Перейти до змісту

Є сенс ремонтувати?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

old_komp.jpg

Принесли комп віндовс перевстановити, вмикаю бж стартує і все, нічого не відбувається, POST мовчить як миша, зображення немає.

Почав виймати по черзі всі комплектуючі і дійшов висновку що вмерла мамка, загуглив і дізнався що такі мамки мруть як мухи, хоча ця в експлуатації була з 2007-2008 року, своє практично віджила.

Вичитав що як правило там дохнуть мости, натиснув пальцем добряче на той що коло проца, там й інт. відео, натиснув на кнопку увімкнення і о чудо POST відзвітував що все добре.

Питання, чи доцільно по коштах буде гріти чіп, звичайно в майстра? Материнка на Socket 754.

Опубліковано

Може справді прогріти паяльною станцією чіпсет, поставити кулер на нього і все буде ок. Жалко такого апарата викидати.

Опубліковано

Шанси що він буде нормально працювати після прогріву 50/50. Але спробувати варто. АМД проци свого часу сильно перегрівались, а разом з ним і материнка.

Опубліковано

Думаю в майстра ремонтувати фінансово не доцільно, краще замінити материнську плату. Ще можна самому спробувати пропаяти "Строительным феном" тільки брати з регулюванням темпаратури хоч до 250 С - але це вже на ваш ризик. =).

Опубліковано

я б краще попробував би самому прогріти праскою .... 1-3 хв ... тільки притиснути праску і не водити ... я так "зремонтував" 2 відеокарти .... 1 працювала недовго після чого операцію повторив ... і поки працює ... друга ж працює вже 3 міс і все гуд ...

Опубліковано

Там не гріти треба, а реболити. Тоість зняти міст, зачистити контакти, накатати нові шари і поставити на місце. В ноутах я за таке беру 200-250грн. За стаціонар братись не буду. Нема сенсу.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...