Перейти до змісту

Потрібен нормальний ЕЛЕКТРИК!

Zalepok44

Рекомендовані повідомлення

Потрібен нормальний ЕЛЕКТРИК, для прокладання нової проводки в кравтирі. Панельний дім, зібрався робити ремонт та замінювати всю проводку. Якщо можна не тільки контакти, але й ціни. А то пока геть неорієнтуюся.

Наперед дякую, тим хто допоможе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

маю брата електрика запитаю вам напишу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

самим страшно?) (я сам доробляю\переробляю в себе в хаті)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Самому правильно неполучиться, якщо досвід відсутній

Вчусь у майстра(понад 5 зданих магазинів) доводиться частенько викидати багато лишнього після роботи тяп ляп

Відписав в пп

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не ну проектувати самому без досвіду неварто ...

А щось переробити\додати\допиляти як на мою думку не є чимось складним. Як я зрозумів планується заміна а саме аналогічне прокладення новии матеріалами і тд, розетки вимикачі ... чи є якась специфічні механізми розводки чи тре якесь додаткове обладнання\датчики.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прокласти по новому теж вміти треба

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вибрати коректне січення кабеля, прокласти до коробок від коробок до точок .... Може я чогось нерозумію ... Дайте пару порад :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вибрати коректне січення кабеля, прокласти до коробок від коробок до точок .... Може я чогось нерозумію ... Дайте пару порад :)

А чому ти в супермаркет/на ринок ходеш за м'ясом, що виростити та розробити самому страшно?

Там же нічоно важкого немає.

Кожен робить те що вміє/може/хоче. Теоретично я би це все сам зробити міг, але навіщо? Якщо дозволяють фінанси я вважаю це має робити професіонал!

Так були випадки що сам щось робив, наприклад встановлював бойлера в квартирі в себе. Але проводка то надто гіморно як на мене.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чому ти в супермаркет/на ринок ходеш за м'ясом, що виростити та розробити самому страшно?

Там же нічоно важкого немає.

2 свині 3 деятка курей. Але і на ринку звичайно беру(у перевірених людей)...

Керуюся економічною доцільністю: майстер якщо приїхав і почав щось робити це як мінімум 200грн. (вартість розетки 30-50 грн. дод матеріали 30-40 грн. ітого можна вкластись в 100 грн. замість 300)..

Звичайно якщо у мене нема індикатора, тестера паяльника то тяжко кудись рипатися... Але можливо у власному домі варто знати хоча б прості речі. А як а раптом НП і потрібно шось терміново відлючити і поправити а хз як воно там :)

Я теж до пори до часу незнав як йде розводка в хаті але ... прийшли проблеми .... довелося взнати.

Ну але це моя думка ...

Ви зрозумійте я не хочу Вам радити самостійно туди лізти оскільки невідома складність робіт ... але якщо це щось дрібне як на мене можна було б розібратися\порадитися з електриками на форумі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що нівкого немає ніяких контактів? Дали 2 контакта, один з них немає часа зараз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочу одразу порадити, встановити розподільчий щиток у квартирі. В нього встановити автомати: Реле напруги, ПЗВ, захисні автомати на споживачів: окремо світло і розетки.

На світло придбати кабель 1.5мм на розетки 2.5мм, вхідний 4мм. Всі кабелі бажано 3-жильні: Фаза, нуль і захисне заземлення у перспективі. Закласти окрему лінію на електробойлер з окремим автоматом.

Закласти кабелі на комунікації в коридор для інтернету, телефону і ТВ, якщо зараз не планується то їх можна змотати у щитку. Також бажано на електродуховку вивести окрему лінію. Розетки краще брати не здвоєні а блоками. В середньому 1 точка обходиться 30грн (минулорічні ціни) -- це розетка чи вимикач, якщо вимикач з розеткою то 30+20(за додаткову дірку).

Це що до розрахунку бюджету.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

0674962452 0664366075 Олександр

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Делать проводку в панельном доме – это не благодарное дело. Под весь кабель надо делать штробу, а бетон там хороший. Цена такой роботы будет довольно таки большая. Когда то имел дело с такой квартирой. За точку брал по 12 баксов, угробил болгарку и перфоратор.

Заземление в розетках можете не делать, его все равно в щитках на площадке нет (экономия на кабеле), с щитком тоже не замарачивайтесь (будет дешевле). Если хотите, могу подсказать, где шо и как, но за такую роботу браться не буду!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...