Перейти до змісту

Потрібна порада (лист із виконавчої)

Sp_RoNdo

Рекомендовані повідомлення

Прийшов лист і виконавчої про сплату 510 грн. ну лист, як завжди прийшов 29.11.2013 щоб я зявився 25.11.2013.

Десь в серпні був складений протокол ДАІ про перевищення мною швидкості зі штрафною санкцією в розмірі 255 грн. Зараз прийшов лист із виконавчої про стягнення штрафу, в листі зазначені дати порушення 14.08.2013 а в чеку моєму про оплату 29.08.2013...

Себто виходить що оплатити штраф я мав за 10 днів після порушення а потім він стає 510 грн. (в подвійному розмірі) ???

Я сплатив 255 грн. і в мене є чек про дану сплату...

Які мої подальші дії ?..

Дякую за відповіді.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Брати чек йти у виконавчу і показувати що сплатив. Мають закрити виконаче провадження.

Тільки чек взяти оригінал з собою, а їм копію

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я чому взагалі створив топік, щоб знати якої інформацією користуватись... ато я їх знаю, зараз як нарозказують мені там за все платити + кави пачка з магазина :)

Просто якби не ті 10 днів... От і думаю як по закону впливає це подвоєння штрафу ато толком за це нічого не чув...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ширше. Штраф платить в подвійному розмірі через 15 днів, ане 10. Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або внесення на неї подання прокурора такої постанови - не пізніш як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або подання без задоволення.

ст. 307 КУпАп.

10 днів це оскарження.

Якщо ти вклався в цих 15 днів то не парся. А якщо не вклався, але заплатив до відкриття виконавчого провадження, теж мають пропустити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо маєш чек не парся ніхто тебе там грузити не буде, тільки єдине правило - оригінал чеку у тебе, всім іншим копію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Трохи офтопа, трохи в тему, трохи для себе.

В одному із бланка постанови (не ДАІ) є речення "Копії платіжних документів, що свідчать про сплату штрафу, подати до органу, що виніс цю постанову, протягом ______ робочих днів з дня сплати". Бланк постанови затверджений відповідним наказом Міністерства, наказ зареєстрований в Мін"юсті! Оскільки, зареєстрований - значить дана вимога взята із нормативно-правового документа (НПД).

Yarchik та й ті, хто знає, підскажіть но, будь ласка:

1. Де таке написано в КУпАП, не можу знайти?

2. Яку кількість робочих днів ставити (ставлять на практиці)? Виходить, до 15 днів виділених для сплати можна/треба додавати кількість днів виділених для пред"явлення про сплату?!, протягом яких подвійний розмір не повинен нараховуватись.

3. Якщо така вимога дійсно є в якомусь НПД, а немає в постанові (тій же даішній), то тієї вимоги всеодно потрібно дотримуватись. Принаймі, Так казав дядько прокурор, який перевіряв у мене правильність оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення.

Надіюсь, не сильно запутано написав :0070:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...