Перейти до змісту

Посвідчення водія підкатегорії і категорії.

JossRoss

Рекомендовані повідомлення

Привіт!

Хто-небудь може пролити однозначне світло на одвічне питання категорія перекриває підкатегорію чи ні?

Себто чи можна з відкритою категорією А (новий зразок) їздити на скутері (А1), з В на мотоциклі з каляскою і т. д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто-небудь може пролити однозначне світло на одвічне питання категорія перекриває підкатегорію чи ні?

Крім ДАІ мабуть ніхто не дасть однозначної відповіді. Варто звернутися листом в ДАІ і в разі позитивної відповіді лист возити з собою, щоб було куди ткнути носом даішника. Але сумніваюся, що відповідь буде позитивна - для них нова категорія/підкатегорія = заробіток і в касу і поза касою.

Хоча самому цікаво чи можу з В категорією кататися на скутері.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене старі права категорії А В С так гаїшнік зупинив й начав втирати - на що був посланий нахер оскільки дані права є дійсними та не скасованими та запропоновано йому було скласти адмін протокол, на що він побажав гарної дороги. ПС їхав на мотоциклові

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Декілька років назад заходив до начальника автошколи по такому питанню

сказав що в новому водійському посвідченні категорія А не може заміщати категорію А1.

Тобто з категорією А ти не можеш їздити на скутері , потрібна А1

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Було б в якогось даішника спитати. Лист написати це мабуть найкращий варіант тільки знати треба, як завжди, вже). Просто ті хто видає права скаазали, що категорія перекриває підкатегорію, а в реальності виявляється зовсім інше. :0159:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Декілька років назад заходив до начальника автошколи по такому питанню

сказав що в новому водійському посвідченні категорія А не може заміщати категорію А1.

Тобто з категорією А ти не можеш їздити на скутері , потрібна А1

По перше скутери бувають різні по обєму. в мене був скутер 150 кубиків і притензій до категорії А не було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та в нас з цим теж страна ідійотів. Маю категорію А старого зразка тобто на мото з об"ємом як в легковушці я можу їхати, а на скутері обЄ"мом як у велосипеда ні. ЦЕ ж бля парадокс

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Градація іде по об'єму двигуна, до 50 кубиків - А1, більше 50 кубиків - А, а скутер це чи мотоцикл ролі не грає.

В атошколі питав за підкатегорії, то сказали шо неперкривають, тобто маючи лише А на момедах їздити неможеш, хоча як на мене це дурість.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що дурість це дурість, цікаво як в Європі з цим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а де це написано що А старе це не А1 та А нове? я наприклад знайти не можу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так мова не за старе а якраз за нове і за нові категорії. З старими все ясно вони діють як і діяли.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...