Jump to content

Подовжувач


MrVes

Recommended Posts


  • Member ID:  119
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  6,279
  • Reputation:   634
  • Joined:  11/20/2005
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

З'явилась необхідність в подовжувачі довжиною близько 50 метрів. Вмикати в подовжувач планую керхер чи пилосос (не одночасно). Потужність даного обладнання 1,4 та 1,6 кВт.

Змайструвати такий ітем планую сам, однак існує думка, що подовжувач з невірно підібраним січенням кабеля може згоріти, тому потребую консультації тямячих людей :)

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  4,233
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  8,954
  • Reputation:   3,216
  • Joined:  03/15/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Кабель мідь, марка ПВС.

При використанні 3х0,75мм2 - нехай споживаємий ток буде 10А (в реальності менше, близько 7 в момент запуску, але запас - не лишній), падіння напруги на 50 метрах буде 23V (230W буде розсіюватися теплом, як нагрів кабеля). Користуватись можна, але потужніші споживачі не дуже бажано підключати.

Якщо візьмем 3х1.5мм2 - при тих же 10А падіння напруги 10V, відповідно 100W піде у тепло.

Такий варіант - більш дорожчий та важчий, але намотавши такий кабель на котушку\барабан, буде досить пристойний подовжувач, котрий працюватиме гарно і без перегрузів.

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  119
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  6,279
  • Reputation:   634
  • Joined:  11/20/2005
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

візьмем 3х1.5мм2

Це 3-х жильний?

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  24
  • Group:  Forum team
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  17,531
  • Reputation:   5,931
  • Joined:  04/27/2005
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

але намотавши такий кабель на котушку\барабан

получимо таку собі непагану індукційну котушку, нє? Наскільки я знаю - використовувати його потрібно лише у розмотаному вигляді, чи нє?
Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  4,233
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  8,954
  • Reputation:   3,216
  • Joined:  03/15/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

так, фаза, нуль і земля.

для пилосмока не принципове заземлення, а от мийка високого тиску, хоч і має подвійну ізоляцію (клас захисту ірх5 чи 7), проте краще підстрахуватися, імхо це не лишнє.

получимо таку собі непагану індукційну котушку, нє? Наскільки я знаю - використовувати його потрібно лише у розмотаному вигляді, чи нє?

ну єстєссно розмотаним, 50 метрів лапши совати в гараж\підсобне приміщення\туди сюди не шибко зручно :)

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  119
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  6,279
  • Reputation:   634
  • Joined:  11/20/2005
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Якщо заземлятися не буде, то є зміст брати 2х1,5 замість 3х1,5 ?

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  4
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  23,265
  • Reputation:   4,109
  • Joined:  02/26/2005
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

але намотавши такий кабель на котушку\барабан

получимо таку собі непагану індукційну котушку, нє? Наскільки я знаю - використовувати його потрібно лише у розмотаному вигляді, чи нє?

+ намотаний не охолоджується як треба

Link to comment
Share on other sites


  • Member ID:  4,233
  • Group:  Power users
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  8,954
  • Reputation:   3,216
  • Joined:  03/15/2008
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

MrVes,так, по грошиках буде дешевше на 25-30%

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Create New...