Перейти до змісту

Потрібен нормальний ЕЛЕКТРИК!

Zalepok44

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Потрібен нормальний ЕЛЕКТРИК, для прокладання нової проводки в кравтирі. Панельний дім, зібрався робити ремонт та замінювати всю проводку. Якщо можна не тільки контакти, але й ціни. А то пока геть неорієнтуюся.

Наперед дякую, тим хто допоможе.

Опубліковано

самим страшно?) (я сам доробляю\переробляю в себе в хаті)

Самому правильно неполучиться, якщо досвід відсутній

Вчусь у майстра(понад 5 зданих магазинів) доводиться частенько викидати багато лишнього після роботи тяп ляп

Відписав в пп

Опубліковано

не ну проектувати самому без досвіду неварто ...

А щось переробити\додати\допиляти як на мою думку не є чимось складним. Як я зрозумів планується заміна а саме аналогічне прокладення новии матеріалами і тд, розетки вимикачі ... чи є якась специфічні механізми розводки чи тре якесь додаткове обладнання\датчики.

Опубліковано

вибрати коректне січення кабеля, прокласти до коробок від коробок до точок .... Може я чогось нерозумію ... Дайте пару порад :)

Опубліковано

самим страшно?) (я сам доробляю\переробляю в себе в хаті)

вибрати коректне січення кабеля, прокласти до коробок від коробок до точок .... Може я чогось нерозумію ... Дайте пару порад :)

А чому ти в супермаркет/на ринок ходеш за м'ясом, що виростити та розробити самому страшно?

Там же нічоно важкого немає.

Кожен робить те що вміє/може/хоче. Теоретично я би це все сам зробити міг, але навіщо? Якщо дозволяють фінанси я вважаю це має робити професіонал!

Так були випадки що сам щось робив, наприклад встановлював бойлера в квартирі в себе. Але проводка то надто гіморно як на мене.

Опубліковано

А чому ти в супермаркет/на ринок ходеш за м'ясом, що виростити та розробити самому страшно?

Там же нічоно важкого немає.

2 свині 3 деятка курей. Але і на ринку звичайно беру(у перевірених людей)...

Керуюся економічною доцільністю: майстер якщо приїхав і почав щось робити це як мінімум 200грн. (вартість розетки 30-50 грн. дод матеріали 30-40 грн. ітого можна вкластись в 100 грн. замість 300)..

Звичайно якщо у мене нема індикатора, тестера паяльника то тяжко кудись рипатися... Але можливо у власному домі варто знати хоча б прості речі. А як а раптом НП і потрібно шось терміново відлючити і поправити а хз як воно там :)

Я теж до пори до часу незнав як йде розводка в хаті але ... прийшли проблеми .... довелося взнати.

Ну але це моя думка ...

Ви зрозумійте я не хочу Вам радити самостійно туди лізти оскільки невідома складність робіт ... але якщо це щось дрібне як на мене можна було б розібратися\порадитися з електриками на форумі...

Опубліковано

Хочу одразу порадити, встановити розподільчий щиток у квартирі. В нього встановити автомати: Реле напруги, ПЗВ, захисні автомати на споживачів: окремо світло і розетки.

На світло придбати кабель 1.5мм на розетки 2.5мм, вхідний 4мм. Всі кабелі бажано 3-жильні: Фаза, нуль і захисне заземлення у перспективі. Закласти окрему лінію на електробойлер з окремим автоматом.

Закласти кабелі на комунікації в коридор для інтернету, телефону і ТВ, якщо зараз не планується то їх можна змотати у щитку. Також бажано на електродуховку вивести окрему лінію. Розетки краще брати не здвоєні а блоками. В середньому 1 точка обходиться 30грн (минулорічні ціни) -- це розетка чи вимикач, якщо вимикач з розеткою то 30+20(за додаткову дірку).

Це що до розрахунку бюджету.

Опубліковано

Делать проводку в панельном доме – это не благодарное дело. Под весь кабель надо делать штробу, а бетон там хороший. Цена такой роботы будет довольно таки большая. Когда то имел дело с такой квартирой. За точку брал по 12 баксов, угробил болгарку и перфоратор.

Заземление в розетках можете не делать, его все равно в щитках на площадке нет (экономия на кабеле), с щитком тоже не замарачивайтесь (будет дешевле). Если хотите, могу подсказать, где шо и как, но за такую роботу браться не буду!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...