в міській квартирі

duke1975

Рекомендовані повідомлення

А в чому проблема придбати інверторний генератор малої потужності?

Ми поставляємо такі генератори з Європи.

там дуже малий рівень шуму 72дБА, двигун 4-х тактний, тому при зробленому відводі вихлопу за вікно такої біди як з 2-х тактними не буде.

Плюс там дуже висока частота струму тому їх можно використовувати для високоточного обладнання.

також велика перевага це менші розміри, в порівнянні з звичайними генераторами, і мала вага.

їсть таке чудо 0.6 літра на годину (3.5 кВт)

є моделі 1000/2000/3500/5200 Вт.

Один їх мінус це ціна, яка стартує від 600 дол.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 61
  • Створено
  • Остання відповідь

А докладніше можна? яка АКБ як і з чим з'єднана? як заряжаеться? схемку би.

АКБ з машини 74Аг, йому вже 6 років, тому там аби 60Аг було. Яка там схема. Від упса вивів 2 проводи, припаяв клеми на АКБ. Другий шнур від упса на розетку, в яку включається тел-зор. Можна конечно включити упс в розетку, при цьому при пропаданні світла телевізор не виключиться, якщо він був до того включений, а автоматично перейде на живлення від АКБ. Ще й буде підзаряджатись, якщо він заряджений. Бо заряджати потрібно окремим зарядним з більшим струмом. Але АКБ поки потрібна для авто, а без АКБ я не знаю чи можна так включати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у мене буде трохи інша схемка:

Акумулятор 65 Аг + автомобільний інвертор + стабілізатор який повторно синусоїду малює. Прийдеться докупити тільки інвертор - 200 грн :)

Зарядний пристрій і стабілізатор вже маю.

Живитися буде тільки котел, і мене більше лякає не двогодинне відключення, а те що спалять проводку в будинку і прийдеться з півдня сидіти а то й більше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у мене буде трохи інша схемка:

Акумулятор 65 Аг + автомобільний інвертор + стабілізатор який повторно синусоїду малює. Прийдеться докупити тільки інвертор - 200 грн :)

Зарядний пристрій і стабілізатор вже маю.

Живитися буде тільки котел, і мене більше лякає не двогодинне відключення, а те що спалять проводку в будинку і прийдеться з півдня сидіти а то й більше.

Тобто дешевий інвертор, а стабілізатор зробить правильну синосоїду? Що за модель?

Можна ось такий http://ibpdlyakotla.com/p27208465-ibp-luxeon-ups.html. Дороговато правда.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Акумулятор 65 Аг + автомобільний інвертор + стабілізатор який повторно синусоїду малює. Прийдеться докупити тільки інвертор - 200 грн
І ККД цього всього в результаті буде відсотків на 50.

Техніка з імпульним БЖ (це нові ТВ, ПК, інверторні холодильникі, зарядкі мобілок.....) будуть брати будь-яку форму напруги. Вони однаково її випрямляють на вході, а далі все контролює ШИМ.

У котлів, по любому живлення електроніки з імпульсного БЖ. Єдина проблема це буде невеликий шум циркуляційного насосу при живленні від ББЖ.

Ідеальну синусоїду дають, наприклад, упси з подвійним перетворенням, але їхня ціна десь у космосі.

Роль стабілізаторів це доведення напруги до портібної величини за рахунок збільшення споживання струму. Якби він вмів відтворювати синусоїду, це вже був би перетворювач.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У котлів, по любому живлення електроніки з імпульсного БЖ. Єдина проблема це буде невеликий шум циркуляційного насосу при живленні від ББЖ.

В мене так і є. А в сусіда після випробування, нехотів запускатись. Потім все таки запрацював і більш повторювати він не хоче. Тепер я сумніваюсь, що там імпульсне живлення, хоч котел з дорожчих.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тобто дешевий інвертор, а стабілізатор зробить правильну синосоїду? Що за модель?

Можна ось такий http://ibpdlyakotla....luxeon-ups.html. Дороговато правда.

виходжу з того що є. Вдома є стабілізатор Авалон синус. Коли купував інших ніби й не було, а тепер бачу вже багато виробників, є з чого вибирати.

І ККД цього всього в результаті буде відсотків на 50.

ага, а шо робити? мерзнути геть не хочеться, і експериментувати взимку з котлом теж не хочу. Якщо вже є стабілізатор, чого не використати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж думав над цим питанням...

Хочемо брати з колегою по ось такому комплекту,

бо в нас інд. опалення у всьому будинку,

тобто зимова залежність від газу і якісної електроенергії.

127_c28916df9c876108a9e574297ce61806.jpg

Але ціна захмарна, альтернатива китайський безперебійник, що здешевить ненабагато...

Що робити і не знаю з такими перебоями і відключеннями, які прогнозуються

- електромережі і обладнання будуть виходити з ладу дуже швидко і не факт що будуть гроші на їх ремонт..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вище наводив комплект на більшу потужність

а то 170 ватт ну зовсім несерйозно, крім того є ж пусковий ток, який може бути більше номінального.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а як порахувати, підскажіть, щоб в інеті не лазити, споживач 1,5 квт, який потрібен акб щоб в схемі акб+упс він пропацював хоча б годину.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://invertory.ru/kalkulyator-invertor-12vt.htm

сумарно треба 180 ампер\годин

ну і це має бути дуже потужний інвертор, і дорогий,

в такому випадку дешевше буде генератор

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а як порахувати, підскажіть, щоб в інеті не лазити, споживач 1,5 квт, який потрібен акб щоб в схемі акб+упс він пропацював хоча б годину.

захмарний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шо шо, а якщо таки будуть вимикати світло то продаж ноутбуків і планшетів підніметься у кілька разів...

Я вже собі зробив світлодіодну лампу на 10 Вт яка працює на напрузі в 12 В, буде стимул зробити ще кілька.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вже собі зробив світлодіодну лампу на 10 Вт яка працює на напрузі в 12 В

лінк?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

лінк?

і детальніше будь-ласка, що за світлодіод, і саме основне - напруга на ньому і розмір у тепловідводу см2

Подавав 12В то тепловідвод 600см2 перегрівався до >66°С при нанесеній термопасті і добре прикрученому світлодіоді.

Є думка до 10Вт-ного світлодіода приліпити ТВК-110 із старого телика, там потужність також біля 10Вт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Світлодіод купував тут на борді, радіатор знайшов у запасах(якийсь від старого телевізора), у якості драйвера(струмообмежувача) використовую 3 германієвих діоди, не найкраще рішення але з того що було під рукою ну і блок 12 В 2 А(хоча реально видає 1.2 А).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

яка працює на напрузі в 12 В

живлення з акумулятора чи як?

Подавав 12В то тепловідвод 600см2 перегрівався до >66°С

краще взяти кулер і радіатор охолодження процесора ПК. я коли перевіряв світлодіоди, включив секунд так на 2-3, і попік пальця, реально попік що аж шкіра злізла.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

WtMUdb1NDUo.jpg

ynkIcSWemMM.jpg

Часом живлю від акумулятора від ббж, не скажу що у мене постійно світло пропадає але кілька разів на пів року точно.

Даного радіатора для струму 0.7 А вистачає з головою, головне не забувати про термопасту і обмеження струму, світлодіод ж живиться не напругою а струмом.

По яскравості як лампа на 75 Вт.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

HWman, де ти такий акум взяв? теж хочу купити...

я живив блоком 12в 3А працює в селі як прожектор.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

виходжу з того що є. Вдома є стабілізатор Авалон синус. Коли купував інших ніби й не було, а тепер бачу вже багато виробників, є з чого вибирати.

ага, а шо робити? мерзнути геть не хочеться, і експериментувати взимку з котлом теж не хочу. Якщо вже є стабілізатор, чого не використати.

Стабілізатор зробить правильну сінусоїду? Якщо ні, то він лишній в цій схемі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вище наводив комплект на більшу потужність а то 170 ватт ну зовсім несерйозно, крім того є ж пусковий ток, який може бути більше номінального.

Вибачте ви трохи не туди глянули, у цього комплекту

Мощность нагрузки, Вт максимальная/номинальная -- 400/340

ИБП SinPro 400

ИБП SinPro 200 дійсно має номіналку 170 і скоріше підходить для атмосферників....

Revolver Ваше посилання на жаль не працює, але я почитав відгуки про Форти, і на жаль вони невтішні і крики на кшталт:

Люди! Не покупайте эти бесперебойники. Они сгорают даже от малейшего скачка напряжения в сети. Схема не продуманная и работает не стабильно.

непоодинокі :(

Буду думати....

Стабілізатор зробить правильну сінусоїду? Якщо ні, то він лишній в цій схемі.

Якщо я вірно зрозумів, то це не стаб, а нормалізатор, та ще з подвійним перетворенням, і може бути непоганою штукою

Нормализатор напряжения двойного преобразования Авалон Синус - 500

але боюсь инвертор може не потягнути такий стаб і часто горіти, але може помиляюсь...

яка потужність котла?

І взагалі, напевно треба звертатись до профі, нехай пояснять

наприклад на строим дом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

яка потужність котла?

циркуляционный насос 35 и 45 вт на разных скоростях, остальная электроника мизер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Если один котел до 100 вт хватит.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

має вистачити навіть з пусковими, але краще проконсультуватись в експертів, які таке обладнання встановлюють.

я ось теж не можу на чомусь зупинитись, їду на днях у відрядження в Київ, думаю там проконсультуватися..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...