Перейти до змісту

Примусове виселення

vasyapypkin

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня. Можливо є на сайті юристи.,які можуть підказати. Любі бордівчани - підкажіть.

Я стягувач. Отримала в спадщину будинок, в якому самовільно живуть люди.Можу уточнити, що ця справа зі всіма судами тягнеться 6(шостий) рік.

Є виконавче провадження про їх виселення. Виконавець вже ніби призначив дату виселення , але каже, що я змушена взяти на зберігання їхні речі, інакше вони не мають куди їх дівати.

Я так розумію, мені це грозить чималими проблемами. а інакше не можу ніяк викрутити, щоб він мене до цього не залучав. Може хто стикався - підкажіть.

Вже спати не можу - боюсь що для мого здоров"я (оскільки все беру близько до серця) нічого хорошого з того не буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взяти відеокамеру з оператором, державного виконавця, представника ЖКП або сільради, дільничного інспектора міліції, кількох крепких хлопців.

Приїхати на виселення. Не відкривають двері - вибити.

На відеокамеру запропонувати боржникам забрати майно, передусім - цінні речі. На записі має бути добре видно - хто присутній, хто говорить, хто боржники і т.д. Перед початком запису голосно оголосити дату, час та місце проведення відеозйомки.

Потім все майно знести в якусь одну кімнатку, підсобку і т.п., скласти акт опису всього майна, у випадку істотних недоліків - зазначити їх, опечатати двері кімнатки печаткою (дільничного інспектора чи ЖКП/сільради) або хоча б підписами всіх присутніх. Процес знімати на відеокамеру.

Передати боржникам письмову вимогу протягом 30 днів забрати свої речі, в іншому випадку вони будуть утримані власником будинку в рахунок плати за користування будинком.

Боржникам - підсрачника, міняти двері/замки і вселятися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за іею про одну кімнату. Знімати напевно зможу сама. А у суді відеозйомка - доказ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є такий пункт в законі

19) у разі необхідності залучати до проведення чи організації

виконавчих дій суб'єктів господарювання, у тому числі на платній

основі, за рахунок авансового внеску стягувача;

Чи можна залучити сільську раду, щоб вона була відповідальною за їхнє майно? (уточнюю будинок в сількій місцевості)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Краще буде, якщо будете не "сама", а буде багато людей, які в подальшому зможуть дати свідчення в суді. Їхні свідчення будуть вагомим доказом, а правдивість свідчень буде підтверджена відеозаписом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Значить шукаю оператора

І десь треба взяти "крепких хлопців"

Є такий пункт в законі

19) у разі необхідності залучати до проведення чи організації

виконавчих дій суб'єктів господарювання, у тому числі на платній

основі, за рахунок авансового внеску стягувача;

Чи можна залучити сільську раду, щоб вона була відповідальною за їхнє майно? (уточнюю будинок в сількій місцевості)

А як на рахунок цього питання? Реально?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як на рахунок цього питання? Реально?

Навряд чи, хіба що отримаєте на це згоду сільради.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...