Перейти до змісту

Що робити із HDD

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт всім, порадьте що робити в подальшому із HDD,

Отже маю диск Samsung HD103SJ 1TB.

Дискові майже 4 роки, купувався новим.

В даний час при тестах видає погані блоки на початку диску.

Низькорівневе форматування застосовував фірмовою утилітою та утилітами сторонніх розробників- перших 2 дні працює як новий, потім знову Bad блоки та повільні сектори.

Операційну систему встановити неможливо.

Всі проблеми спестерігаються саме на початку диску.

Smart за ці 4 роки нарахував 93326 помилок читання.

Дякую

post-14454-0-41830200-1404044053_thumb.j

post-14454-0-41830200-1404044053_thumb.j

Опубліковано

Якщо проблеми тільки на початку диску - створити на тому місці розділ на кілька гігабайт, зробити його прихованим і забути про нього. Решту місця використовувати за призначенням.

Але, повторюю: це лише в тому випадку, якщо помилки читання виникають лише на початку диску.

На мою думку, вінт помаленьку сипеться, тож варто задуматися про новий вінт, а цей тримати як смітничок.

Опубліковано

Краще купи нового і зроби резервну копію.В мене накрився 2ТБ і там залишились цінні файли,фото,відео домашнє і т.д.Жалію що не зробив копіїї,тепер тільки надія на Київську фірму ЕПОС.

Опубліковано

Залізо є заліо, зношується, ламається... Раджу робити резервні копії на онлайн серверах, або ж на резервних hdd, якщо ж така можливість.

Ваш же вінт пускайте в люди.

Опубліковано

Перевiрте ваш БЖ та материнську плату на предмет зiпсованих конденсаторiв (перевiрити стабiльнiсть живлення осцилографом).

Опубліковано

Залізна логіка. Сипеться вінт - шукай дуті кондьори... Форматує чоловік вінта - БЕДи затираються, за паро днів - знову вилазять. Всьо логічно і закономірно. Висновок - бекапитись і міняти вінта. Всьо. Мона ізголятись з відрізнням частини вінта, але то лише тоді, коли вони (беди) не поширюються.

Опубліковано

В кожного на столі прямо стоїть - необхідний дома.

Ми прагнемо результат, чи просто поговорити?

Осцилограф - це самий простий i надiйний спосiб. Навiть ESR-метр не завжди покаже зiпсований конденсатор. А роботи - на 15хв, i недорого. Я впевнений, що в Луцьку е осцилографи. I навiть вдома.

Опубліковано

Друзі робота диску однакова на різних материнках, БЖ також в нормі. Окрім того в мене є другий диск аналогічної серії тільки обємом на 250 Gb.

В дисках одна лише різниця на 250 - made in Korea, проблемний диск 1TB made in China.

Мій проблемний диск з перших днів покупки вів себе "погано" тому і задав таке питання на форумі можливо в когось така ж проблема була (чому не поміняв? - якось упустив цю можливість).

Опубліковано

Как сказал "vovaoks" продай ("пусти в люди") - только ни в коем случае, не предупреждай что винт дохляк.

Я б купив, за адекватною цiною i манiбеком 24 години. P.S. Я вже в курсi :_08:

Опубліковано

в мене був вінь з бедами тільки не напочатку а в кінці. Я його обрізав з кінця. Працює піж системою вже мабуть 3-4 роки.

Зробіть так само. Обріжте вінт спочатку і працюйте.якщо знов почне сипатиьс далі тоді викидати або на продаж за пару грн.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...