Перейти до змісту

Догляд за ПК\Ноутбуком

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Так як я непрофі а до енікейщика ше троха недотягую то прошу поради

1) як провильно і чим змащують кулери наші профі,

2) яким термопастам і способу наношення віддаєте перевагу,

3) Ваші поради по догляду за ПК\Ноутбуком

З особистого досвіду скажу що останній раз брав термрпасту "КПТ"

кулери які маю нещнаю чи правильно але оливою моторною(чистою),

прокритикуйте порадьте як краще

Опубліковано

машинное масло, силиконовая смазка. Литр лить не надо, аккуратно разобрать, вычистить все влажной салфеткой, смазать и собрать.

КПТ-8, только фабричная а не та что в магазинчиках и радиоточках в шприцах (часто там крупинки, что мешают хорошему прилиганию ) перед нанесением все начисто вытереть ацетоном (ноготок, спирт), нанести не толстым слоем, равномерно чем-то ровным, я кредитной карточкой наношу.

если какие-то модификации и разгоны не проводились, просто чистить раз 6-12 месяцев, на а если ноут, то на кровати не юзать или что-то подкладывать ровное.

Опубліковано

Так як я непрофі а до енікейщика ше троха недотягую то прошу поради

З особистого досвіду скажу що останній раз брав термрпасту "КПТ"

кулери які маю нещнаю чи правильно але оливою моторною(чистою),

прокритикуйте порадьте як краще

1) Кулер починає гудіти, коли втулка вже вкінець розбита. Змазати то його можна, але молодість це йому не поверне і через деякий час (недовгий, як правило) він почне шуміти знову. Тому не бачу особливого смислу його змазувати. Як тільки почав шуміти - замінити на новий, і не морочити собі одне місце. Благо, коштують вони недорого.

2) КПТ - хороша термопаста по співвідношенню ціна/якість, але по теплопровідності зараз вона одна з найгірших. Колись, ще за Союзу, коли вона була розроблена, це була бомба, але з того часу технології пішли далеко вперед, і з'явилися термопасти, які по теплопровідності набагато перевершують КПТ. Моя думка: якщо мазати щось не дуже гаряче, то КПТ піде на ура, в іншому випадку краще скористатися чимось більш ефективним, як то напр. Zalman ZM-STG2 або Arctic Cooling MX-4. Зовсім для маньяків - рідкий метал типу Сoollaboratory Liquid Ultra. В такому випадку виграш у температурі буде більш суттєвим.

Опубліковано

1) Кулер починає гудіти, коли втулка вже вкінець розбита. Змазати то його можна, але молодість це йому не поверне і через деякий час (недовгий, як правило) він почне шуміти знову. Тому не бачу особливого смислу його змазувати. Як тільки почав шуміти - замінити на новий, і не морочити собі одне місце. Благо, коштують вони недорого.

2) КПТ - хороша термопаста по співвідношенню ціна/якість, але по теплопровідності зараз вона одна з найгірших. Колись, ще за Союзу, коли вона була розроблена, це була бомба, але з того часу технології пішли далеко вперед, і з'явилися термопасти, які по теплопровідності набагато перевершують КПТ. Моя думка: якщо мазати щось не дуже гаряче, то КПТ піде на ура, в іншому випадку краще скористатися чимось більш ефективним, як то напр. Zalman ZM-STG2 або Arctic Cooling MX-4. Зовсім для маньяків - рідкий метал типу Сoollaboratory Liquid Ultra. В такому випадку виграш у температурі буде більш суттєвим.

[/quote

]V()V@n правильно все розписав, КПТ - нормальна паста і недорога, і не токопроводяща. Колись в компютері, як не було під рукою термопасти, використовував графітну змазку - нічим не гірша любої термопасти, лише треба слідкувати, щоб десь на контакти не попала.

А на рахунок кулера до ноутбука, то новий не дуже і дешевий і при умові, шо знайдеш. До свого ноутбука шукав кулер, то окремо ніхто не продає, лише в комплекті зі всією системою охолодження.

Опубліковано

В КПТ є тільки одна перевага - ціна. В таблиці, яку дав V()V@n, серед китайських ноунейм термопаст найгіршої якості КПТ далеко знизу, що є ще одним доказом її неефективності. Свій проц або відяху я би нею не намазав.

Опубліковано

разница в 1-2 градусах несущественна, если все в стоке, если разгон, вольтмоды, тогда да, да и разницу эту обороты кулера нивелируют

Опубліковано

Кулер треба міняти

Термопаста КПТ-8 (уже довго користуюсь). наносити розмазуванням тонким шаром по поверхні а не валити пару грам щоб вона порозлізалась і з часом пригоріла до поверхні

Ноут час від часу протирати, мити руки (якщо клавіатура біла/сіра), час від часу чистити від пилу простою кисточкою для покраски (м'якою), та розбирати та чистит клаву (раз в 1-2 роки)

За компом .... 1 раз в 3-4 місяці погянтяти пил всередині бо нагрібає норм (в мене хоч і часто робиться вологе прибирання але всеодно нагрібає)

Опубліковано

Дякую за поради, прочитав все що сам і робив,

КПТ-8, только фабричная а не та что в магазинчиках и радиоточках в шприцах, я кредитной карточкой наношу.

100% останній раз теж кредиткою старенькою користувався)

Ще цікавить таке питання:

1) на ноутах досьть багато бачив замість термопасти щось типу гелевих наліок які знімаються разом з ожолодженням,

2) чи завжди потрвбно міняти термопасту після знімання ожолодження,

я так розумію при зніманні всеодно порушиться той моленький теплопровідний слой якого ми добиваємось,

правильно?

Опубліковано

1) на ноутах досьть багато бачив замість термопасти щось типу гелевих наліок які знімаються разом з ожолодженням.

Я так розумію ви маєте на увазі так звану "терможвачку" яку ліплять на северні чіпи в ноутах, не вздумайте замість неї намазати термопасти, як кажуть"не того калібру граната"

Опубліковано

1) на ноутах досьть багато бачив замість термопасти щось типу гелевих наліок які знімаються разом з ожолодженням.

Я так розумію ви маєте на увазі так звану "терможвачку" яку ліплять на северні чіпи в ноутах, не вздумайте замість неї намазати термопасти, як кажуть"не того калібру граната"

А можна детальніше про оту саму "терможвачку", яка її ефективність, можна її десь роздобути?

Опубліковано

Ще цікавить таке питання: 1) на ноутах досьть багато бачив замість термопасти щось типу гелевих наліок які знімаються разом з ожолодженням,

это термопрокладки, заменить их термопастой не выйдет, если они сильно повреждены (по крошились), надо менять на новые, когда-то их заменяли на бутерброды из фольги и термопасты, сейчас такой нужды нет, ведь их можно купить\заказать.

если в процессе демонтажа с\о у вас пыль и грязь на слой термопасты не попала, в принципе не надо.

• 10 місяців потому...
Опубліковано

Хтось може замінити куллер на відокарті Geforce 9800GT 512 мб ?

А то гуде як трактор... ппц просто. мізки плавляться від цього звуку. Вже і почистив і відяху розбирав хотів змазати кулер але не получилося бо не міг болтики відкрутити (немає такого розміру викрутки) і був підняв кулер від ядра. Після цього температура збільшилась десь на близкьо 20 градусів (було 45 стало 67 при робочому столі) бо не маю термопасти - змастити.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...