Перейти до змісту

Потрібна порада (лист із виконавчої)

Sp_RoNdo

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прийшов лист і виконавчої про сплату 510 грн. ну лист, як завжди прийшов 29.11.2013 щоб я зявився 25.11.2013.

Десь в серпні був складений протокол ДАІ про перевищення мною швидкості зі штрафною санкцією в розмірі 255 грн. Зараз прийшов лист із виконавчої про стягнення штрафу, в листі зазначені дати порушення 14.08.2013 а в чеку моєму про оплату 29.08.2013...

Себто виходить що оплатити штраф я мав за 10 днів після порушення а потім він стає 510 грн. (в подвійному розмірі) ???

Я сплатив 255 грн. і в мене є чек про дану сплату...

Які мої подальші дії ?..

Дякую за відповіді.

Опубліковано

Брати чек йти у виконавчу і показувати що сплатив. Мають закрити виконаче провадження.

Тільки чек взяти оригінал з собою, а їм копію

Опубліковано

Я чому взагалі створив топік, щоб знати якої інформацією користуватись... ато я їх знаю, зараз як нарозказують мені там за все платити + кави пачка з магазина :)

Просто якби не ті 10 днів... От і думаю як по закону впливає це подвоєння штрафу ато толком за це нічого не чув...

Опубліковано

Якщо ширше. Штраф платить в подвійному розмірі через 15 днів, ане 10. Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або внесення на неї подання прокурора такої постанови - не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або подання без задоволення.

ст. 307 КУпАп.

10 днів це оскарження.

Якщо ти вклався в цих 15 днів то не парся. А якщо не вклався, але заплатив до відкриття виконавчого провадження, теж мають пропустити.

Опубліковано

Якщо маєш чек не парся ніхто тебе там грузити не буде, тільки єдине правило - оригінал чеку у тебе, всім іншим копію.

Опубліковано

Трохи офтопа, трохи в тему, трохи для себе.

В одному із бланка постанови (не ДАІ) є речення "Копії платіжних документів, що свідчать про сплату штрафу, подати до органу, що виніс цю постанову, протягом ______ робочих днів з дня сплати". Бланк постанови затверджений відповідним наказом Міністерства, наказ зареєстрований в Мін"юсті! Оскільки, зареєстрований - значить дана вимога взята із нормативно-правового документа (НПД).

Yarchik та й ті, хто знає, підскажіть но, будь ласка:

1. Де таке написано в КУпАП, не можу знайти?

2. Яку кількість робочих днів ставити (ставлять на практиці)? Виходить, до 15 днів виділених для сплати можна/треба додавати кількість днів виділених для пред"явлення про сплату?!, протягом яких подвійний розмір не повинен нараховуватись.

3. Якщо така вимога дійсно є в якомусь НПД, а немає в постанові (тій же даішній), то тієї вимоги всеодно потрібно дотримуватись. Принаймі, Так казав дядько прокурор, який перевіряв у мене правильність оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення.

Надіюсь, не сильно запутано написав :0070:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...