Перейти до змісту

Розшукуэться організація, що будує сертифіковані септики (вигрібні ями)

drozl

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Про ємності, що продаються в НЛ-ЕЦ знаю, але по ряду причин не підходить.

Опубліковано

тобі треба сама організація виробник Септика (я так поняв пластмасового з мон. з/б кілець не хоч) чи щоб прийшли смонтували? Для монтжу не потрібен сертифікат септика потрібен проект.

Опубліковано

Саме так. Пластмасового не хочу (дорого, малий об'єм, вимагає термоізоляції і може "всплити" навесні). Ідеальним вбачається залізобетонний, прямокутний на 8 м3 . (об'єм МАЗа-ассенізатора) Потрібна сертифікована організація, що таким займається, всякі "самострої", наскільки я знаю, мають труднощі з прийомкою і вводом в експлуатацію.

Опубліковано

drozl, я сам шукав такі согі, і знайшов лише у Рівному, там розмір 3 х 3, доставка дорога да і вони не дешеві, тому рішили поставити собі 2 кільця метрових і 3 двометрових, загалом бере 10м3, на будиночок 220м2 це більше, ніж потрібно.

Опубліковано

Та зробити - варіантів купа. Але в наших реаліях - "бомагу (проект) давай". Скинь телефон тих рівненських в приват, pls.

Опубліковано

Як такої спеціалізованої організації по будівництву септиків не існує хіба "Водоканал"). Приймати в тебе вигрібну яму ніхто не буде.

На відстані 5м від буд.(норма може бути менше) будуєш колодязь не глибокий 1м вистачить(випуск з буд.) від нього ідеш до септика.

Септик може бути з двох з/б кілець КC-20-9, на дніще кладеш ПН20 на верх ПП (на буд з 4ч. вистачить).

Або з двох колодязів по два або три іт.д. КС10-9 (з буд. тече в один кол. коли той заповнюється переливється в другій).

Якщо прямокутний (монолітний) септик то- копаєш яму на той об'єм який потрібно ділиш готовий септик на дві частини щоб з одної переливалось в іншу все, але зробити його більше гемору ніж з кільцями.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...